Vizitator Tigertiki Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Salutare,Sunt nou pe acest forum si nou in domeniul CNC. Sunt in curs de achizitionare a unui strung Wabeco D 6000 si a unei freze Wabeco F1210E. Nu am dorit varianta lor cu soft nccad basic. Doresc sa folosesc Mach 3. Masinile sunt echipate cu steppere de 6A din fabrica si cu limitatoare. Freza este upgradat si cu suruburi cu bile .As dori sa cumpar si sa instalez electronica CNC pentru ele. Am mai studiat forumurile dar sunt foarte multe variante. Cat am dedus pana acum, am nevoie de cotrollere pentru motoare, breakout board, sursa, eventual display. As dori sa ma ajutati in acest proiect. Masinile vor fi livrate in 6 - 8 saptamani, deci in ianuarie. Pana atunci as dori achizitionarea componentelor.Nu stiu daca e permis lincul cu echipamentele de pe siteul wabeco ?MultumescTT Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Salutare,Sunt nou pe acest forum si nou in domeniul CNC. Sunt in curs de achizitionare a unui strung Wabeco D 6000 si a unei freze Wabeco F1210E. Nu am dorit varianta lor cu soft nccad basic. Doresc sa folosesc Mach 3. Masinile sunt echipate cu steppere de 6A din fabrica si cu limitatoare. Freza este upgradat si cu suruburi cu bile .As dori sa cumpar si sa instalez electronica CNC pentru ele. Am mai studiat forumurile dar sunt foarte multe variante. Cat am dedus pana acum, am nevoie de cotrollere pentru motoare, breakout board, sursa, eventual display. As dori sa ma ajutati in acest proiect. Masinile vor fi livrate in 6 - 8 saptamani, deci in ianuarie. Pana atunci as dori achizitionarea componentelor.Nu stiu daca e permis lincul cu echipamentele de pe siteul wabeco ?MultumescTTSursa iti recomand ceva de soi: Sola sau Puls Dimension (ambele de 24v/20A, sau cate una pentru fiecare motor de 24v/10A), drivere poti sa cumperi de la Vasile, dar ai grija sa fie de 6A constant si nu peak (poti sa-l intrebi si-ti va da ce trebuie), sau poti sa iei de soi Canadiene (n-am voie la reclama). Controller (sau cum ii spui tu breakout board), la fel de la el sau de soi cu atmega pe el. La display nu stiu la ce te-ai referit, dar daca este vorba de monitor touchscreen pot sa te ajut eu cu unul de 17, daca este vorba de DRO se gaseste si asta cu comanda. Link spre comentariu
Vizitator Tigertiki Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 @mincof, Multumesc pentru raspuns, o sa postez maine exact tipul motoarelor stepere montate. As mai intreba fiindca am vazut ca si problema reglarea turatiei motorului care wine cu freza: https://www.wabeco-remscheid.de/index.p ... chine.html aici este specificat motorul. Respect TT Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 @mincof,Multumesc pentru raspuns, o sa postez maine exact tipul motoarelor stepere montate. As mai intreba fiindca am vazut ca si problema reglarea turatiei motorului care wine cu freza: https://www.wabeco-remscheid.de/index.p ... chine.html aici este specificat motorul. RespectTTCu motorul asta de 3000rot nu prea ai ce sa faci cu el pe cnc. E turatia prea mica. Intreaba-l pe katran si o sa-ti spuna dezavantajele. Pe un cnc ca sa ai un spor bun trebuie sa intri cu cel putin 12000 de rot/min. Acum depinde de ce vrei sa faci. Daca vrei sa lucrezi cu adancimi mai mari si avans foarte mic, este ok, dar daca vrei sa intri cu avans mare, este o problema.Daca tot vrei sa faci o treaba cu ea, lasa "naibii" mt3, si pune suruburile cu bile care le ai optional. Atunci intr-adevar o sa ai o scula. Link spre comentariu
Vizitator Tigertiki Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Multumesc pentru raspuns, masina este cu rulmenti cu bile pe toate cele 3 axe. numai upgrade-ul high speed 2kw e 1200 eur+tva , m-am gandit ca un spindle de 1,5 sau 2kw i-si face treaba. Ma gandesc bine oare ?SalutareTT Link spre comentariu
Vizitator Tigertiki Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Salutare, Am primit specificatiile motorului intre timp si am cautat pentru drivere si controllere. La Hi end este o cutie dar numai pentru 3 axe cu motoare cu tot. Puterea ar fi buna cred ca. In legatura cu motoarele: Retrofitarea la Wabeco cu aceste motoare (motor, montaj cu belt drive pe ax cutie si atat) in paralel cu cea manuala costa 230 euro+Tva/pe ax deci 690+tva total pentru freza. Ce ar fi sa renunt la ea si sa folosesc motoare cu ax dublu, ce am vazut la canadieni destul de profi. Mentionez ca nemtii au uitat in prima faza de limitatoare dar vor sa moteze pentru 180+tva pe ax !! As renunta de capul meu si la motoare si si la limitatoare..Numai sa pot gasi solutia eleganta de a ma cupla la surubul cu bile.. Oare aceste motoare pot fi inlocuite usor cu altele care sunt in kituri ? Ce fel de NEMA sunt oare ? 24 or 34 ? Cred ca sunt 34 fiindca au axul de 9,5 mm. Rog ajutor. Multumesc TT Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Salutare, Am primit specificatiile motorului intre timp si am cautat pentru drivere si controllere. La Hi end este o cutie dar numai pentru 3 axe cu motoare cu tot. Puterea ar fi buna cred ca. In legatura cu motoarele: Retrofitarea la Wabeco cu aceste motoare (motor, montaj cu belt drive pe ax cutie si atat) in paralel cu cea manuala costa 230 euro+Tva/pe ax deci 690+tva total pentru freza. Ce ar fi sa renunt la ea si sa folosesc motoare cu ax dublu, ce am vazut la canadieni destul de profi. Mentionez ca nemtii au uitat in prima faza de limitatoare dar vor sa moteze pentru 180+tva pe ax !! As renunta de capul meu si la motoare si si la limitatoare..Numai sa pot gasi solutia eleganta de a ma cupla la surubul cu bile.. Oare aceste motoare pot fi inlocuite usor cu altele care sunt in kituri ? Ce fel de NEMA sunt oare ? 24 or 34 ? Cred ca sunt 34 fiindca au axul de 9,5 mm. Rog ajutor. Multumesc TT Poate nema 23 nu 24. Motoarele le cumperi cand vine freza in tara. Poti sa pui motoare cu ax dublu, limitatoare la fel ti le pui singur (intrerupatoare sau senzori (am pe stoc omron)), ia pe surub te montezi cu o cupla de motor+suport motor+motor.Pe desen sunt nema 34. Link spre comentariu
Vizitator Tigertiki Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Multumesc pentru raspuns,Crad ca asa am sa fac. Mai trebuie sa studiez putin desenul disponibil la downloads Wabeco care ar fi solutiile cuplarii motoarelor.. O alta idee ar fi de a folosi aceeasi drivere si la strung si la freza, le as conecta pe care il folosesc.. Oare e posibil sau am debitat o mare prostie ? Ce inseamna ca ai pe stoc ? Reprezinti un magazin ?Toate cele bune TT Link spre comentariu
Vizitator Tigertiki Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Intre timp am mai avansat cu acest proiect, am luat 2 seturi DRO dun Singapore $1100, sper sa nu se parga pe drum..iar pentru comanda de la nemti as lua cardul USB-CNC V5-B cu softul USBCNC. Am mai vazut ceva similar Cnc usb de la ceva planet, dar asta pare mai Profi. Tot de acolo as lua si drivere digitale, steppere, surse, pendant limitatori inductivi. Spindle de pe ebay iar variator de pe Hi-end. Le as folosi modular deci aceeasi controller pentru freza strung si portal. dDaca nu ma descurc mai iau inca unu. Am gasit spindle pentru metal de 1,5 kw cu rulmenti japonia racire apa din china Solar.jean -ebay. O fi functionand cu un variator de HI-end LG de 2,2 kw?Ce parere aveti ?SalutareTT Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Intre timp am mai avansat cu acest proiect, am luat 2 seturi DRO dun Singapore $1100, sper sa nu se parga pe drum..iar pentru comanda de la nemti as lua cardul USB-CNC V5-B cu softul USBCNC. Am mai vazut ceva similar Cnc usb de la ceva planet, dar asta pare mai Profi. Tot de acolo as lua si drivere digitale, steppere, surse, pendant limitatori inductivi. Spindle de pe ebay iar variator de pe Hi-end. Le as folosi modular deci aceeasi controller pentru freza strung si portal. dDaca nu ma descurc mai iau inca unu. Am gasit spindle pentru metal de 1,5 kw cu rulmenti japonia racire apa din china Solar.jean -ebay. O fi functionand cu un variator de HI-end LG de 2,2 kw?Ce parere aveti ?SalutareTTEu zic sa renunti la varianta cu racire cu apa, si sa te duci la Vasile sa iei unul cu racire pe aer, care este si patrat si nici nu-ti mai trebuie montura de motor, si ai si garantie. Nu alergi dupa chinez..Varianta usb-planet este mai ok. Eu lucrez cu ea, distribui controllere in tara, iar daca te uiti pe youtube o sa ramai surprins cat de bine merge.Orice spindle cu 0-400hz merge cu orice variator de la Vasile. Link spre comentariu
Vizitator Tigertiki Postat Noiembrie 29, 2011 Partajează Postat Noiembrie 29, 2011 Multumesc pentru raspuns, m-am uitat pe youtube, impresionant. As mai dori detalii de ce este asta mai bun decat USB-CNC ?SalutareTT Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Multumesc pentru raspuns, m-am uitat pe youtube, impresionant. As mai dori detalii de ce este asta mai bun decat USB-CNC ?SalutareTTIn primul rand la programul lui Andrei de la planet te duci pana la 9 axe. O data cumparata licenta nu ai ingradiri de a nu folosi tot ce poate face softul. Nu trebuie sa mai platesti diferente de bani.Este un soft foarte stabil, merge perfect controllerul si pe foam cutter, plus ca ai si varianta sa pui mufa paralela la el si cand vrei sa lucrezi pe mach cu paralel, scoti controllerul si il dovedesti.Eu n-am lucrat decat vreo 5 minute cu usb-cnc. Nu mi-a placut si am ramas pe planet si mach. Link spre comentariu
znecula Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 "In primul rand la programul lui Andrei de la planet te duci pana la 9 axe. O data cumparata licenta nu ai ingradiri de a nu folosi tot ce poate face softul. Nu trebuie sa mai platesti diferente de bani.Este un soft foarte stabil, merge perfect controllerul si pe foam cutter, plus ca ai si varianta sa pui mufa paralela la el si cand vrei sa lucrezi pe mach cu paralel, scoti controllerul si il dovedesti.Eu n-am lucrat decat vreo 5 minute cu usb-cnc. Nu mi-a placut si am ramas pe planet si mach."Care e programul lui Andrei de la planet? Stima. Link spre comentariu
cnc_step Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 "In primul rand la programul lui Andrei de la planet te duci pana la 9 axe. O data cumparata licenta nu ai ingradiri de a nu folosi tot ce poate face softul. Nu trebuie sa mai platesti diferente de bani.Este un soft foarte stabil, merge perfect controllerul si pe foam cutter, plus ca ai si varianta sa pui mufa paralela la el si cand vrei sa lucrezi pe mach cu paralel, scoti controllerul si il dovedesti. Eu n-am lucrat decat vreo 5 minute cu usb-cnc. Nu mi-a placut si am ramas pe planet si mach." Care e programul lui Andrei de la planet? Stima. Softul cu care lucreaza controllerul. Vezi ca este free pe linkul lui. Link spre comentariu
znecula Postat Noiembrie 30, 2011 Partajează Postat Noiembrie 30, 2011 Se supara cineva daca pui un link sa ma duca la Andrei?Am cautat cu google dar nu l-am gasit pe Andrei.Abunda site-urile cu Sf. Andrei Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum