Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Acumulator 12V - 7,2 A "epuizat..pozibilitati de refor

Postări Recomandate

Exista vreo sansa pt recuperarea aceestui tip de acumulator , sau il pot arunca linisitit ? Este acel tip de acumulator folosit in UPS-uri care, la numai un an de "uzura", nu se mai poate incarca Nu stiu multe despre substantzele folosite in aceste cazuri , de aceea am si apelat la acest forum, ce si cum sa fac pt a-mi da seama daca mai are vreo sansa de "prelungire a vietzi" ? Acumulatorul este pe baza de plumb din cate vad ca scrie pe el . Trebuie un densimetru si niste acid sulfuric plus apa distilata , cam asta e ce imi mai amintesc din scolala , dar nu-mi amintesc si nu stiu exact, ce si cum se face ? Se ofera cineva sa mi dea o mana de ajutor ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Treaba cu densimetrul o puteai face la acele acumulatoare care aveau orificii de acces catre electrolitul din fiecare celula.Acumulatoarele pentru UPS-uri sunt capsulate, au in interior un gel. Nu se face service la ele.Daca nu se mai incarca poti sa il arunci.

Link spre comentariu

Acumulatorul asta, pe care eu il am in fatza, ARE acele "orificii de acces catre electrolitul din fiecare celula " si sunt 6 la numar ! :supz: In ce priveste "sfatul "... multzumesc, stiu si eu ca daca nu se mai poate incarca, pot sa-l "arunc" :toimonster: S-ar putea sa ai dreptate intr-o privintza , nu stiu daca se mai poate recupera ! Asta e modelul acumulatorului : GP 1272 F2 CSB BatteryCO., LTD.

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Potzi sa il "arunci" cu succes- vorba vine, vezi ca acum cand cumperi un ac., daca nu dai unul vechi plateshti 10% in plus- nu shtiu daca shi in acest caz, dar la aia de mashina sigur e asha. D'aia eu tzin 2 mortaciuni de mashina pt cand oi cumpara unul nou, sa nu fiu nevoit sa-l dau pe ala de pe mashina care inca mai da curent sa aprinzi ceva becuri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări