Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme congelator Artic (modelul anilor '70)

emill_sorin

Postări Recomandate

Asa bine l-a reparat de merge la fel (non-stop) si pe langa aceea vad ca ii numa la 10 grade .

De aici si vorba...dusmanul binelui,e mai bine :rade: Sa inteleg ca a verificat termostatul si era ok? sau a facut ca doctorul care nu stie ce ai,si ca sa scape basma curata spune ca ai cancer,pt ca stie ca de asta nu te mai vindeca nici... :rade:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• emill_sorin

11

• doru3160

8

• leoncris

2

• nelutu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Habar nu am ce sa zic , tipul a fost recomndat ca meserias, ca a lucrt la artic , asa ca si astazi de diminiata venit sa vada daca merge si s-a orientat catre "cancer" , poate ca are dreptate , sau nu ,

Link spre comentariu

Posibil asa sa fie,nu vorbesc de rau pe nimeni,dar daca dupa interventie nu merge nici macar cum mergea...as avea oarece rezerve sa-i dau crezare...pacat ca nu te-ai focusat de la inceput pe termostat,ca acolo macar interventia nu avea ce rau sa faca,termostatai pe -14 si asta era,si dupa aia puteai sa-l umpli si cu freon amestecat cu fainosag,ca tot aia era,dar macar erai lamurit...Ce sa zic,bafta pe mai departe,indiferent ce vei hotara sa faci.

Link spre comentariu

M-am hotarat ce o sa fac cu el : o sa iau motorul jos (poate o sa imi fac ceva cu el ) o sa mai iau termostatul ,si restul o sa zboare la fier vechi.Si in final o sa imi aduc altul.Din compresor , oare pot sa fac un mini compresor , din cate am inteles baga cam 16 atmosfere, sau cev de genul acesta . compresorul sa fie folosit la un pistol de vopsit .

Link spre comentariu

Pai parca spuneai ca taman motorul e dus...oricum,daca vrei sa faci ceva pt pistol de vopsit,presiunea sa fie ultima ta grija,n-o sa ai nevoie de 16 bar ci doar de 3-4 constant,vorba e cum il convingi sa-ti dea si debitul necesar...ca la cat poate baga doar un singur compresor de acest tip,ca sa umpli o butelie fie si doar de 50 l,iti cam trece parul prin caciula,si pt vopsit la pistol oricum e mica o butelie de 50,dar hai sa admitem ca nu vopsesti masini...daca bagi 2 bc pe o butelie,poate mai poti face ceva,dar cu unul ma cam indoiesc sa poti scoate ceva de care sa te poti folosi la vopsit...tre sa gandesti alta aplicatie.Termostatul poti sa-l scoti si sa-l verifici in congelatorul care va veni in loc,macar asa te vei convinge daca mai e ceva de capul lui sau nu,desi tare ma tem ca tocmai asta era buba... :rade:

Link spre comentariu

Oricum mi-am adtus alt congelator care merge OK , in ceea ce priveste motorul , o sa il dau jos sa vad ce pot face cu el . Eu ma gandesc ca sunt acele "pistoale de vopsit" (de mana) care au un amarat de motor , si se vopseste gardul cu asa ceva . Am un pistol de vopsit , si o sa incerc, de curiozitate sa vad daca merge , fara butelie (sisem ca la aspirator) .Dar taoate acestea mai incolo , ca tyrebuie sa imi termin amplificatorul cu TDA7294

Link spre comentariu

Am un pistol de vopsit , si o sa incerc, de curiozitate sa vad daca merge , fara butelie (sisem ca la aspirator) .

Probabil dupa succesul cu 7294,o sa constati ca ai comparat mere cu...prune.Aspiratorul-debit mare,presiune mica,agregatul de congelator-debit mic,presiune mare.Posibil sa obtii um mic fas la iesirea din pistol,dar n-as fi prea sigur :rade: Oricum,asteptam impresii.
Link spre comentariu

"problema compresiei o are motorul acesta (segmentii uzati)"Motor electric cu ... segmenti ? O fi diesel ?Aha si compresor cu ... perii colectoare !Problema ta , emill_sorin cred ca era etansarea proasta (cheder ,garnitura... imbatranita), din aceasta cauza nu reusea "defunctul" sa coboare temperatura , iar termostatul obliga ansamblul motor-compresor sa "lucre" continuu.Fie'i tarana usoara !

Link spre comentariu

"Problema ta , emill_sorin cred ca era etansarea proasta (cheder ,garnitura... imbatranita), din aceasta cauza nu reusea "defunctul" sa coboare temperatura , iar termostatul obliga ansamblul motor-compresor sa "lucre" continuu.Fie'i tarana usoara !

Este deja pe scara blocului, dar nu era esclus nici problema inchiderii, dar din cate stiu , si am vb cu "meseriasii de la Artic" daca nu inchide bine , o sa faca geata , eu nu am avut .Sansele ca motorul sa nu mai poate sa recircule freonul , prin instalatie , sunt destul de mari .Asa ca v-a trece ca un posibil "mini compresor de vopsit", sau de ce nu , un mini compresor de umflat roti la masina, c din acela am inteles ca s-a facut si a functionat.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări