Vizitator lord_fulger Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 la placa a 412 b imi poate spune cine la ce cosa se leaga emitorul si la ce cosa colectorul tranzistorului bd 138? Link spre comentariu
yo4hhp Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 11-emitor10-colector9-baza Link spre comentariu
yo4hhp Postat Octombrie 24, 2009 Partajează Postat Octombrie 24, 2009 Ca tot au reinceput pe aici discutiile despre a412, am si eu o mica nelamurire. Vreau sa comut cea dea doua jumatate din variabilul de la VFO cu o dioda. Are vreo influenta nefasta asupra stabilitatii oscilatorului? Probabil ii voi adauga si un mic circuit cu un varicap pt a fi reglat de un fll. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Octombrie 29, 2009 Partajează Postat Octombrie 29, 2009 Spuneti-mi si mie va rog dimensiunile placilor din revista Radiocomunicatii si Radioamatorism.Multumesc! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Spuneti-mi si mie va rog dimensiunile placilor din revista Radiocomunicatii si Radioamatorism.Multumesc! Link spre comentariu
yo6pir Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Daca e vorba de placile de la A412, atunci uite cum afli dimensiunile:Faci ca mine:Dowload-ezi cablajele de pe site-ul oficial, printezi pagina cu A412_Placa F, apoi masori cu o rigla distanta dintre terminalele integratelor. Daca nu e cea corecta de 2,54 mm atunci faci zoom la imprimare si imprimi din nou pana iti iese la cota corecta. Masori apoi dimensiunile placii si ASTA E ! Tii minte la ce zoom ai printat si printezi si celelalte placi, apoi masori dimensiunile lor. Iata ca ai aflat ceea ce cautai, e simplu. Succes! Link spre comentariu
yo9hrb Postat Noiembrie 1, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Sau ai rabdare pana duminica viitoare, treci pe la mine, desfacem agregatu' si masuram placile. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 4, 2009 Partajează Postat Noiembrie 4, 2009 A iesit !Multumesc amandurora !Referitor la chestia cu aliniamentul pinilor de 2.54mm....e cam relativ. Daca poza era una facuta cu un soft specializat pt PCBuri, atunci aveai 2.54mm si ponii in linie, dar avand in vedere ca scanarea e dintr-o revista veche si cablajul facut de mana...:( nu prea mi-a iesit asa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 Initial placa F ar fi trebuit sa aiba 100 x 160 mm (eurocard) dar a fost un picredusa ca dimensiuni. Incercati sa tipariti la o rezolutie de 140 - 144 dpi si credca placile vor iesi aproape de dimensiunile originale, in documentatie parca se specificaca desenul mastilor placilor este la scara 2:1. Link spre comentariu
yo6pir Postat Decembrie 4, 2009 Partajează Postat Decembrie 4, 2009 De unde sunt imaginile cu placa A412-F reproiectata? Este cumva disponibila arhiva cu cablajele reproiectate? Este cumva in programul Sprint Layout? As vrea si eu arhiva cu noile cablaje daca se poate. Multumesc mult, Ovidiu. Link spre comentariu
Flor Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 ...scanarea e dintr-o revista veche ...Stiu ca sunt off topic, dar m-am lovit si eu de problema cablajelor scanate dupa reviste. Initial ideea mi s-a parut buna, dar daca vrei sa scoti la o imprimanta laser pt calcat, trebui intarit atat albul cat si negrul.Asa ca am bagat poza in Corel si lupta si dai neicusorule alba/neagra, cu pensula hi, hi, ore in sir..pana la victoria finala. Sunt convins ca prin acest program exista niste facilitati care imi pot pune automat negru /alb peste respectand idea initiala..Dar nu le cunosc eu.Stie cineva cum se poate proceda? Asa ca pt (aia ca) mine, deschizi, din meniul... selectez, faci.....Si la sfarsit SAVE.Multumesc anticipat.PS. Nu tin neaparat la Corel, dar l-as prefera pt e deja pe PC-ul de la job. Si ca sa intalez Photoshop sau altceva cu licenta, e tareee greu, spre imposibil, ORDA...Ma rog, cu programe free, as mai putea discuta cu admini.. Link spre comentariu
Yo4You Postat Decembrie 5, 2009 Partajează Postat Decembrie 5, 2009 Incearca cu irfanview http://www.irfanview.com/ Link spre comentariu
Flor Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Nu toata lumea e la fel de priceputa. Eu de ex, nu stiu cum sa fac cele expuse nici in Irfan , nici in Corel.. De aceea vroiam instructiuni "Asa ca pt (aia ca) mine, deschizi, din meniul... selectez, faci.....Si la sfarsit SAVE" Cum am Irfan-ul deja instalat, astept cu nerabdare sfaturile celui/celei care stie.. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 De unde sunt imaginile cu placa A412-F reproiectata?Am doar cablajul si dispunerea componentelor pentru placa F.Nu stiu cu ce program au fost facute, mi-au fost trimise in urma cu vreo trei anipentru site-ul cu A412 de cineva care cocheta cu radioamatorismul si care pesteceva vreme a plecat in Spania. De atunci am pierdut orice legatura si cum nu amajuns pana acum sa ma apuc de pagina dedicata placii F, aceste fisiere au statuitate intr-o arhiva. Gasiti pe site-ul cu A412 si fisierul pdf cu pcb-ul, cred ca estedesenat numai bine pentru fierul de calcat.73! Link spre comentariu
yo4hhp Postat Decembrie 7, 2009 Partajează Postat Decembrie 7, 2009 Am "photoshopit" eu placile pentru A412. Au iesit foarte bine, destul de clare pentru pnp, uv si toate cele. Mai am un pic de lucru la placa F, in rest toate sunt terminate. Am modificat un pic si acolo unde componentele actuale sa se potriveasca la pini; era vorba de cativa condensatori electrolitici si niste mici detalii. De asemenea am redesenat si schemele, in ProfiCad, cu tot cu valori introduse; la fel au iesit destul de dragute. Inca nu am terminat 100%, preconizez in maxim doua saptamani sa le pun pe toate gramada aici.LE. Cam asa arata A-ul. Am lasat doar 5 benzi si s-a mai micsorat si cablajul. F-ul e neatins, initial am vrut sa pun un LM380 la AF, dar m-am razgandit ca-i stricam "personalitatea". La C am introdus relee de comutare a benzilor, niste Omron micute. Pana si B-ul l-am pastrat, tot din motive traditionale, doar calibratorul l-am scos.O sa le fac si dispunerea componentelor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum