Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

A412

Postări Recomandate

Multumesc mult !M-as apuca sa-l construiesc dar imi poate spune cineva daca se mai gasesc filtre XF9?

Cam greu...Timp de mai mult de o jumatate de an am postat anunturi pe site-urile de RA locale pentru cumparare XF9B. Tot ce s-a oferit in acest timp a fost un filtru de SSB 9 MHz fabricat de Romquartz.In schimb am gasit la Simpo Ploiesti XF9B (50 Eu) si XF9A (1 mil ROL).
Link spre comentariu

Eu am cautat doi ani pana am gasit un filtru de SSB si cand l-am gasit, era pe alta frecventa asa ca a trebuit sa fac modificari. Iti poti face un filtru in scara cu performante asemanatoare folosind cristale imperechiate, dar iti trebuie un wobbler sa vezi caracteristica. Daca n-ai acces la un wobbler poti incerca cu un generator de semnal si osciloscopul, dar e mai greu. XF9B are banda de trecere de 2,4khz la -6dB si ipedanta de intrare/iesire 500ohmi. Trebuie sa tii cont de lucrurile astea daca vrei sa faci un filtru.

Link spre comentariu

Va multumesc tuturor pentru sfaturi! Pana acum am realizat receptoare, frecventmetru (cu MMC-uri....) si altele. Pe 7 octombrie am ex. de radioamatori iar dupa aia ma apuc si de TRX. Oricum trebuie sa ma mai utilez cu ceva scule si apoi sa trec la realizarea filtrelor in scara....Sa stiti ca apreciez experienta voastra si..... nu va suparati daca va mai ,, necajesc"....

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

Readuc la viata acest topic, in speranta ca voi primi sfaturi de la cei care au construit acest trcv. Dupa cateva saptamani de carat prin diverse delegatii (intr-un portbagaj de Tico, deci nu foarte ferit de trepidatii), nu ma mai aude nimeni. Azi am pus o sarcina artificiala (56 ohm, ca asta am gasit), si am constatat cu stupoare ca, in momentul in care emit, am aproximativ 6V (varf la varf) purtatoare. Daca zic ceva in microfon, se vede si pe osciloscop, deci functioneaza, totusi. Am incercat reducerea purtatoarei din P1 si CT3 de pe placa F. Am ajuns la minimul sus-mentionat, dar nimic mai jos. Mai ciudat este faptul ca imi aud emisiunea pe un receptor domestic, deci AM. A masurat cineva restul de purtatoare (folosind schema originala de final)?Multumesc de eventualele raspunsuri.

Link spre comentariu

Verifica D16, sa nu fie scurcircuitata, si prezenta unei tensiuni la cosa 30 (posibil defect in comutatorul SSB-CW).Purtatoarea poate ajunge accidental la iesirea filtrelor (XF9A/B/M) pe traseul CW chiar daca modulatorulechilibrat functioneaza corect. Cel mai simplu e sa scoti din montaj C25 si sa vezi daca mai ai purtatoare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări