Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

A412

yo9hrb

Postări Recomandate

- in primul rand pune-l pe linia de plutire, daca spui ca a fost desfacut....- scala digitala a avut, nu a avut, vrei o schema electrica de scala digitala...de care vrei cu PIC sau clasica... fii un pic mai deschis la vorba si incercam sa te ajutam.- sinteze de frecventa sunt destule pe net... google... OM3CPH...

Link spre comentariu
Vizitator slider

Scala a avut mecanica...cea originala din carte. Acum...banuiesc ca schema cu PIC iese ceva mai micuta decit cea clasica (electronica). Asa ca optez la scala electronica cu PIC.TRX-ul mergea bine pe receptie insa aveam probleme cind ieseam pe emisie . Fugea frecventa. Oricum nu am fost multumit de VFO-ul respectiv. Prima idea a fost sa-l alimentez separat dintr-o alta sursa. Si cum alta sursa nu mai incapea in cutia originala l-am desfacut cu gind sa-l pun in alta carcasa...si a asa a ramas!

Link spre comentariu

Slider, mai vrei sa-l asamblezi in carcasa originala? Daca nu, da-mi de stire, ma intereseaza o carcasa de A412 (sau tabla de Al, dar nu am gasit pana acum).

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

La Conex au niste cutii misto, dar sunt cam scumpe.Nikos, se poate face comutarea cu relee si la filtrele de banda de la intrare?Mie nu-mi prea place comutarea cu diode. Nu exista riscul ca in mixer sa apara semnale si din alte benzi? DE exemplu de la o statie apropiata care emite cu putere mare?Sa zicem ca lucrez in 40m, deschid dioda aferenta; daca o statie apropiata emite cu putere in 80m nu exista riscul ca semnalul acesteia sa fie suficient de puternic pt a-mi deschide dioda de la filtrul de 80m si, astfel sa am doua semnale in mixer?Intreb si eu!

Link spre comentariu

- inlocuirea diodelor cu relee este posibila si in circuitele de banda - modul A412 - eu am reproiectat si acest modul, tot cu relee insa nu am apucat sa-l duc la finalizarea pentru ca m-am apucat de alte proiecte intre timp...pe masa mai am 2 buc a412 (module finalizate, testate) care asteapta sa-si primeasca "casuta" adica cutia...insa astept sa-mi vina tabla de Al pentru a o executa...carcasele de la Conex sunt exagerat de scumpe asa ca le voi executa eu.- varianta cu diode in circuitul de benzi a fost aleasa din considerente economice...este mai ieftina...iar radioamatorii sunt tentati sa foloseasca cam ce au prin casa...deci costurile sa fie cat mai mici.- in momentul de fata pe transceiverul meu tot diode am si nu sunt probleme...dupa ce voi incerca si un modul cu relee am sa iti spun eventualele diferente daca exista...oricum riscul sa se deschida o dioda cu semnalul unei statii invecinate este destul de mic....eventual sa fie foarte apropiate una de alta dar atunci intervine legea nescrisa a fair-playului...oare mai exista...? - un reglaj corect al etajului final, o adaptare corecta a emitatorului cu antena reduce cu mult riscul interferentelor, produse de intermodulatie etc.

Link spre comentariu

OK am priceput.Alte intrebare: ce se intampla daca nivelul semnalului din VFO este prea mare?Eu am 9Vvv in banda de 20m (aprox 2,7Mhz) in gol si tot cam atat in sarcina.Pana acum ma chinuiam sa maresc nivelul acu e prea mare...hi.

Link spre comentariu

Din serioasa experienta eu stiu ca diodele Shottky au tensiunea de deschidere mai mica, de ce trebuie inca un etaj de amplificare ... "mai ales" ????

Domnule, de aia ti-am dat toata documentatia de la A412, sa studiezi...Etajul de amplificare era "mai ales" cel de la VFO. Desi diodele lui Shottkyasta au tensiune de prag mai mica, MIXERELE cu diode Shottky necesita unnivel mai mare la portul dinspre oscilatorul local, ceva peste +17 dBm pecare nu-i poate furniza schema originala. Exista scheme in care mixerul esteatacat cu aproape 1W/50 ohmi. Amanunte pe locala. OK?Bafta la examen!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări