Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

A412

Postări Recomandate

Am vazut pe la magazine "solutie de argintat conductoare". Costa vreo 50 RON sticluta care nu cred ca are 100ml. Maine trec pe la magazin pentru mai multe relatii. Conductoarele fiind in general din cupru, banuiesc ca sol. merge si la cablaje.

Link spre comentariu

- eu cred ca trebuie sa mearga cu aceasta solutie...nu am incercat dar voi cauta si eu poate iasa ceva mai ieftin... am sa incerc sa mai dau cateva telefoane poate se gaseste azotat de argint ceva mai ieftin.... cred ca trebuie sa existe...mie m-i se pare exagerat de scump acest reactiv-chiar fara nici o logica. Daca clorura de sodiu are acest pret, ce sa spun de celelalte.- daca cumperi tine-ma si pe mine la curent cu informatia...si eu as fi interesat de solutia de arginare din comert

Link spre comentariu

La urmatorul salariu, daca nu ma afla nevasta :axe: Ce suprafata argintezi cu reteta pe care ai dat-o? (estimativ) S-ar putea sa iasa mai ieftin decat solutia din comert.Reteta ta costa 5,24 RON / 19g. Trebuie vazuta eficienta economica. Furnizorul de chimicale vinde orice cantitate? (10g, de ex)

Link spre comentariu

- chimicalele le-am primit doar de 3 zile...nu am avut cand sa vad cat se poate lucra cu cu o "doza"...am argintat doar cateva cablaje pt transceiverul la care lucrez acum; - cantitatile pe care le vand sunt de regula in cantitate de 1Kg, azotatul de argint in recipient de 100 grame...eu asa le-am cumparat...de regula este dictat de ambalaj.- fiind de la tine din localitate poti da un telefon sau poti merge chiar pana acolo la fata locului si stai de vorba direct cu reprezentantul firmei care comercializeaza.

Link spre comentariu

- fiind de la tine din localitate poti da un telefon sau poti merge chiar pana acolo la fata locului si stai de vorba direct cu reprezentantul firmei care comercializeaza.

Am fost la firma respectiva. Nu ii dau nume, sa nu ma amendeze moderatoru' :finga: . Nu am reusit sa aflu nimic despre acel produs de argintat, decat ce scria pe eticheta:" subst. pentru argintat si refacut trasee de cablaj". Este intr-o sticluta cam prea micuta pentru pretul de 51 RON, contine fix 3 grame de substanta (pe baza de argint, banuiesc) in rest un fel de ulei, probabil sufera transformari in prezenta aerului. Dopul este prevazut cu o pensula, ca la sticlutele de oja. Mai mult nu am putut sa aflu, se pare ca produsul a ajuns accidental in magazin. Oricum, in conformitate cu legislatia in vigoare ar fi trebuit sa fie insotit de instructiuni de utilizare in limba romana, termen si conditii de garantie (fiind ceva pe baza de argint s-ar putea sa fie sensibil la lumina). In consecinta, pana nu aflu ceva concret despre el nu il recomand nimanui. Mai bine ne strangem mai multi si aplicam solutia lui Nikos! Bafta!
Link spre comentariu

Solutia lui Nikos (din Radiomatorul) e foarte buna. Eu am folosit-o cu aniin urma, de atunci nu am reusit sa mai gasesc tartat dublu de sodiu sipotasiu. Stie cineva unde se foloseste asta, adica de unde se poate procuramai usor?

Link spre comentariu

Solutia lui Nikos (din Radiomatorul) e foarte buna. Eu am folosit-o cu aniin urma, de atunci nu am reusit sa mai gasesc tartat dublu de sodiu sipotasiu. Stie cineva unde se foloseste asta, adica de unde se poate procuramai usor?

Iti propun eu un schimb: iti dau eu tartrat dublu de sodiu si potasiu cristalizat si imi dai azotat de argint cristalizat. Aceeasi problema o am si eu dar din cauza azotatului de argint.
Link spre comentariu

intr-un post anterior am scris - Laborex din Ploiesti.

site-ul este: http://www.laborex.ro

preturile nu sunt aproximative ci sunt exacte, preluate de pe factura care a insotit reactivii...preturile mentionate de mine includ TVA

iar pe deasupra am mai platit si 58 lei curierului

intr-adevar preturile sunt exagerat de mari - nu au nici o legatura cu realitatea sau comertul - adica pe principiul "te-am prins te-am ars" insa cine vrea sa cumpere...o poate face.

treaba cu asocierea este buna...ganditi-va insa ca pe urma trebuie impartita reambalata si retrimisa la cei care s-au "asociat"...daca sunt toti din aceeasi localitate sau aproape este ok dar daca sunt din tara...iara-si costuri...

oricum, si indiferent de costuri, se poate rezolva problema.

Link spre comentariu

Aceeasi problema o am si eu dar din cauza azotatului de argint.

Ideea e ca eu am o cunostinta la o farmacie care imi prepara lucrurile degenul asta. Dar omul nu are tartrat...
Link spre comentariu
Vizitator slider

M-ar interesa si pe mine schema de la scala electronica pentru A412. Am si eu toate placile de la A412 (inclusiv cu filtrul XF9) - de fapt am avut transceiverul asamblat dar m-a pus naiba sa-l desfac...de ce ...nu ma intrebati....si ma bate gindul sa ma apuc sa-l reasamblez. Mai ales ca de cind cu noul regulament pot si eu lucra in scurte.Si mai am o intrebare la voi. Nu aveti o schema de sinteza care s-ar potrivi la A412?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări