Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ir2153-probleme

Vizitator CLAUDIU1981

Postări Recomandate

Vizitator CLAUDIU1981

va salut!am o problema cu o sursa facuta cu ir2153.functioneaza perfect pana cand ii pun consumator,in acest moment tensiunea scade la 1 volt.precizez ca este prima data cand postez pe un forum,daca nu am postat unde trebuie imi cer scuze si rog un moderator sa mute postulva multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator CLAUDIU1981

ce traf,ce tranzist,ce raport transformare,ce diode,ce sarcina

imi cer scuze!

se vede ca e prima data cand postez

ca traf am folosit unul dintr-o sursa de pc,+irf840+uf4007,am incercat si mbr2060-acelasi rezultat.

transformatorul nu l-am modificat

ca sarcina am pus un bec de 12v

iti multumesc pentru raspuns

Link spre comentariu

am scris mult despre surse atx,multi cand aud de teorie renunta la dialog sau te acuza ca faci pe vedetasursele atx sant de 2 categorii:forward sau romaneste cu o faza;adica este suficient un mos in partea de putere si un singur secundar pt o tens de iesire2)push-pull,la noi numit contratimp sau mai explicit cu 2 faze:este nevoie de 2 tranzist ce lucreaza in opozitie iar la iesire se foloseste cel mai adesea un secundar cu priza mediana pt o singura tensiune(cea mai raspandita formula este cu tl494 si traf driver cu infasurare de curent)asa ca daca ati folosit traful de la varianta contratimp trebuie sa spuneti pe ce secundar ati pus diodele:pe cel de 5v sau de 12v,pt ca pe 12v obtineti de fapt 22-26v si becul de 12v poate fi vazut ca o sarcina mareoricum fara limitare curent daca sursa era ok mai repede ardea becul decat sa scada tensiunea

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări