Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum preparati emulsia pentru prelucrarile prin aschiere?

en

Postări Recomandate

Am mai spus undeva mai sus, ca poate fi si petrol lampant simplu. De asemenea exista si uleiuri aditivate foarte subtiri, care se folosesc fara amestec cu petrol. Daca te intereseaza reteta exacta, atunci consulta cartile tehnice ale strungurilor automate SARO 25/42/65...etc. Un "eveniment" ar fi de exemplu ruperea unui cutit in timpul aschierii. La strungurile automate, ar insemna o adevarata catastrofa. Spre exemplu o piesa de tip inel avand dimensiunile ϕ20/ϕ12x5 ar putea avea cadente de fabricatie de cateva piese pe minut. Fiind automate, ele nu sunt supravegheate in mod permanent, ci exista un reglor pentru un mare numar de astfel de strunguri si care trece pe la fiecare utilaj in parte, la intervale de timp destul de mari. In acest mod un "eveniment", s-ar putea traduce prin sute, sau chiar mii de rebuturi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 75
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• enjoy

11

• fenobarbital

8

• DanuAL

7

• bcristian

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 2 luni mai târziu...

Azi am procurat emulsie Mobilcut 230, se pare ca este printre cele mai folosite la strunguri si freze CNC la turatii foarte mari.

Pret si cantitate minima la cumparare? Sistetica/semi/minerala?
Link spre comentariu

Mobilcut 230 is a high performance semi-synthetic fluid that readily emulsifies in water to form a stable micro-emulsion. The product is designed for a wide range of water qualities and is resistant to foaming, even in high pressure systems. Mobilcut 230 is suitable for a range of applications on both ferrous and non ferrous alloys making it an ideal choice when consolidating metal working fluids.  The product offers extended coolant life relative to conventional soluble oils when properly maintained while maintaining a high degree of machining performance.

Link spre comentariu

Mobilcut 230 is a high performance semi-synthetic fluid that readily emulsifies in water to form a stable micro-emulsion. The product is designed for a wide range of water qualities and is resistant to foaming, even in high pressure systems. Mobilcut 230 is suitable for a range of applications on both ferrous and non ferrous alloys making it an ideal choice when consolidating metal working fluids.  The product offers extended coolant life relative to conventional soluble oils when properly maintained while maintaining a high degree of machining performance.

Daca este un text citat dintr-un document, atunci trebuia pus intre ghilimele si insotit de traducere, intrucat prin regulament limba de comunicare pe forum este limba romana.
Link spre comentariu

Daca este un text citat dintr-un document, atunci trebuia pus intre ghilimele si insotit de traducere, intrucat prin regulament limba de comunicare pe forum este limba romana.
Se putea sa nu existe comentarii? De ce folositi numele de scena (ca nick name nu am voie sa spun) "nicolas" - suna mai romaneste decat Nicolae?
Link spre comentariu

@mkreszan: Nu inteleg care este supararea? Observatia putea apartine oricarui participant la discutie. Ai postat un text intr-o limba straina, pe care nu oricine este in masura sa il traduca si/sau sa-l inteleaga. In ceea ce priveste nickname-ul meu, el este un element de identitate asumat. Intre numele meu si acest nickname, exista o corespondenta biunivoca. L-am adoptat la data cind mi-am facut un cont yahoo (2004) datorita faptului ca am un nume destul de comun (exista 4 omonimi numai in cartea de telefon a judetului meu de resedinta) si au fost probabil alti omonimi care mi-au luat-o inainte cu conturile yahoo. Si apoi la acea data lucram intr-un mediu multicultural, avand colegi francezi. Unul dintre ei mi-a sugerat aceasta varianta, care a fost disponibila.

Link spre comentariu

@mkreszan: Nu inteleg care este supararea? Observatia putea apartine oricarui participant la discutie. Ai postat un text intr-o limba straina, pe care nu oricine este in masura sa il traduca si/sau sa-l inteleaga. In ceea ce priveste nickname-ul meu, el este un element de identitate asumat. Intre numele meu si acest nickname, exista o corespondenta biunivoca. L-am adoptat la data cind mi-am facut un cont yahoo (2004) datorita faptului ca am un nume destul de comun (exista 4 omonimi numai in cartea de telefon a judetului meu de resedinta) si au fost probabil alti omonimi care mi-au luat-o inainte cu conturile yahoo. Si apoi la acea data lucram intr-un mediu multicultural, avand colegi francezi. Unul dintre ei mi-a sugerat aceasta varianta, care a fost disponibila.

Nu e vorba de nici o suparare, totusi este un forum tehnic (si nu de limba si literatura romana) si din pacate pentru noi ramanii majoritatea materialelor de specialitate sunt intr-o limba straina. Asta nu inseamna ca suntem obligati sa invatam engleza si rusa. Totusi mie mi s-a pus o intrebare la care raspunsul in romana este identic cu cel in engleza. Ce faceti cu un utilizator din alta tara care este inscris pe forum si care ar vrea sa dea raspunsuri si sa ajute colegii de forum? Ii dati BAN? Vreau sa spun ca sunt inscris in multe forumuri din alte tari si engleza si germana mea lasa mult de dorit, cu toate astea nu am primit niciodata atentionari referitoare la limbaj si exprimare. Cat despre acest forum, nu stiu daca este vreun utilizator care sa nu primeasca atentionari care nu au legatura cu subiectul. Asa cum dvs ne indrumati in legatura cu un subiect sa avem obiectii si comentarii doar in spiritul si litera lui, asa va rugam si noi...
Link spre comentariu

Am inteles toate acele argumente. Totusi pe oricine ai intreba, dintre cei prezenti la discutie, iti va spune ca asa se procedeaza in cazuri de acest fel. Se pune textul original intre ghilimele si se face o traducere sumara. Apropos de un eventual utilizator strain membru al forumului, pot sa iti spun ca au fost cazuri de astfel de utilizatori. S-au purtat discutii la nivelul administratiei forumului (inclusiv cu moderatorii) si s-a ajuns la concluzia ca forumul este pentru utilizatorii de limba romana. Deci cetatenii straini care vor sa fie membri ElForum, nu au alta sansa decat sa invete limba romana - daca nu o stiu deja dinainte.

Asa cum dvs ne indrumati in legatura cu un subiect sa avem obiectii si comentarii doar in spiritul si litera lui, asa va rugam si noi...

Eu am facut astfel de observatii de regula celor care lungeau inadmisibil discutiile offtopice. Mai mult decat atata, am observat in multe cazuri ca exista chiar din randul colegilor de discutii, unii care iau atitudine fata de aceste lucruri anormale. Pot mentiona printre ei pe colegii @mihaighe, @Ion Bumbu, @PL500, precum si altii pe care imi cer scuze ca nu mii mai amintesc pe moment. Banuiesc ca sunt in asentimentul tuturor daca iau pozitie, atunci cand pe un topic se desfasoara inafara discutiei de baza (ontopic) si o alta discutie straina de subiect (offtopic) mai ales cand aceasta discutie paralela se prelungeste pe mai mult de 15 postari consecutive reprezentand o pagina de editor. Asemenea cazuri au fost, chiar pe acest topic cu destul de putin timp in urma. In alta ordine de idei, imi amintesc ca membrul @mkreszan este unul dintre primii membrii interesati de sectiunile pe care le moderez eu. Nu imi amintesc insa, nici un caz in care sa ii fi atras atentia asupra acestor lucruri. Probabil cel de acum este primul. As vrea sa vii cu un contra-exemplu in caz contrar. Tocmai de aceea nu iti inteleg pozitia atat de radicala impotriva unor reguli, care dincolo de regulamentul forumului, sunt si reguli de comportare normala, civilizata in societate. Sunt sigur ca daca cineva s-ar amesteca (in realitatea cotidiana) in discutia particulara dintre oricare doi participanti la o discutie si ar shimba subiectul, cel putin unul dintre cei doi ar reactiona si l-ar pune la punct.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mobilcut 230 is a high performance semi-synthetic fluid that readily emulsifies in water to form a stable micro-emulsion. The product is designed for a wide range of water qualities and is resistant to foaming, even in high pressure systems. Mobilcut 230 is suitable for a range of applications on both ferrous and non ferrous alloys making it an ideal choice when consolidating metal working fluids. The product offers extended coolant life relative to conventional soluble oils when properly maintained while maintaining a high degree of machining performance.Rezumat: Firma aplica o vrajeala prin care ne spune ca Mobilcut 230 este o emulsie cu performante extraordinare, semi sintetica, mai spune ca aceasta chiar este miscibila in apa, nu face spuma chiar daca daca este folosita intr-un sistem cu presiune, te tine jumate de viata (pentru ca probabil 50% din ea este compunsa din biocid).Eu vroiam sa stiu daca pot cumpara un bidonas de 5l, daca este alb-laptoasa sau transparenta. Principalul motiv pentru care o emulsie se strica sau apar ganganii in ea este lipsa oxigenului. Am o pompa de aer pentru acvarii si de 6 luni lichidul este la fel.

Link spre comentariu

Rezumat: Firma aplica o vrajeala prin care ne spune ca Mobilcut 230 este o emulsie cu performante extraordinare, semi sintetica, mai spune ca aceasta chiar este miscibila in apa, nu face spuma chiar daca daca este folosita intr-un sistem cu presiune, te tine jumate de viata (pentru ca probabil 50% din ea este compunsa din biocid).

Multumesc (inca mai traiesc). :nas:
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Cei care folositi emulsie miscibila in apa alb - laptoasa, o mai inlocuiti in totalitate sau doar o completati? Pentru materiale mai dure trebuie mai mult de 10-12% concentratia?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări