Vizitator munteanu adrian Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Salut. Nu sunt un electronist dar am cautat doua zile pe net si nu m-am lamurit cu o problema.Sunt in Afghanistan si am cumparat de pe un site din SUA un ceas de masa care functioneaza cu 110 V. Am cumparat si un transformator de la 220v la 110v. Dar ceasul cind l-am alimentat la 220v cu adaptorul a ramas mult in urma, 4 ore in 24. Am inteles dupa aceea ca e vorba de diferenta de frecventa 50hz la 60 hz. Credeti ca in Rominia gasesc un convertor de frecventa sau o piesa pe care sa o folosesc? Unde? Va multumesc mult ! Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Nu exista nici o solutie justificabila economic pentru problema descrisa. Un alt ceas de masa adaptat retelei. E filozofie, dar exista posibilitatea ca citirea frecventei sa se faca printr-un oscilator separat 60Hz, pacalind astfel ceasul. Tot nu se prea justifica, si trebuie pricepere in interventie.Sa te intorci sanatos de acolo! Link spre comentariu
radusa Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Ar mai fi o varianta. Multe dintre ceasurile care au clock-ul luat din frecventa retelei, au posibilitatea ca schimband nivelul (H - L) pe unul din pini, sa se schimbe de pe 50Hz pe 60Hz (si invers). Trebuie desfacut si vazut ce integrat foloseste. Unele au chiar oscilator intern, care se poate folosi in caz ca nu este folosit clock-ul din retea. Multa sanatate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum