Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Resetare temporizare

Vizitator bogdancostel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

13

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator bogdancostel

Pai daca inca am tensiune pe pinul 3 de la ne555 daca pun un buton pe bobina rl2 cad dau drumul la buton se actioneaza din nou rl2 pana cand nu mai e tensiune pe pinul 3 (pana se termina temporizarea). Pe mine ma intereseaza un buton sa opreasca temporizarea si sa nu mai am tensiune pe 3. "Puteti pune un intrerupator pe reset" ? Care reset?

Link spre comentariu
Vizitator bogdancostel

Daca pun un buton intre 4 si masa intradevar cand il apas se intrerupe circuitul pe bobina rl2, dar cand dau drumul la buton se reseteaza temporizarea si apare din nou tensiune pe circuitul bobinei rl2. Eu vreau sa intrerup tremporizarea si sa nu mai am tensiune pe circuitul bobinei rl2.

Link spre comentariu

Eu vreau sa intrerup tremporizarea si sa nu mai am tensiune pe circuitul bobinei rl2.

Atunci puneti intrerupatorul pe circuitul bobinei, sau daca doriti sa ntrerupeti si ciclul, pe C2.
Link spre comentariu

Ce parere aveti?

Aveti doua greseli, eu am scris C2, care in primul Dvs. post era condenastorul de temporizare, acum vad ca devenit C1, iar pe pinul 5(control),in mod uzual valoare capacitatii este de 10nF, nu micro.post-14622-139829339504_thumb.jpgAsa se plaseaza intrerupatorul(cu contact NI)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări