paul14 Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Vreau sa ma "upgradez" in materie de pc si am facut o lista cu s-ar potrivii in banii mei si vreau ceva sfaturi, ajutor in special la placa video si procesor.1. Placa de baza Asus M4A77T2. Procesor:- Amd Athlon II X2 255 - Amd Athlon II X2 260 - Amd Phenom II X2 5553. Placa video: - Saphire Ati Radeon - HD5450 - HD5570 - HD6450 - HD6570 - Leadtek nVidia GeForce GT4304. Ram 4GB5. HDD 500GB: - W.D. - SeagateProcesor pun Phenom daca imi ajung banii, iar daca nu, un Athlon. Buba mare e la placa video...chiar nu stiu ce sa aleg dintre alea 5...... Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Va salut ! Eu v-as recomanda una din cele 4 placi video Ati Radeon HD5450,HD5570,HD6450,HD6570 pentru ca placile video nvidia cam se incalzesc si dau afara,adica se blocheaza pc-ul mai ales pe jocuri .Succes !! Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Pe un pc mai vechi am leadtek geforce 6600gt 128mb si a mers onorabil...s-au prostit intre timp?Am uitat sa precizez ca o sa iau versiunea de 2GB la placa video care o s-o aleg. Link spre comentariu
alexutu Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 ti-as recomanda un procesor intel i3, i5, i7 ( in fct de posibilitati ) si placa video ati, hdd WD. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Pe un pc mai vechi am leadtek geforce 6600gt 128mb si a mers onorabil.Am o intrebare! De cati ani aveti aceasta placa video,eu unul cred ca o aveti de vreo 2-3 ani,daca este asa, atunci eu v-am spus parerea mea mai sus,adica nu mai este ce a fost odata aceste placi video nvidia.La partea de procesoare nu am ce sa va zic,pentru ca sunt bune toate procesoarele acestea,iar la ram v-as recomanda 4GB.Succes !!! Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Daca nu ma insel are peste 4-5 ani.... Am mai citit si HD6570 de 2GB ar fii o alegere buna.Cat despre procesor, prefer unu din acele amd-uri... Intelu e si mai scump, plus ca sunt fan amd. Cu procesor athlon x2 ma duce cam 850 lei fara HDD, iar cu phenom x2 cam 970 lei... Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Daca nu ma insel are peste 4-5 ani.Da stiu ca ereau foarte bune atunci aceste placi video nvidia,dar acum nu mai sunt asa bune ca atunci,acum faceti cum credeti dvs ca e mai bine.O zi buna !!! Link spre comentariu
alexutu Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Daca nu ma insel are peste 4-5 ani.... Am mai citit si HD6570 de 2GB ar fii o alegere buna.Cat despre procesor, prefer unu din acele amd-uri... Intelu e si mai scump, plus ca sunt fan amd. Cu procesor athlon x2 ma duce cam 850 lei fara HDD, iar cu phenom x2 cam 970 lei...si eu am amd( 4850e) si sunt f multumit dar trebe sa recunosc ca intelu sunt mai bune ca procesoare, cat despre placa video vezi ati 5770. acu nus de ce buget dispui. daca as fii sa imi fac o configuratie noua as cauta placa de baza, Asus ( neaparat)cu sata3 si ddr 3, si usb 3.0.(e destul de scumpa), procesor intel si placa video ati ( adica facuta de amd) s-a demonstrat ca cele mai mari scoruri s-au facut cu proc intel si placi video amd. despre hdd vezi wd varianta blue sau black (nu green , cas mai slabe)decizia e in mainiletale ca si banii de altfel. bafta. Link spre comentariu
Alecsandru90 Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 vramul se simte cantitativ la rezolutii foarte mari , in rest e inutil , mergi pe gtx460, e mult peste gts si peste celelalte variante http://www.hwcompare.com/10402/geforce- ... 0-oem-1gb/ , athlonul merge ridicat la 3,8-4(cu cooler aftermarket) pana strangi bani pentru alt cpu , poti lua un gtx sh la un pret rezonabil , ramu lui, procesorului si hardurilor pe poti face upgrade pe parcurs , momentan acasa eu am un asrock alivexfire esata2r3(veche da buna , custom bios(duce si x6)impresionant pentru o placa de 150 lei nu? si adaug ca duce fsb 250 lejer ) ,athlon x2 250(pe viitor poate un x4 phenom II) , 5gb ram(ddr2 , is ieftini) win x64 , hard de 250 + unu de 500 , gtx460 +gt240 pentru psysics +dvd-rw , si eu am mers ca tine pe echilibrat prima data si am investit bani mai multi dupa , apropo am o sursa noname chinezeasca de 750 w cu diodele si condensatorii schimbati(inca duce , e gaurita carcasa sursei ca sa se raceasca ma bine , inca nu da semne de oboseala ) , , sata 3 , usb 3 is mofturi , cati din voi folositi ssduri de sute de euro?(si daca ai nevoie iti cumperi un controler sata3/usb3 pe pci/pci-e dupa aia) si nu ai nevoie de ssd pt boot rapid(cel putin un user normal)(AsRock InstantBoot , google dupa asta , si vedeti ce poate face o placa compatibila cu functia asta pe un hard normal) Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Intre placile care le-am zis si GTX460 e diferenta mare intre performante dar si intre pret, cam de 2 ori la pret....O placa de baza cu usb3 de la Asus sare de 4-5mil, iar de Asrock n-am auzit de ele.... Asa am gasit Asrock cu usb3 la 330lei, destul de acceptabil as zice.Hdd o sa merg pe WD blue de 500Gb sau 250Gb, iar procesor raman pe Amd. Un i3 sare de 450lei plus ca si un pcb bun pt el sare de 300lei.Placa de baza ramane sa aleg intre Asus M4A77T, Asrock M3A770DE sau Asrock 970(870) Extreme 3.... Sau daca aveti alte recomandari pt AM3, 4sloturi ram, 16-32gb ram.... Link spre comentariu
sebi Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 mai pui 100-120 lei pe langa banii de Amd Phenom II X2 555 si cumperi:Procesor AMD Phenom II X4 955 Black Edition 3.20GHz sauProcesor AMD Phenom II X4 960T Black Edition 3.0GHzacum nu e momentul sa cumperi un hdd fiindca sau scumpit cam multparerea mea. Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Va salut ! Da asa este are dreptate domnu Sebi.Mai bine cumparati acest procesor AMD Phenom II X4 955 pentru ca are Cache L2: de 2MB,iar procesorul pe care il vreti dvs ca sa-l cumparati are Cache L2: doar de 1MB .Succes !!! Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 955 Be are 6mb L3, deja L2 nu mai e atat de important, ramane cam cel mai bun procesor de la AMD.DAR!Spune-mi ce bani ai si iti voi da cea mai buna optiune in banii aia!Spune-mi cat ai mai fi dispus sa faci rost pe langa banii care ii ai, si iti arat ce poti lua si mai bun pentru cat ai da in plus. Link spre comentariu
paul14 Postat Noiembrie 15, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Ma gandeam sa iau acel phenomx2 pt ca se pot debloca nucleele si am quad core apoi. Hardurile mi se par nesimtit de scumpe, dar parca sa las batranul wd de 80 nu merge.Ca bani, as baga 10-12mil... Procesor, placa video, placa de baza si ram. Placa de baza vreau sa suporte 16-32gb( upgrade pe parcurs), ram 4gb acum si placa video minim 1gb. Cam ce recomandati.....? Link spre comentariu
raizenkohakus Postat Noiembrie 15, 2011 Partajează Postat Noiembrie 15, 2011 Nu toate pot fi deblocate in Quad ! Trebuie sa fii chiar norocos sa poti debloca procesorul in quad, si, al naibii de norocos sa le prinzi stabile !La 10-12mil nu recomand AMD, mai bine Intel, noua generatie. Imediat asamblez ceva si iti arat.Ai grija la HDD, iti va trebui neaparat HDD nou, pe SATA, cele IDE nu merg pe Sandy Bridge, nu pe toate placile de baza. HDD-urile s-au scumpit cu peste 120% din cauza inundatiilor (cica). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum