Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Constructie temporizator.

cosmin88

Postări Recomandate

E sugestia lui @tyc. Am vrut sa o aduc mai aproape de timpii tai, fiindca la primele probe timpii sunt cam aiurea (vezi poza). Nu am mai avut timp pentru teste. E simplu dar mai imprecis si mai greu de reglat. Va trebui sa mai maresti rezistentele pana obtii timpul total 20 minute si factorul de umplere 75%. Valorile depind si de calitatea condensatorului electrolitic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

8

• cosmin88

6

• em2006

3

• vcdec

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc mult Ticu , cred ca schema asta o voi pune in aplicare. Este mai simpla si totodata si cablajul este mai usor de realizat.

O intrebare banala,care este denumirea exacta a integratului, eu nu-l cunosc ca voi si am tot cautat pe net si gasesc sub denumirea LE 555CN SAU NE 555 N.

Link spre comentariu

OK, desi eu as fi preferat, in ordine, varianta 2, 1 si abia la urma 3. Cum ziceam mai sus este mai imprecis, greu de reglat prin schimbarea rezistentelor si timpii depind de calitatea condensatorului electrolitic.555 s-a fabricat de diversi producatori cu prefixe diferite: NE, LM, SA, SE etc., inclusiv romanescul betaE555. De LE nu am auzit.De obicei se mai pune un condensator 10nF intre pinul 5 si masa, iar pinul 4 se leaga la plus.

Link spre comentariu

OK, desi eu as fi preferat, in ordine, varianta 2, 1 si abia la urma 3. Cum ziceam mai sus este mai imprecis, greu de reglat prin schimbarea rezistentelor si timpii depind de calitatea condensatorului electrolitic.555 s-a fabricat de diversi producatori cu prefixe diferite: NE, LM, SA, SE etc., inclusiv romanescul betaE555. De LE nu am auzit.De obicei se mai pune un condensator 10nF intre pinul 5 si masa, iar pinul 4 se leaga la plus.

Salut! Iti voi urma sfatul si voi incerca varianta 2 .Ideea e ca am sa te mai intreb unele lucruri ca nu-mi sunt chiar toate clare. Saptamana viitoare voi demara proiectul si voi reveni la tine cu 2-3 intrebari. Multumesc
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări