Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cablu diagnoza VAG

Vizitator marius2010

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dumitru_a

2

• danb1974

1

• gabiferaru

1

• adrianvmx

1

Top autori în acest subiect

Nu cred ca este vorba doar de un simplu cablu .pentru comunicare cu automobilul este necesar un convertor(o placa electronica cu ceva componente electronice) deobicei la cele comercializate pe net convertorul se afla in mufa OBD .Din cate stiu eu nici astea nu sunt universale astfel pentru maraca wv vag-com se foloseste un model pentru renault-nisan altceva.Eu am asa ceva pentru Fabia mea si e super ok .

Link spre comentariu

Vag la un capat (16 pini , cate 8 pe fiecare rand, doua randuri )[/url]

Nu e VAG ci OBD, mufa folosita de majoritatea masinilor moderne.

Daca nu esti dispus sa cheltui fabuloasa suma de 70 lei pe un cablu KKL-COM sau KKL-USB, atunci poti folosi schema fara pretentii din poza:

Posted Image

Dezavantajul schemei este ca ai nevoie de port serial, ceea ce pare a fi o raritate in ziua de azi. Daca vrei s-o folosesti pe USB atunci trebuie sa adaugi un convertor de la FTDIChip... ceea ce pentru mine inseamna ca trebuie sa fii putin maniac in DIY avand in vedere pretul enuntat mai sus.

Un VAG-COM bun (clona chinezeasca) are preturi incepand de la 150 lei pe site-ul de licitatii romanesc.

Link spre comentariu

Un cablu vag folosibil, care sa stie si can bus si sa mearga cu aplicatia de la rosstech e un pic peste posibilitatile diy (in mufa obd e montajul care contine un atmega, o matrice programabila, ftdi-ul, drivere de can si citeva integrate mai marunte, gen eeprom serial).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări