Vizitator marius2010 Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Salut. Stie cineva sa realizeze un cablu VAG pentru diagnoza auto? Vag la un capat (16 pini , cate 8 pe fiecare rand, doua randuri ) cu USB la celalalt. Sau macar o schita. Multumesc. http://www.hardwarebook.info/ODB-II Link spre comentariu
adrianvmx Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Nu cred ca este vorba doar de un simplu cablu .pentru comunicare cu automobilul este necesar un convertor(o placa electronica cu ceva componente electronice) deobicei la cele comercializate pe net convertorul se afla in mufa OBD .Din cate stiu eu nici astea nu sunt universale astfel pentru maraca wv vag-com se foloseste un model pentru renault-nisan altceva.Eu am asa ceva pentru Fabia mea si e super ok . Link spre comentariu
dumitru_a Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 un cablu de diagnoza este in general facut cu softul corespunzator acestuia, este destul de greu de realizat fizic mai degraba cumperi unul Link spre comentariu
gabiferaru Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Vag la un capat (16 pini , cate 8 pe fiecare rand, doua randuri )[/url]Nu e VAG ci OBD, mufa folosita de majoritatea masinilor moderne. Daca nu esti dispus sa cheltui fabuloasa suma de 70 lei pe un cablu KKL-COM sau KKL-USB, atunci poti folosi schema fara pretentii din poza: Dezavantajul schemei este ca ai nevoie de port serial, ceea ce pare a fi o raritate in ziua de azi. Daca vrei s-o folosesti pe USB atunci trebuie sa adaugi un convertor de la FTDIChip... ceea ce pentru mine inseamna ca trebuie sa fii putin maniac in DIY avand in vedere pretul enuntat mai sus. Un VAG-COM bun (clona chinezeasca) are preturi incepand de la 150 lei pe site-ul de licitatii romanesc. Link spre comentariu
dumitru_a Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 mufa obd simpla costa 40-45 lei deci te costa destul de mult Link spre comentariu
danb1974 Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Un cablu vag folosibil, care sa stie si can bus si sa mearga cu aplicatia de la rosstech e un pic peste posibilitatile diy (in mufa obd e montajul care contine un atmega, o matrice programabila, ftdi-ul, drivere de can si citeva integrate mai marunte, gen eeprom serial). Link spre comentariu
cosmin88 Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 gasesti pe ebay la 10$ facuta gata versiunea 4.09. Acum depinde pe ce masina vrei sa o folosesti an de fabricatie ma refer, asta de care zic eu merge pe masini pana in 2005 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum