Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire celule acumulator laptop

rochester21

Postări Recomandate

Salutari. am un laptop care foloseste un acumulator standard de 6 celule, alcatuit din elementi li-ion de tip 18650. Acumulatorul e terminat, asa ca trebuie fie sa-l refac, fie sa cumpar altul. Stiu ca elementii pot fi cumparati, dar am inteles ca pentru lipirea lor e nevoie de un aparat special care lipeste in puncte, altmiteri contactul nu va fi perfect, iar acumulatorul nu va fi acceptat. E cineva de pe-aici care se pricepe in domeniu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rochester21

2

• danb1974

1

• fum3z

1

• strombi

1

Top autori în acest subiect

Aceasi problema am avuto si eu am cumparat alte celule de la un magazin de IT si nu am stiut ca trebuie lipit in puncte si i-am lipit cu statie si cu fludor i-am conectat si merg si azi fara probleme.Eu nu zic sa faci ce am facut eu,dar acum ramane la alegerea ta..

Link spre comentariu

Multumesc oricum pentru ca mi-ai spus. Ca o ultima solutie, merita incercat. Apropo, eu am citit ca celulele noi trebuie sa fie de aceeasi capacitate sau capacitate mai mare decat cele vechi, e adevarat?

Link spre comentariu

Multumesc oricum pentru ca mi-ai spus. Ca o ultima solutie, merita incercat. Apropo, eu am citit ca celulele noi trebuie sa fie de aceeasi capacitate sau capacitate mai mare decat cele vechi, e adevarat?

E mai complicat un pic...ar trebui sa stii daca electronica bateriei iti va recunoaste acumulatorii noi si ii va folosi la capacitate maxima. Conteaza mult si cum ii schimbi, cu o tensiune buffer sau fara. Pana nu desfaci bateria si vezi exact ce e inauntru nu stii exact. Si da, celulele de schimb trebuie sa aiba cel putin aceeasi capacitate ca a celor vechi.Vezi ca e un topic despre bateriile de laptop, pe aici. Citeste pe acolo ce zice lumea.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator ceornea

Am gasit eu un loc unde au lamele si aparat de sudura . Este la GP BATTERIES, BUCURESTI, STR. RODIEI, NR. 55. Acolo la service este un tip Bogdan care poate sa te ajute. Are si acumulatori separat pe care sa ii bage in baterie. El iti spune daca se poate sau nu. Bafta.

Link spre comentariu

Daca's 18650 ma gindesc ca au cel putin aceeasi capacitate, ca doar nu-s celule mai mici bagate in carcase de 18650.Daca vin macar cu un pic de banda sudata la capete, poti sa lipesti pe aia cu cositor. Direct pe ei ai sanse mari (mai ales pe +) sa supraincalzesti si sare supapa de siguranta. Direct am lipit si eu odata dar nu elementi noi. La unul am testat chestia cu supapa.Problema e sa nu ai vreo electronica mai disperata care stie ca-s terminati si nu e dispusa sa se recalibreze.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări