Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator DIY

Postări Recomandate

Buna ziua.Am avut un amplificator Harman Kardon HK6500 de origine americana, de care am fost foarte incantat. Am vazut ce inseamna cu adevarat 2 x 70 watti/ 8 ohms, 2 x 70 Watti /4 Ohms.Vreau sa imi fac un amplificator cu doua iesiri (pentru doua boxe) de 2 x 100w putere reala . Pentru inceput doresc sa imi spuna si mie oameni experimentati de pe acest forum cu ce schema sa incep? Mentionez ca vreau sa folosesc protectie si preamplificator (va fi folosit fara mixer). Pentru ca sunt la primul meu amplificator home-made, doresc o schema cu amplasarea pieselor si un cablaj la scara 1:1. Nu caut sa realizez ceva ieftin, dar nici foarte scump, ci sa folosesc, in limita posibilitatilor financiare, piese cat mai bune. Va rog sa ma ajutati. Vreau sa duc la capat acest proiect la care ma tot gandesc sa il pun in practica de ceva timp. Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Poti urmari cum sint realizate si alte cablaje - de calitate, insa. Trebuie tinut cont de mai multe aspecte: traseele de intrare cit mai departate de cele de iesire, latimea traseelor de masa si alimentare sa fie suficient de late pentru vehicularea de curenti importanti, traseul de masa sa respecte configuratia de cuadripol al montajului, evitarea buclelor de masa, alegerea unor trasee de lungime minima, etc. Sint multe... Exersind vei invata!

Link spre comentariu

Am gasit pe un forum un domn care a prezentat un proiect realizat de el. Este vorba de binecunoscutul AV-1000. Pe langa pozele cu proiectul sau, a pus la dispozitie tot ce este nevoie pentru realizarea proiectului. E mai "mura in gura" fata de proiectul domnului zal, dar bineinteles ca mult mai scump. Pe acesta sunt decis sa il incep totusi. Ma apuc de procurat materialele necesare si voi reveni cu intrebari legate de proiect.Precizez ca nu vreau sa ma apuc de proiectari PCB si mai ales nu imi permite timpul, ca ma ocupam de un proiect mai simplu. Culmea, nu prea am gasit materiale complete pentru un amplificator mai simplu in afara de TDA 7294 sau TDA 2030 care sunt slabute.

Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu

sunt mii de scheme de amplificatoare pe net.eu as recomanda sa incepi cu proiectul lui zal pt ca este complet, functioneaza foarte bine si permite upgrade-uri ulterioare cand vei mai prinde experienta.nu-ti recomand av1000 pt ca sunt scheme mai performante si la fel de puternice la banii aia.la fel poti face proiectul Goldmund al lui alex care este de asemenea complet si are tot ce ai avea tu nevoie.Iti recomand sa-ti faci cont pe hi-fi engine unde vei gasi multe scheme si manuale de service ale unor amplificatoare de marca.Poti incepe cu zal si poti sa nu faci toate modulele de acolo ci doar amplificatorul in sine cu sursa. Dupa ce am vazut aici nu ai de ales intre prea multe solutii cu finalitate clara si sigura.

Link spre comentariu

sunt mii de scheme de amplificatoare pe net.eu as recomanda sa incepi cu proiectul lui zal pt ca este complet, functioneaza foarte bine si permite upgrade-uri ulterioare cand vei mai prinde experienta.nu-ti recomand av1000 pt ca sunt scheme mai performante si la fel de puternice la banii aia.la fel poti face proiectul Goldmund al lui alex care este de asemenea complet si are tot ce ai avea tu nevoie.Iti recomand sa-ti faci cont pe hi-fi engine unde vei gasi multe scheme si manuale de service ale unor amplificatoare de marca.Poti incepe cu zal si poti sa nu faci toate modulele de acolo ci doar amplificatorul in sine cu sursa. Dupa ce am vazut aici nu ai de ales intre prea multe solutii cu finalitate clara si sigura.

Multumesc mult pentru sfaturi domnule .. Am sa tin cont de ele.Domnule remus, as fii dispus sa investesc 1000 - 1500 lei in decurs de maxim 3 luni.Pentru AV-1000 stiu ce trafo am nevoie, ce filtraj este necesar, am lista de componente, am cablajul simplu plus cel cu asezarea componentelor si schema, plus 2-3 explicatii/modificari de la utilizatorul respectiv. In plus, vazand pozele sale, imi este mai usor sa realizez proiectul. La urma voi realiza si protectia.
Link spre comentariu

Am eu un prototip de amplificator cu simetrie totala, prototip in sensul ca inca nu a fost testat practic, insa in simulari rezulatele sunt foarte bune, va ofer aici tot ce aveti nevoie pentru realizarea lui. Alimentare aproximativ +/-60V, puteti obtine 150W pe impedanta de 8 ohm.Ar fi interesant de vazut cum se comporta si in practica. Numai bine!Distorsiuni 0,009% pentru putere de iesire 150W / 8ohm, intrate 1V / 1khz, se poate vedea in ultima poza atasata.

post-14935-139829337755_thumb.png

post-14935-13982933776_thumb.jpg

tehnium200.pdf

post-14935-139829337784_thumb.png

Link spre comentariu

vazand pozele sale, imi este mai usor sa realizez proiectul

Daca te-ai hotarit si ai cunostintele necesare, mult succes si poti incepe proiectul! Totusi, inainte de a te hotari trebuie sa cintaresti bine ce vrei sa faci - va fi o suma destul de mare care va fi cheltuita; trebuie sa fii atent cum vei face acest lucru si sa nu aruncii banii pe un proiect care se va opri la jumatatea drumului. Daca nu ai cunostinte suficiente, pina mai inveti si capeti experienta ar trebui sa abordezi montaje mai simple, care odata finalizate sa iti aduca bucuria lucrului implinit si sa te incurajeze. Daca intr-o faza incipienta vei obtine un esec, te va dezamagi si vei renunta foarte usor, pierzind in acest fel multi bani si timp. AV1000 este destul de greu de abordat si cea mai mica greseala facuta in faza de reglaje si probe poate duce la distrugerea unor componente.
Link spre comentariu
Vizitator startstop

Multumesc mult pentru sfaturi domnule .. Am sa tin cont de ele.Domnule remus, as fii dispus sa investesc 1000 - 1500 lei in decurs de maxim 3 luni.Pentru AV-1000 stiu ce trafo am nevoie, ce filtraj este necesar, am lista de componente, am cablajul simplu plus cel cu asezarea componentelor si schema, plus 2-3 explicatii/modificari de la utilizatorul respectiv. In plus, vazand pozele sale, imi este mai usor sa realizez proiectul. La urma voi realiza si protectia.
in locul tau as face GX800, are si softstart pe acelasi cablaj, mute, tot ce vrei si merge la fel de bine, daca nu chiar mai bine ca un AV1000. :da
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări