Vizitator amatoru Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Salutare tuturor! are cineva vreo idee referitoare la cum as putea face si eu un aparat de sudura din acesta: http://www.sierra.ro/Electronic-Spot-We ... 3208p.html pe iesire are 24V si 2500A cum as putea realiza eu dintr-un cablaj 2500A? Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 La cum arata si la ce e folosit parea a avea ceva electrolitici in el.Deci incearca cu ceva electrolitici mai maricei .Grig Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Salutare tuturor!are cineva vreo idee referitoare la cum as putea face si eu un aparat de sudura din acesta: http://www.sierra.ro/Electronic-Spot-We ... 3208p.htmlpe iesire are 24V si 2500Acum as putea realiza eu dintr-un cablaj 2500A?Valoarea de 2500A mi se pare o gluma...inca vreo 500A si poti incerca startul la o locomotiva diesel!Practic un astfel de aparat se poate construi foarte usor dintr-un transformator recuperat de la un cuptor cu microunde.Secundarul(original)se scoate afara si in locul lui se bobineaza cu platbanda de Cu cat incape in carcasa.Pentru o sudura reusita curentul de sudura trebuie aplicat numai dupa ce piesele sunt bine stranse impreuna,iar inainte de a slabi strangerea pieselor se intrerupe curentul de sudura si se asteapta cateva secunde dupa care se pot lasa libere piesele sudate. Link spre comentariu
maverik_ro Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 este un simplu aparat de sudura in puncte se poate realiza si cu un trafo care debiteaza ceva A in secundar si o tensiune de cativa volti ... daca nu ma insel se face asa ceva din traf de microunde caruia i se desface secundarul si se infasoara numai odata o bara de Cu Link spre comentariu
radusa Postat Noiembrie 20, 2011 Partajează Postat Noiembrie 20, 2011 Exista doua metode de sudura in puncte. -Capacitiva, unde se incarca o baterie de condensatori la o anumita tensiune (reglabila) si se descarca dupa aceea prin piesele care se vor a fi sudate. Se poate eventual controla si durata acestei descarcari pt un reglaj mai fin. -Cu transformator (de la cuptor cu microunde, modificat), care se bazeaza pe un curent f mare care strabate piesele si incalzeste (topeste) locul (punctul) sudurii. Aparatul despre care se discuta aici, Welma2000, este cu sudura capacitiva, iar valoarea de 2500A se refera la o valoare de varf a curentului in momentul descarcarii condensatorilor. Valoarea medie, conform manualului, este de 1A. Reglajul puterii de sudura se face prin tensiunea de incarcare a condensatorilor, in trei trepte, 16-20-24V. In mod normal puterea aparatului ar trebui exprimata in Ws (Watt/secunda) sau J (Joule) unde 1Ws=1J, dar este mai impunator cand se spune "2500A". Aceasta valoare insa nu spune absolut nimic, deoareca cei 2500A pot sa dureze 1us sau 1s, ceea ce este o mare diferenta. Sunt pe net destule informatii si scheme despre acest tip de aparate. Trebuie doar cautat, "Capacitive Discharge Spot Welder". Link spre comentariu
Vizitator lupultaz Postat Ianuarie 11, 2013 Partajează Postat Ianuarie 11, 2013 Salut ! daca mai esti interesat te pot ajuta cu sudura in puncte, am achizitionat un astfel de aparat la oferta din SUA si am inceput sa ma ocup cu asa ceva. Trimite la [email protected] un mail si discutam. Pretul este mic. Intra si pe www.itservicemarket.blogspot.ro Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum