MadRaper Postat Ianuarie 24, 2006 Partajează Postat Ianuarie 24, 2006 Imi trebe si mie o schema, ceva simplu, prin intermediul careia sa pot monta intrarea la amplificator la iesirea altuia... Deci sa faca din vreo 20-30W cam 1V ...Multumesc anticipat Link spre comentariu
niq_ro Postat Ianuarie 25, 2006 Partajează Postat Ianuarie 25, 2006 sau http://www.niqro.as.ro/adaptor.htm Link spre comentariu
Bala Postat Martie 9, 2006 Partajează Postat Martie 9, 2006 Oare un simplu divizor rezistiv cu un condensator de cuplaj dupa el nu ar fi sificient daca ai masa comuna ? Link spre comentariu
ionut20 Postat Martie 9, 2006 Partajează Postat Martie 9, 2006 Da, dar trebuie sa faci si o adaptare a impedantei intre iesirea de putere (4 ohmi, sa zicem) si intrarea in preu (40Kohmi sa zicem), nu? Link spre comentariu
Bala Postat Martie 9, 2006 Partajează Postat Martie 9, 2006 Pai da ar trebui dar numai pentru a avea un transfer maxim de energie...Nu cred ca este obligatorie dar oricum si un divizor rezistiv are si el o impedantapoti face in asa fel incat iesirea divizorului sa aibe o impedanta in functie de intrarea amplificatorului astfel incat sa faci o adaptare si astfel singurul avantaj este un mai bun transfer de putereinsa inspre partea de putere de la iesirea primului amplificator nu trebuie absolut nici un fel de adaptarefiindca la iesirea unui astfel de amplificator etajul final are o rezistenta de iesire mult sub un ohm .. ma refer la amplificatoarele de puteresi daca ai la divizor o impedanta de intrare de 10k sau de 100k chiar nu mai conteaza pentru amplificatorul de puteream facut practic asa ceva si a mers perfect de la un amplificator 2x4W la intrarea de la mufa scartcat despre reflexii nu se pune problema fiindca ai semnal audio nu RF... Link spre comentariu
vasilenicolae52 Postat Martie 10, 2006 Partajează Postat Martie 10, 2006 ... eu propusesem un traf. de iesire recuperat dintr-un mic ap. radio cu tranzistori ! .... am impresia ca posturile noastre sunt perimate !....OMU' NU MAI E DE MULT ACASA !!! Link spre comentariu
ionut20 Postat Martie 10, 2006 Partajează Postat Martie 10, 2006 da ai si tu dreptate, dar cum bine ai zis, nu se obtine un maxim de energie doar cu divizor rezistiv. Cea mai avantajoasa solutie, ca si calitate (mai scumpa decat reteaua rezistiva) ramane folosirea unui AO.si cu traf merge, dar ideea e ca nu toata lumea are acces la trafuri de iesire, sh binenteles, caci noi, habar n-am unde se gasesc, si nici la ce pret :axe: :smt006 Link spre comentariu
Bala Postat Martie 11, 2006 Partajează Postat Martie 11, 2006 Da dar cu traff apar probleme de neliniaritate ... nu stiu insa cat de mari sunt ele... :smt017 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum