Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Atenuator... (amplificator direct de pe difuzoare)

MadRaper

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Bala

3

• ionut20

2

• niq_ro

1

• MadRaper

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

Pai da ar trebui dar numai pentru a avea un transfer maxim de energie...Nu cred ca este obligatorie dar oricum si un divizor rezistiv are si el o impedantapoti face in asa fel incat iesirea divizorului sa aibe o impedanta in functie de intrarea amplificatorului astfel incat sa faci o adaptare si astfel singurul avantaj este un mai bun transfer de putereinsa inspre partea de putere de la iesirea primului amplificator nu trebuie absolut nici un fel de adaptarefiindca la iesirea unui astfel de amplificator etajul final are o rezistenta de iesire mult sub un ohm .. ma refer la amplificatoarele de puteresi daca ai la divizor o impedanta de intrare de 10k sau de 100k chiar nu mai conteaza pentru amplificatorul de puteream facut practic asa ceva si a mers perfect de la un amplificator 2x4W la intrarea de la mufa scartcat despre reflexii nu se pune problema fiindca ai semnal audio nu RF...

Link spre comentariu

... eu propusesem un traf. de iesire recuperat dintr-un mic ap. radio cu tranzistori ! .... am impresia ca posturile noastre sunt perimate !....OMU' NU MAI E DE MULT ACASA !!!

Link spre comentariu

da ai si tu dreptate, dar cum bine ai zis, nu se obtine un maxim de energie doar cu divizor rezistiv. Cea mai avantajoasa solutie, ca si calitate (mai scumpa decat reteaua rezistiva) ramane folosirea unui AO.si cu traf merge, dar ideea e ca nu toata lumea are acces la trafuri de iesire, sh binenteles, caci noi, habar n-am unde se gasesc, si nici la ce pret :axe: :smt006

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări