florentinTV Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 buna seara,am intrat in posesia a 2 lampi- EAF42, ECH42, nu cunosc starea lor. as dori sa le dau o utilitate , sa construiesc un simplu radio pe lampi , fara traf retea sau de difuzor .puteti sa ma ajutati cu scheme. a , nu am socluri, cema sfatuiti sa folosesc daca nu gasesc? va multumesc. Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Exista pe net o sumedenie de chestii virtuale, o fi si una care nu necesita transformatoare, socluri , tensiuni si alte anexe minore sau sint destul de multe posturi de radio care nu au nevoie de constructii DIY cu EAF 42 si ECH42 pentru auditii... Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 22, 2011 Partajează Postat Noiembrie 22, 2011 buna seara,am intrat in posesia a 2 lampi- EAF42, ECH42, nu cunosc starea lor. as dori sa le dau o utilitate , sa construiesc un simplu radio pe lampi , fara traf retea sau de difuzor .puteti sa ma ajutati cu scheme. a , nu am socluri, cema sfatuiti sa folosesc daca nu gasesc? va multumesc.Tuburile din seria 42 au curent de filament de 200-240 mA si cer tensiuni anodice mari... nu se preteaza la receptoare alimentate de la baterie.Primul tub este pentoda-dioda, al doilea este hexoda trioda... Link spre comentariu
florentinTV Postat Noiembrie 27, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 27, 2011 nu vreau sa le alimentaz la baterii, din contra m-ar interesa alimentare la priza , dar nu posed transformatoare pt tuburi, prefer alimentare prin rezistete de vataj, si condesatori. Totusi niste scheme nu ma ajuta nimeni? apelez la electronistii mai batrini care au prins tuburile. va multumesc. Link spre comentariu
feri.visky Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Este extrem de periculos sa alimentez orice montaj direct de la retea... Te poate costa viata!!!Pe forum, adica aici, exista cel putin trei topicuri care se ocupa de constructia unor radioreceptoare simple, de obicei cu un tub...Iata ce a raspuns un "user", mila, la o intrebare similara:viewtopic.php?f=183&t=96058...si a raspuns foarte bine...Succes, dar numai cu transformator!!! (daca nu vrei cu baterii). Link spre comentariu
jack Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 doar o remarca facuta de ing. Mihail Konteschweller , apropo de constructii "in aer" , reproduc" Cunosc cazul unei importante case de radio care a montat o superheterodina pe planseta , pentru scopuri didactice si n-a putut obtine nici pe departe rezultatele ce le dadea acelasi aparat cu aceleasi piese in cutia lor normala" Desigur , o superheterodina e un aparat mai complex . Link spre comentariu
mila Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 http://vintageradio.me.uk/radconnav/valvetrf/ Vezi The Baronette. E cu EBF89 dar foloseste o singura dioda..........deci cu putina grije ar merge si EAF42....daca vrei sa folosesti aceeasi gama de lampi mai ai nevoie de un EAF42 ca preamp audio si un EL41, ca lampa finala in locul lui ECL80. In principiu e pacat de lampa EAF42 daca e nos sau foarte putin uzata...e o lampa rara! un radio Armonia ar avea mai multa nevoie de ea! EBF80 sau EBF89 sunt lampi care inca se gasesc fara probleme. ATENTIE! toate recomandarile mele pentru un transformator de retea!!!Te rog!Please! Link spre comentariu
Vizitator dianom Postat Decembrie 8, 2011 Partajează Postat Decembrie 8, 2011 EU AM UN RADIO ARMONIA SI SUNT INTERESAT DE ACESTE LAMPI . VA POT DA IN SCHIMB 2 LAMPI NOI PTR APARATE DE RADIO LA BATERIE DE TIPUL ;1L4 si 1F33. SAU ALTE VARIANTE Link spre comentariu
florentinTV Postat Decembrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2011 pt dianom , v-am trimis PM . Link spre comentariu
Vizitator dianom Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 Adresa mea de e-mail este : [email protected], in legatura cu lampile ECH42 SI EAF42, ACCEPT VARIANTE Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum