Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema contour/loudness

klayus

Postări Recomandate

Neata,

Am carcasa unui amp mai vechi si as vrea sa ma folosesc de ea sa-mi fac un amp nou cu DIY-100. Amplificatorul avea si un preamplificator prevazut cu control volum, bass, inalte, balans si inca 3 comutatoare: loudness, high filter si low filter. Preamplificatorul ma gandesc sa-l fac pe cel al lui elliot project97 si am gasit o schema pentru loudness la care as vrea sa va cer parerea dc ar fi acceptabila avand in vedere ca vreau sa obtin un sunet cat pot de bun si sa pastrez si functionalitatea butoanelor existente.

Schema este aste si cablajul am sa-l fac eu:

http://www.redcircuits.com/Page67.htm

Dc aveti o alta schema pe care o puteti recomanda sunt deschis la sugestii, de asemenea ma intereseaza si o schema pentru un filtru de inalte si joase optiunea on offf pentru fiecare separat.

Multumesc anticipat

Cu stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• klayus

3

• zal

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

ma intereseaza si o schema pentru un filtru de inalte si joase

Limitarea joaselor o faci inseriind pe linia de semnal un condensator cu valoarea suficient de mica astfel incit sa realizeze o atenuare a semnalelor sub o anumita frecventa (de obicei 100...150Hz). Daca in paralel cu linia de semnal montezi un condensator, vei obtine o dezaccentuare a inaltelor (de obicei se realizeaza incepind cu 7...12KHz). Valorile condensatoarelor se calculeaza in functie de impedanta din acel circuit si frecventa dorita la care sa actioneze filtrul.
Link spre comentariu

De ce nu refoloseşti preul şi circuitele existente? Loudness-ul are reţeaua din cîteva rezistenţe şi condensatori şi e legat de puţometrul de volum, nu e nevoie de un montaj separat cu integrat. Ce amplif a fost în carcasă, poate se găseşte schema pe net?Kitul ăla zis 100 nu merită atîta muncă, iar schemele alea de la Red sînt ptr începători, nu de înaltă calitate.

Link spre comentariu

Amplificatorul era de putere relativ mica si fasaia mult la volum mic, plus ca mergea un singur canal. Probabil ca mergea reparat, dar am vrut sa-l fac eu de la 0. Nu am reusit sa dau de cap cum se alimenteaza preul, am gasit doar o tensiune de +32v si drept urmare l-am dezafectat.Deci schema aia de loudness pe care am gasito eu nu e bune dpdv al calitatii sunetului?Kitul de la sorteh nu merita munca? De pe forum am inteles ca ar fi cel mai bun compromis in materie de DIY. Acuma deja l-am luat, am sa fac teste si dc sunt nemultumit ma indrept spre altul.Pentru loudness,dc nu este nevoie de integrat separat am sa Ma mai documentez.In continuare sunt deschis la sugestii!Numai bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări