Vizitator dinu_toto Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 daca ma poate ajuta cineva cu o schema pt acest invertor are partea de comanda defecta multumesc.. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 pune cateva poze cu placa invertorului....pe placa sunt montate vertical 2 module hibride(ceramice)?pozele ajuta la identificarea tipului de invertor,iar scheme nu prea se gasesc(cei ce repara asa ceva sunt familiarizati cu unele chestii,de multe ori nu e nevoie de schema sa poti repara un invertor).cum ai ajuns la concluzia ca partea de comanda este defecta? Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Modelele mai noi nu mai sunt cu hibride. Link spre comentariu
Vizitator dinu_toto Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 da are doua placute ceramice Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 13, 2011 Partajează Postat Noiembrie 13, 2011 Si de ce nu postezi pozele?Eu am postat anul trecut o poza cu 2 hibride de pe un EPS, facute la diMario, dar le-au sters intre timp.Nu e sigur ca sunt la fel, de ce le-as mai cauta...Daca vrei sa fii ajutat, fa un efort si pune detaliile cerute mai sus. Link spre comentariu
Vizitator dinu_toto Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 nu am cu ce face momentan poze dar intre timp lam reparat pe una din placutele alea hibrid avea un TDA1060 echivalent cu B260D defect lam schimbat si a luato din loc.. Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 B260D se facea in Germania Democrata cand eram eu copil, unde ai mai gasit asa ceva?Merge pus si NE5560. Link spre comentariu
Vizitator dinu_toto Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 la magazin dioda in piatra neamt Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Sunteti tari. Eu am cautat anul trecut de am zapacit un TDA 1060 pentru un invertor asemanator. Hibridul l-am contrafacut pe placa normala de circuit imprimat (FR4), cu componente obisnuite THT, iar TDA-ul l-am recuperat dintr-o sursa veche de PC (386). Ulterior am gasit ceva si prin magazine si am reusit sa procur si alte echivalente: TDA3060, NE5560.Sunt curios la ce frecventa lucreaza invertorul respectiv, la al meu erau 60-70KHz.Daca ti-e de folos pt teste, caut schema relevata atunci la hibridul respectiv, am scos-o destul de greu, toate componentele erau, evident, SMD si in plus am gasit ceva rezistente depuse direct pe pcb sub unele din componente, deci au trebuit scoase aproape toate piesele pt a rezulta sch corecta, lucru ingreuiat de faptul ca placa era data cu un lac pt protectie climatica care facea dificila interventia. Link spre comentariu
Vizitator dinu_toto Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 intradevar sunt smd pe placuta de ceramica acoperite cu lac protector mar ajuta daca as avea schema pt ulterioare defectiuni ..iar daca aveti nevoie de aceste circuite va pot ajuta referitor la tda 1060.. Link spre comentariu
Vizitator dinu_toto Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 imagini invertor Link spre comentariu
Vizitator dinu_toto Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 imagini invertor sudura Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Caut acum si o sa pun si eu imagini si scheme. Se pare ca seamana foarte mult aparatele.Edit1:Modulele PWM (cu TDA 1060) sunt usor diferite:Edit2:Hehe, se pare ca cele cu controlul sunt perfect identice!Daca nu expira timpul mai pun tot aci imagini, deocamdata am reusit sa editez doua, nu stiu cat e intervalul intre postari.Deci, la aparatul meu hibridul PWM e marcat M742 iar cel de control, FBA501.La tine ce marcaje au? Link spre comentariu
Vizitator dinu_toto Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 pvm 1001 si control fba 501 Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Deci, e clar ca PWM-urile sunt diferite, desi folosesc acelasi integrat. Hai sa vedem macar daca ambele lucreaza pe aceeasi frecventa, sau sunt diferite.Pentru asta, te rog sa verifici ce vine la pinul 8 al integratului TDA. Trebe sa vina intre pinul 8 si masa un condensator.La mine acesta e notat C8, are 2.2 nanofarazi si e pe borna 17 a hibridului.Apoi mai trebe sa stim ce e intre pinul 7 al TDA si masa. La mine e o rezistenta de 6.34 kiloohmi, plasata inafara hibridului, deci pe placa de baza. Ea e notata cu R23 si e cuplata la hibrid prin intermediul pinului 10 al hibridului. Te rog sa verifici si asta.Cunoscand valorile acestor 2 componente putem calcula frecventa de lucru.Oricum, asta ar fi bine de stiut, e util cand vrem sa inlocuim tranzistoarele in cazuri de doamne fereste, ca sa le alegem corect daca nu gasim originalele.Releveul hibridului - layout:Nu stiu daca asta e ultima revizie a releveului, desenele sunt pe alt calculator si cam imprastiate.Oricum trebe sa gasesc si proiectele cablajelor placilor inlocuitoare, asa ca mai caut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum