Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tv samsung lcd le32r87bdx

Vizitator babarik

Postări Recomandate

Vizitator babarik

Am si eu un tv samsung lcd le32r87bdx cu ecran LTA320WT-L07 avand urmatoarele manifestari precizate mai jos...rog pe cnv sa ma faca sa inteleg tutorialul acesta,cum ar fi niste poze sau sa imi explice care e placa data driver si gate driver :(...mentionez ca l-am gasit pe google...Manifestare: imaginea intunecata,culorilesant denaturate,imaginea se misca cu incetinitorul.Cauza; ecranul care este defect-invertorul si T-conul sant buneO rezolvare fara a schimba ecranul ,o prezint in continuareDefectarea ecranului provine din intreruperea unui traseu care face legatura intre intre partea superioara a ecranului pe cablaj si primul driver din partea laterala,sus,ce face controlul liniilor orizontale ale ecranuluiPtr.a avea acces la cele 2 locatii se procedeaza astfel:1. se scoate ecranul de pe tv2. se demonteaza placa T-con3.trebuie desfacuta rama de metal din fata ecranului,prin desfacerea suruburilor de prindereDupa demontare se lipeste un fir pe placa de sus a ecranului Data driver,cum privim din fata,al3lea punct de contact din dreapta,aici se poate face lipitura simpluAl 2lea punct de lipire este pe placa Gate driver pe cel superior si necesita grija foarte mare si se situeaza pe driverul cel mai de sus din dreapta ecramului,la pinul de test cel mai apropiat de ecranAcolo exista o depunere protectoare care trebuie eliminata ptr a putea lipii1 .se desface cu grija placa driverului2. se intoarce folia si se pune o placa de metal sub driver cel mai de sus3. cu ciocanul de lipit de putere mica se elimina prin zgariere stractul protector pana acsta se arde si dispare4. cu f mare grija se lipeste capatul firului dintr-o singura lipitura in timp f scurt ptr a nu deteriora folia Metoda se aplica in cazul panelurilor LTA320WT-L07 si L05 si se folosesc in tv-urile lcd Samsung Simpla inlocuire a panelului fara a face update de soft duce la defectarea lui din nou *(in cazul daca se inlocuieste panelul cu unul nou) si se folosesc pe sasiuri din proiectul Jasmine din seria LE32S Aceste paneluri se folosesc si in alte brand-uri de tv lcd.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• coman ion

3

• emy_dx

2

• FLORIN IORDACHE

1

• Mesterul

1

V-am trimis,sper ca sunt ok fisierele.Din experienta va spun ca daca nu aveti o privire de vultur plesuv si o mana de chirurg pe creier deschis mai bine nu va apucati de asemenea lucrare.Oricum,succes.

Link spre comentariu
Vizitator babarik

ce mi-ati dat dumneavoastra ...a fost ca sa zic cat decat folositor... dar am gasit un tutorial cu poze si am rezolvat...oricum ms ink odata...si cn vrea tutorialul sa imi dea pm :d

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Va salut.Am si eu un display cu acelasi defect ca in primul post.Daca este cineva binevoitor sa imi dea si mie fisierul cu rezolvarea pentru display LTA320wt-l07.Cu respect

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări