Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DC-DC converter

Traxxx

Postări Recomandate

• Răspunsuri 169
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad Mihai

31

• costyy86

30

• pinky

18

• costy

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu doresc sa scot 14,4V. Ce parametrii trebuie sa aibe bobina ? Acuma eu am o bobina de 17,5uH. Tor de 27mm( D ) x 13mm( d ) x 11mm( h ), 14 spire 2x1mm^2. Asta am avut. Am pus un bec de 12V / 55W. Intra in montaj 7,4A si iese 5,8A. Montajul acesta vreau sa-l folosesc pentru incarcarea unei baterii auto de la o baterie de UPS ( 12V / 12Ah ). Am incercat si functioneaza.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

cam asta ar fi schema finala , ar mai fi ceva de schimbat? Poate sa adaug un snuber?

Ps: tranzistorii din TP pot fi bc550/560?

Posted Image

Este ok schema? mai trebuie facut ceva la ea inafara de eliminarea lui R7 si acel zener?

@costy, am citit intr-un post ca ai pus un potentiometru pe pini lui tl494, cum ai pus acel potentiometru si ce valoare are?

Multumesc.

Link spre comentariu

schema e ok dar toate piesele marcate cu rosu nu au adus nicio imbunatatire ba chiar o inrautatire(dioda din grila mosfetului si rez din alimentarea integratulu+driver.Cam asa arata schema la al meu, rezistenta din grila o tatonezi in functie de forma undei(de pe grila) pe osciloscop iar potentiometrul il pui doar in cazul in care iti fluiera bobina in sarcina.

In functie de sarcina alimentata poti omite bobina de la iesire.

Posted Image

Link spre comentariu

Eu alimentez un laptop la 19v si maxim 4Ah, R2 am pus semireglabil, vne alimentat la masina, nu am osviloscop si nici LC-metru, (inca pana ii vin toate piesele mai dureaza), cam cate spire pun pe bobina de 22uh? si cea de iesire o mai folosesc? tinand cont ca vreu sa extrag maxim 4A la 19v, si asta pe termen foarte scurt, ca nu mananca laptopul atat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări