Vizitator Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Nu cumva ai uitat de intrefier?Miezurile EE,E+I folosite in flyback au obligatoriu intrefier Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 mie mi-a iesit foarte bine cu miez toroidal de pe iesire galben. urmeaza sa cresc frecventa si sa folosesc unul albastru dintr-o sursa forward. Link spre comentariu
costy Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Nu cumva ai uitat de intrefier?Miezurile EE,E+I folosite in flyback au obligatoriu intrefieraveti dreptate, miezul meu nu are intrefier, sa incerc sa pilesc din limba E-ului(miez E+I)? cam cat sa pilesc? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 Pune un carton de 0,3--0,5mm intre I si ENoi aveam in fabrica pertinax,sticlotextolitDaca gasesti placi de monitoare,traful din sursa are intrefierDaca vrei sa mai realizezi si alte montaje si ai o cunostinta in BUC pot sa-ti dau diverse miezuri/componente gratis Link spre comentariu
costy Postat Octombrie 25, 2012 Partajează Postat Octombrie 25, 2012 multumesc pt ajutor, pana sa vad raspunsul dvs deja am pilit limba e-ului cam 0.5mm.Surse as mai vrea sa fac, am si 2 miezuri de la kaschke 2xe55 parca, si un R80.Trebuie sa mai studiez caci nu am reusit sa fac nimic pana acum, orice miez incercam , nu puteam sa trag curent din ea caci scadea tensiunea.Acum macar am osciloscop si nu mai orbecaiesc. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Daca ai osciloscop poti sa afli la cat se satureaza un miez cu diferite val ale intrefierului Vezi ce am mai scris la "totul despre surse viewtopic.php?f=41&t=76798&start=345 Link spre comentariu
costy Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 cam asta ar fi schema finala , ar mai fi ceva de schimbat? Poate sa adaug un snuber? Ps: tranzistorii din TP pot fi bc550/560? Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 26, 2012 Partajează Postat Octombrie 26, 2012 Ce-i cu zennerul ala? Nu de alta,dar nu l-am mai vazut in aplicatii de genul, mai ales acolo! :nas:Renunta la R7. Link spre comentariu
costy Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 din cate am inteles(nu sunt eu autorul modificarilor) are rolul de a scoate eventualele spikeuri , o sa mai cer detalii si revin. Acum m-am lovit de o alta dilema, amplasarea bobinei din filtrul de iesire care este aproape de bobina convertorului. Am urmatoarele variante fiecare cu dezavantajele sale: Varianta 1: Cea mai buna varianta dpdv al lungimii traseului de iesire, dar cred ca vor fi interferente mari intre cele 2 bobine Cablaj Realitate Varianta 2 este prima doar ca bobina de iesire este culcata, si astfel raman fara loc pt condensatorul de pe intrarea alimentarii. Poza Varianta 3 cred ca este cea mai buna dpdv al interferentelor intre cele 2 bobine, dar traseul iesirii se lungeste cam mult Cablaj Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 ei bine , l-am facut si merge, dar nu prea. Daca incerc sa trag 1,5A la iesire, incepe sa cante bobina destul de tare, se simte chiar si la mana vibratia. In grila mosfetului apare urmatoarea chestie: La sarcina mai mica cand functioneaza normal , impulsurile arata normal; cand trag 1,5A si bobina canta, se mareste fact de umplere dar daca micsorez baza de timp la 0,5ms apare alt tren de impulsuri. Am incercat sa desenez aici. Am incercat si cu alte bobine pe miezuri toroidale din atx-uri si se intampla acelasi lucru. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 totusi zenerul acolo nu vad rostul, ce sa caute cand tu acolo ai semnal retangular? ce spike-uri sa ai in comanda? Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 ma indoiesc ca ala poate cauza probleme, eu n-am observat diferente cu/fara el Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 pai da, dar nu merge pus alt montaj? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Umbla la reteaua de compensare dintre pinii 2 si 3,o rezist serie cu cond Link spre comentariu
costy Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 multumesc, am pus la nimereala un potentiometru acolo si nu ami face urat, acum sa vad daca pot sa trag si mai mult curent fara sa faca urat.Dar de ce face urat doar la mine? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum