cipry21 Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 (editat) Am facut si eu acest montaj dar nu merge. La iesire am tot 12v Nu stiu cum sa fac bobina cate spire. sa fie aici problema? Si cablajul , am notat componentele exact cum sunt pe schema. am gresit ceva? Editat Iulie 31, 2015 de cipry21 Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 (editat) Nu ai montat R7... P.S ...Normal că bobina trebuie să fie facută corespunzător ...altfel nu vei avea niciodată un ridicător de tensiune... Inductanţa acele bobine face ca tensiunea de ieşire să fie mai mare decât tensiunea de alimentare a montajului!(adică dublă) Editat Iulie 31, 2015 de elmar Link spre comentariu
UDAR Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 La alimentare cu 12V R7 și C5 trebuie eliminate ( puse în scurt ). Bobina , cum zice și colegul mai sus trebuie să fie corespunzătoare - adică să suporte curentul cerut ( văd că pe schemă scrie 5A ) . T1 și D1 trebuie pe radiator. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Iulie 31, 2015 Partajează Postat Iulie 31, 2015 (editat) Asa cum este acum nu se alimenteaza etajul de iesire din integrat ... si normal ca da tot 12V , trebuie R7 spre plus sau facut scurt acolo Editat Iulie 31, 2015 de Depanatoru Link spre comentariu
cipry21 Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 Da asta era problema. Dar mosfetul se incalzeste foarte tare , asta nu-i convertor este resou Nu stie cineva o schema mai rece ? Link spre comentariu
UDAR Postat August 1, 2015 Partajează Postat August 1, 2015 Păi schema aia trebuie răcită. Mai întâi spune-ne ce sarcină pui , ce bobină folosești , ce radiatoare , etc . Link spre comentariu
cipry21 Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Sarcina este sub 2A , acest convertor ce vreau sa il fac vine pus intr-un spatiu inchis de asta vreau sa fie mai rece daca se poate si de dimensiuni mici. Link spre comentariu
UDAR Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Păi , am întrebat altceva ... Link spre comentariu
pinky Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Nu stie cineva o schema mai rece ? Vezi mai in spate. Eu am facut 2 scheme de care sunt foarte multumit. La orice schema ai nevoie de o racire. La unele mai mult, la altele mai putin. Am dat detalii despre cat de tare se incalzesc.Spor la citit. Link spre comentariu
Vizitator blackbrayn Postat Mai 13, 2016 Partajează Postat Mai 13, 2016 (editat) Am facut si eu schema nemodificata cu tl494 , dar am intampinat probleme cu sarcini ce au rezistenta mica la rece(becuri) , sau daca trec peste 1-1,5 amperi consum pe iesire , circuitul "o ia razna" si incepe sa consume chiar si 15 amperi pe input , enorm de mult (au zburat trace-urile mele firave pe partea de input de cateva ori - siguranta saracului).In schimb nu s-a ars nici o componenta.Am incercat mai multe tor-uri , toate de 20uH sau pe aproape masurat pe L-meter cu ajutorul unui UNI-T. Editat Mai 13, 2016 de blackbrayn Link spre comentariu
cristi7521 Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Inductanta trebuie sa aiba 22uH la un anumit curent (depinde de sarcina), nu la curent 0. Incearca un tor mai mare (T106) si un 50-60uH Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 (editat) As pune pt comparatie si miez verde deschis cu albastru(52???) pe care il vad in surse forward de calitate. Pt bucuresteni pot sa dau cate un miez cadou dar sa scrie mai pe limba noastra, trace-urile cam zgarie la urechi. Editat Mai 14, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Mie mi se pare foarte puțin 20µH acolo . Eu aș merge , la frecvența aia - puțin peste 20kHz - cu minim 100µH . Apoi, cum s-a spus mai sus trebuie avută în vedere o scădere de 25-50% ( sau chiar mai mult ) a valorii inductanței cu creșterea curentului continuu prin bobină . Trebuie - și asta în primul rând - de verificat să nu apară saturația la curentul maxim . Link spre comentariu
Vizitator blackbrayn Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Cum verific daca apare saturatia? Am gasit si tor-ul asta e ok miticamy? Link spre comentariu
UDAR Postat Mai 14, 2016 Partajează Postat Mai 14, 2016 Cum verific daca apare saturatia? Cu osciloscopul de exemplu , vizualizând curentul prin bobină . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum