Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DC-DC converter

Traxxx

Postări Recomandate

Am facut si eu acest montaj dar nu merge. La iesire am tot 12v Nu stiu cum sa fac bobina cate spire. sa fie aici problema?

Posted Image

Si cablajul , am notat componentele exact cum sunt pe schema. am gresit ceva? 

Posted Image

Editat de cipry21
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 169
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Vlad Mihai

31

• costyy86

30

• pinky

18

• costy

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu ai montat R7...

P.S ...Normal că bobina trebuie să fie facută corespunzător ...altfel nu vei avea niciodată un ridicător de tensiune...

Inductanţa acele bobine face ca tensiunea de ieşire să fie mai mare decât tensiunea de alimentare a montajului!(adică dublă)

Editat de elmar
Link spre comentariu

La alimentare cu 12V R7 și C5 trebuie eliminate ( puse în scurt ). Bobina , cum zice și colegul mai sus trebuie să fie corespunzătoare - adică să suporte curentul cerut ( văd că pe schemă scrie 5A ) . T1 și D1 trebuie pe radiator.

Link spre comentariu

Asa cum este acum nu se alimenteaza etajul de iesire din integrat ... si normal ca da tot 12V , trebuie R7 spre plus sau facut scurt acolo

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Nu stie cineva o schema mai rece ? :)

Vezi mai in spate. Eu am facut 2 scheme de care sunt foarte multumit. La orice schema ai nevoie de o racire. La unele mai mult, la altele mai putin. Am dat detalii despre cat de tare se incalzesc.Spor la citit.
Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator blackbrayn

Am facut si eu schema nemodificata cu tl494 , dar am intampinat probleme cu sarcini ce au rezistenta mica la rece(becuri) , sau daca trec peste 1-1,5 amperi consum pe iesire , circuitul "o ia razna" si incepe sa consume chiar si 15 amperi pe input , enorm de mult (au zburat trace-urile mele firave pe partea de input de cateva ori - siguranta saracului).
In schimb nu s-a ars nici o componenta.
Am incercat mai multe tor-uri , toate de 20uH sau pe aproape masurat pe L-meter cu ajutorul unui UNI-T.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de blackbrayn
Link spre comentariu

As pune pt comparatie si miez verde deschis cu albastru(52???) pe care il vad in surse forward de calitate.

Pt bucuresteni pot sa dau cate un miez cadou dar sa scrie mai pe limba noastra, trace-urile cam zgarie la urechi.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Mie mi se pare foarte puțin 20µH acolo . Eu aș merge , la frecvența aia - puțin peste 20kHz - cu minim 100µH . Apoi, cum s-a spus mai sus trebuie avută în vedere o scădere de 25-50% ( sau chiar mai mult ) a valorii inductanței cu creșterea curentului continuu prin bobină . Trebuie - și asta în primul rând - de verificat să nu apară saturația la curentul maxim . 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări