valytzu1207 Postat Noiembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Am facut rost de doua surse atx identice, dar arse. Cred ca ambele au sistemul de stand-by dus, inca nu le-am luat la studiat. Au pe placa doua integrate: un UC3843 (iar de asta dau) si un DWA102. Nu am gasit mare lucru despre DWA-ul asta... Stiti voi ceva de el? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 sursele cu uc3843 sant forward si nu se pot folosi fara stabilizare Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Noiembrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Nu pot face o sursa half bridge improvizata cu un 555, un cd4013 si 2 mosfeti? Eventual si o sursa separata pentru cele doua integrate. Adica circuitul cu 555 si cd4013 sa inlocuiasca IR2153... Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 16, 2011 Partajează Postat Noiembrie 16, 2011 Si urmatoarea varianta de sursa va fi cu o singura dioda... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 ^Musai si o rezistenta cu un condensator. @valytzu1207 CI-ul (2153) este dedicat, simplifica foarte mult schema, asta e scopul pt. care a fost creeat, de ce ti-ai dori sa-l schimbi asa? (Orice este posibil) Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Prea mare bataia de cap pentru ceva ce se poate face cu un TL494 care se gaseste pe toate drumurile. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 azi am cumparat niste piese si nu a avut sa-mi dea restul 2 lei;mi-a dat un sg3524integratele sant la preturi de tot rasul,nu inteleg de ce va complicati asa cu montaje inlocuitoare Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Noiembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Cum pot face o sursa atx nestabilizata? Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Noiembrie 17, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Sper sa nu se inteleaga gresit mesajul anterior. Vreau sa transform o sursa atx intr-o sursa nestabilizata, nu sa construiesc eu una. Am o sursa cu SG6105D. Trebuie rebobinat traful si pacalite protectiile si aia e. Proiectul asta e perfect. Ba mai mult, sursa mea este identica cu cea prezentata acolo. Doar ca trebuie sa fac vreo +/-55V... Ma gandeam sa debobinez secundarele de putere si sa le bobinez din nou dar cu sarma subtire, de 0.2mm astfel incat sa am doar tensiunile necesare pentru functionarea corecta a SG-ului, dar sa mai imi ramana loc pe traf si pentru partea de putere. Ce ziceti? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 O astfel de sursa cu traf nemodificat, ti-ar putea livra +/-25-30V luati din bobinajul de "12". Daca doresti +/-55V, aproape sigur ceri o putere prea mare de la sursa. Daca e ATX inseamna ca SG-ul are deja alimentare. Pune schema exacta (dupa ce verifici temeinic exactitatea) sau link cu ea. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 17, 2011 Partajează Postat Noiembrie 17, 2011 Integratul il alimentezi din sursa de stand-bySubiectele astea le-ai citit?viewtopic.php?f=41&t=5262viewtopic.php?f=41&t=38801Evident ca nu Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Noiembrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 O astfel de sursa cu traf nemodificat, ti-ar putea livra +/-25-30V luati din bobinajul de "12". Daca doresti +/-55V, aproape sigur ceri o putere prea mare de la sursa. As vrea pentru un amplificator cam de 200-250w... Nu ar duce sursa aia atat? Traful are dimensiunile de 29x34x10mm. Sursa are doi tranzistori 2SC2625 pe partea de putere.Circuitul de comanda - SG1605D e alimentat din tensiunea de stand-by. Mister_rf de pe celalalt forum a aratat cum pot anula tensiunile de 5v si 3.3v. Nu mai ramane decat sa imi pastrez o tensiune de 12V la vreo 2A si sa imi bobinez doua secundare identice. Apropo, cand bobinez doua secundare, cum fac? Bobinez cu doua sarme odata, le impreun la un capat iar apoi fiecare sarma reprezinta + respectiv - (dupa diode)? Sensul va fi ca al secundarelor scoase, nu?Am verificat si sursa mea e identica 100% cu cea prezentata acolo. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 18, 2011 Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 Daca e un singur canal, pe 8 ohmi, e bine.Nu am avut timp sa aprofundez ce e pe acolo (am s-o fac) dar tensiunile se pot anula prin anularea intregului amplificator de eroare care le citeste, sau a portiunii care modifica tensiunea pe condul de softstart. De obicei, sursele sunt limitate in curent si se bazeaza pe scaderea uneia dintre tensiuni, pentru a se bloca. Nu stiu daca am inteles bine ce spui, dar da, ar fi mai bine sa mergi cu doua odata, legi inceputul uneia cu sfarsitul celeilalte si obtii mediana (masa?). Diferenta de tensiune intre spire e mare, deci n-ar strica sa pastrezi o mica distanta intre ele mergand cu 4 fire dintre care doua sa fie un nailon de pescuit, de exemplu. Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Noiembrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 Daca e un singur canal, pe 8 ohmi, e bine.La detaliile amplificatorului zice ca scoate 300w/4ohmi la +/-62V. Ma gandeam sa fac alimentarea undeva la +/-60V. Subwooferul pe care il folosesc e pe 6 ohmi. Deci cred ca voi ajunge undeva la 250w cu puterea... Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 18, 2011 Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 Sursa trebuie sa aiba putere mai mare decat amplificatorul. 250W la iesirea amplificatorului = sursa de minim 350W!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum