Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa pentru TDA7294


valytzu1207

Postări Recomandate

Salutare,

Vreau sa imi fac un subwoofer activ cu doua circuite TDA7294 in punte si toate bune si frumoase pana am ajuns la sursa de alimentare. M-am gandit sa fac o sursa in comutatie deoarece transformatoarele obisnuite sunt destul de scumpe... Am cautat pe net si am gasit schema de aici . Ce parere aveti despre ea? Ar merge pentru ce vreau eu? Din cate am vazut eu, schema ar fi flyback, deci imi trebuie transformator cu intrefier (sau nu e flyback? :jytuiyu ). Daca o realizez, trebuie avut grija la ceva in mod special?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 58
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • valytzu1207

    20

  • Dr.L

    6

  • Th3_uN1Qu3

    3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu'i flyback, o dau in vileag a 2'a infasurare din primar legata la dioda si bobinele din secundar. E single switch forward, o topologie nu tocmai potrivita in regim de amator la puterea aia - traful si bobinele necesita mai multe spire, iar tranzistorul de comutatie va fi ori scump ori ineficient.

Link spre comentariu

azi am reparat o sursa lcd cu L6598;integratul costa 8 lei pe Maica Domnuluica documentatie am gasit AN1300,AN1660,AN1663ar putea fi o solutie pt cine are curaj si timp de experimentariar ajuta traful gata bobinat de pe o sursa abandonata(cred ca multi depanatori au asa ceva)

Link spre comentariu
Vizitator Mast3rOfHorr0r

Nu se pot obtine timpi de comutatie suficient de buni care sa faca tranzistoarele functionale la puterea aceea fara a se incarca termic exagerat.

SI NU SE POATE REMEDIA PROBLEMA IN NICIUN FEL?
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Nu cred ca m-am facut inteles (am prostul obicei). Prin faptul ca nu-i dau sanse, inteleg ca schema nu indeplineste conditiile de functionare, in viziunea mea. Eu sunt subiectiv, n-am incercat-o, ma pot insela oricand. Ceea ce nu-mi place, este momentul off care se executa prin incetarea incarcarii condului din baza, deci un soi de comutatie lunga. Cea mai mare putere debitata este pe timpul de comutatie, la bipolare. In cazul de fata timpul este prea lung. Fiindca atrage prin simplitate, construieste-o si confirma sau infirma ceea ce am spus, poate ca rezista.

Link spre comentariu

Am o intrebare: in prima schema, cea cu UC3844, cum se explica faptul ca infasurarea primara si cea secundara au acelasi numar de spire (40)? Ce rol au bobinele de mai jos (cea de 40 de spire si cea de 4 spire)?As vrea sa fac secundarul la 2x62v, deci trebuie cam 35 de spire pe fiecare ramura, corect? Banuiesc ca acum sarma din secundar va fi mai subtire, cam 0.5mm... E bun un miez de ferita dintr-un televizor cu dimensiuni exterioare de 41x41x20mm? M-am razgandit, nu mai fac amplificatorul cu TDA7294, ci cu BD249.viewtopic.php?f=5&t=95910&p=876524#p876524O sa fac varianta de 300w, deci ar trebui un miez putin mai mare decat e in proiectul smps-ului, sa duca vreo 400w...

Link spre comentariu

primarul are 40 spire,secundarul are 20 spire dar de 2 ori pentru ca este +/-35va doua infasurare de 40 spire este pt demagnetizarea miezului(se foloseste din ce in ce mai rar in sursele forward atx,este mai scumpa)infasurarea de 4 spire este pt alimentarea integratului deoarece rezistenta de 220kohm/2w este numai de start,nu poate asigura curentul nominalpentru puteri mai mari face greu fata un forward--se poate folosi dublu forward sau push-pull

Link spre comentariu

Bun, secundarul are 2x20, deci ar veni 40 spire pentru 70v. De aici rezulta ca raportul trafului e de 1:1, deci si in primar sunt tot 70v?Pentru ce vreau eu, 2x62v, ar trebui un raport primar:secundar de 1:1,7, deci 40 spire in primar si 68 in secundar cu priza mediana la mijloc... Corect?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări