Electron Postat Ianuarie 24, 2006 Partajează Postat Ianuarie 24, 2006 Care tipuri de rezistoare si condensatoare sunt cele mai bune? Adica care au tolerantele cele mai mici, stabilitatea in timp cea mai mare, zgomotul cel mai mic s.a.m.d? Link spre comentariu
dalu Postat Ianuarie 24, 2006 Partajează Postat Ianuarie 24, 2006 Am niste rezistoare cu toleranta de 0.01 %, fabricant VISHAY, utilizate in aparatura ultraperformanta, care pe langa cele trei caracteristici pe care le enumeri tu , mai au una foarte importanta pentru asemenea componente, si anume DERIVA TERMICA , care trebuie sa fie cat mai redusa, si care este marcata pe rezistor prin indicativul ,, ppm ,, alaturi de un numar intreg. De exemplu am niste rezistori de precizie utilizati in amplificatoarele de instrumentatie performante, si care sant marcate astfel: 300 Kohm, o,1%, 25 PPM :supz: :supz: :supz: In ceea ce priveste condensatorii, consider ca tot toleranta are cel mai greu cuvant de spus. La condensatori cu toleranta de 1 %, am avut rezultate deosebit de bune cu cei ai firmelor KOWEG si PRECIS (aici e vorba de zeci de nanofarazi), iar la tolerante 2% cei fabricati de TECAS ( aici e vorba de ordinul microfarazilor), au dat rezultate excelente. :supz: :supz: :king: :salute: Link spre comentariu
Electron Postat Ianuarie 24, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2006 Am si eu 2 rezistoare cu pelicula metalica VISAHY cu toleranta de 0.02 % luate de la cineva.Mai am niste rezistoare tot cu pelicula metalica acoperite cu cauciuc alb. Link spre comentariu
Electron Postat Ianuarie 24, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2006 Vad ca astia de la Capodimonte au componente de calitate si nici nu-s asa de scumpe. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum