ywar2 Postat Decembrie 16, 2011 Partajează Postat Decembrie 16, 2011 Eu sint de parere ca indiferent ce o sa faca la cit de simplu este receptorul nu o sa obtina nici un rezultat. Nu reglajul amplificarii este solutia, deoarece o data cu semnalul puternic de pe frecventa vecina este atenuat si semnalul util. Mai degraba un filtru suplimentar care sa mareasca selectivitatea receptorului este important. De ce nu incerci un convertor care converteste receptia benzii respective intr-un receptor obisnuit de unde scurte. Schema este destul de simpla si ai avantajul unei sensibilitati si selectivitati pronuntate cit si al receptiei AM. Uite o schema care te-ar putea ajuta: http://www.seekic.com/circuit_diagram/S ... NNERS.html Cu un cuart convenabil ales si cu filtrele corect dimensionate poti obtine rezultate deosebite. Mai gindeste-te !!! Link spre comentariu
baza Postat Decembrie 22, 2011 Partajează Postat Decembrie 22, 2011 "modificarea amplificarii etajului de RF, respectiv frecventa intermediara." Acesta este un receptor radio cu amplificare directa, deci nu are frecventa intermediara. Stimate domn, bineinteles ca e un receptor cu amplificare directa, orice pifan isi da seama de acest lucru. daca doriti sa observati, am dat o definitie globala AGC-ului pentru un receptor radio ( incluzand aici orice model constructiv, cu sau fara FI ) , nu m-am referit strict la acest rr. in particular reactia la acest rr ar trebui aplicata etajului RF. Link spre comentariu
gica70 Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Imi cer scuze @baza, ai dreptate; iti urez multa sanatate si fericite sarbatori de iarna. (las-o mai usor cu stimabilul domn) . Link spre comentariu
gabimix Postat Decembrie 23, 2011 Partajează Postat Decembrie 23, 2011 Cel mai simplu ar fi sa-i pui un potentiometru pe firul de antena. (catre masa)Pai asta ar limita si semnalele de la statiile indepartate. Ceea ce nu vreau. Eu vreau sa atenuez doar emitatoarele apropiate. Multumesc.Cred ca la intrare trebuie un circuit acordat/selectiv mai 'elaborat'.Circuitul tau cu bobina de .15 microH si cond de 18pf se acorda pe la 96.85Mhz.In banda respectiva o sa gasesti intotdeauna statii FM puternice care "sar" peste circuitul acordat de la intrare, direct in dioda detectoare.O solutie ar fi montarea unui circuit LC montat in serie cu antena care se acordeaza pe statia perturbatoare (filtru dop).Nici AGC-ul, nici SQL (greu de implemetat la schema ta), nici un atenuator potentiometric si nici limitator cu diode montate antiparalel nu rezolva problema.Poti sa consulti acest site: http://makearadio.com/crystal/ - nu sunt receptoare pentru banda de xx.x Mhz dar poti sa-ti faci o idee despre circuitele de acord pentru receptoare cu detectie directa.Sincer sa fiu, cred ca trebuie sa abordezi o alta schema (cel putin conversie directa daca nu superheterodina). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum