Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DDS FUNCTION GENERATOR 1-65khz

iora

Postări Recomandate

Adica, mai precis, ce nu face? Eu l-am testat, dupa compilare, si functioneaza conform celor specificate de creator.

Diferenta intre Atmega 16-16PU (capsula PDIP) si ATmega 16-16AU (capsula TQFP) este nesemnificativa in acest caz.

Link spre comentariu

Ok il modific, dar trebuie sa astept afisajele ca intre timp abandonasem acest poroiect si am folosit afisajul in alt proiect.

Revin in 2-3 zile cu rezultatul cand imi ajung afisajele.

Multumesc pentru ajutor

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am realizat si eu acest generator, dar ma confrunt cu o problema, si anume semnalul dreptunghiular este deformat, si nu vorbesc de ciocuri, aveti mai jos 2 imagini, frecventa 2Khz, si la orice frecventa semnalul este acelasi, celelalte semnale, sinusoidal si triunghiular sunt perfecte.

Am folosit Atmega16TQFP si Tl072 SMD, toate rezistentele sunt cu toleranta 1%.

Posted Image
Posted Image
Link spre comentariu

Aveti dreptate, sonda era de vina, am schimbat-o si semnalul arata ok, imaginile sunt la 20khz, si la 65khz, dar cea la 65 imi afiseaza dublu, probabil nici sonda asta nu e prea buna, si nici osciloscopu nu e ceva foarte bun..

Multumesc.

Posted Image
Posted Image
Link spre comentariu

La prima sonda verifica daca are un trimer de reglaj si incearca sa-l ajustezi pana cand semnalul dreptunghiular arata ok, adica colturile sunt drepte. Foloseste o surubelnita sau ceva similar non metalic.

Link spre comentariu

Din poze se pare ca trasa nu este perfect paralela cu axa x si nici focalizarea nu este ok. Referitor la 65 Khz este posibil ca trigger-ul sa nu agate cum trebuie. Incearca sa-l pui in mod Normal si nu in mod Auto cum banuiesc ca este acum.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Multumesc pentru raspunsuri.

Trasa nu este perfect perpendiculara asta din cauza osciloscopului, am testat si pe generatorul intern al osciloscop[ului, aceiasi inclinatie, este destul de vechi si probabil ar trebui "restaurat"

In general sunt multumit de acest generator, insa spre surprinderea mea, azi am vrut sa testez un amplificator si se pare ca nu am amplitudine mai mare de 500mV, am verificat schema cablajul sunt ok, operational am folosit TL072CD SMD...rezistentele sunt cele corecte cu o toleranta de 1%.....deci?

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări