peace Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Cu softul de site nu face nimic.Dupa care am citit intrun post de aici ca nu merge pe atmega16a Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Adica, mai precis, ce nu face? Eu l-am testat, dupa compilare, si functioneaza conform celor specificate de creator. Diferenta intre Atmega 16-16PU (capsula PDIP) si ATmega 16-16AU (capsula TQFP) este nesemnificativa in acest caz. Link spre comentariu
peace Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 este vorba de atmega16a-pu si nu afiseaza nimic dupa programare capsula DIP40 Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Pune aici hex-ul cu care ai inscris ATmega16. Vreau sa-l verific. Link spre comentariu
peace Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 acesta este hexul La fusebit am scris asa: HIGH = 0 × 59 LOW = 0xCF main.rar Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Pana cand postezi ce ti-am solicitat, ai in atasament proiectul verificat pentru ATmega16. L.E.: schimba fuse-bits cu: LOW: 0x8E HIGH: 0xD9 Merge si fisierul postat de tine, deci schimba fuse-bits. DDS_forum.zip Link spre comentariu
peace Postat Noiembrie 15, 2016 Partajează Postat Noiembrie 15, 2016 Ok il modific, dar trebuie sa astept afisajele ca intre timp abandonasem acest poroiect si am folosit afisajul in alt proiect. Revin in 2-3 zile cu rezultatul cand imi ajung afisajele. Multumesc pentru ajutor Link spre comentariu
peace Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Au venit afisajele. Am scris MCU cu fusebit pe care mi-ai recomandat si acum totul este ok. Deci problema era din setarea fuebitilor. Multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 17, 2016 Partajează Postat Noiembrie 17, 2016 Cu placere! Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Am realizat si eu acest generator, dar ma confrunt cu o problema, si anume semnalul dreptunghiular este deformat, si nu vorbesc de ciocuri, aveti mai jos 2 imagini, frecventa 2Khz, si la orice frecventa semnalul este acelasi, celelalte semnale, sinusoidal si triunghiular sunt perfecte. Am folosit Atmega16TQFP si Tl072 SMD, toate rezistentele sunt cu toleranta 1%. Link spre comentariu
danpin Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 (editat) Osciloscopul are generator de test, semnal dreptunghiular? Ca sa verifici sonda.Poate este subcompensata. Editat Decembrie 19, 2016 de danpin Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Aveti dreptate, sonda era de vina, am schimbat-o si semnalul arata ok, imaginile sunt la 20khz, si la 65khz, dar cea la 65 imi afiseaza dublu, probabil nici sonda asta nu e prea buna, si nici osciloscopu nu e ceva foarte bun.. Multumesc. Link spre comentariu
danpin Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 La prima sonda verifica daca are un trimer de reglaj si incearca sa-l ajustezi pana cand semnalul dreptunghiular arata ok, adica colturile sunt drepte. Foloseste o surubelnita sau ceva similar non metalic. Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Din poze se pare ca trasa nu este perfect paralela cu axa x si nici focalizarea nu este ok. Referitor la 65 Khz este posibil ca trigger-ul sa nu agate cum trebuie. Incearca sa-l pui in mod Normal si nu in mod Auto cum banuiesc ca este acum. Link spre comentariu
costyy86 Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 Multumesc pentru raspunsuri. Trasa nu este perfect perpendiculara asta din cauza osciloscopului, am testat si pe generatorul intern al osciloscop[ului, aceiasi inclinatie, este destul de vechi si probabil ar trebui "restaurat" In general sunt multumit de acest generator, insa spre surprinderea mea, azi am vrut sa testez un amplificator si se pare ca nu am amplitudine mai mare de 500mV, am verificat schema cablajul sunt ok, operational am folosit TL072CD SMD...rezistentele sunt cele corecte cu o toleranta de 1%.....deci? Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum