Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DDS FUNCTION GENERATOR 1-65khz

iora

Postări Recomandate

Vizitator Dorin Iordache_235237

Salut! Am facut si eu zilele astea generatorul de functii. Din pacate intampin ceva probleme; mai exact semnalul nu este curat la iesire (vedeti atasament).Iesirea direct din r2r este perfecta deci tind sa cred ca este o problema cu operationalul (tl082). Am incercat sa schimb operationalul cu un altul nou dar rezultatul este acelasi. As aprecia ceva sugestii pentru rezolvarea problemei!SDS00001.BMP

Link spre comentariu

Salutare,

De putin timp aproape am terminat si eu Generatorul de Functii (mai trebuie o mufa BNC de panou),a iesit cam asa:

Posted Image Posted Image Posted Image

Din pacate nu dispun de un osciloscop sa pot verifica si cat de bine functioneaza...

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

@roscatu

Rezistentele au fost cumparate de la magazinul indicat de @nico_2010,atat cele de 10K cat si cele de 20K,ambele valori cu 1% toleranta.

Sunt de parere ca nu ar trebui sa faci compromisuri si sa montezi ce trebuie,performanta aparatului este influentata puternic de catre aceste rezistente.

In privinta costurilor de transport,atunci cand ai sa faci o lista cu mai multe componente necesare pentru viitoare proiecte,20 de lei nu va mai fi o suma mare.

Succes.

Link spre comentariu

Am modificat in eagle si am pus inca un set de 10k sa fie in total 20k. Traseul de masa ii tras?sau trebuie la padurile ce nu sunt conectate?

Am atasat ce am facut eu. Nu e nustiu ce,dar asta am stiut face,prima oara cand am stat cateva ore in eagle pentru a pune un set de rezistente in plus.

GEN.rar

Editat de roscatu
Link spre comentariu

nu era musai nevoie să modifici cablajul pentru asta: la urma urmei, poţi înseria rezistenţele de 10k şi 1 k şi le lipeşti direct în găurile originale, în picioare.

nu cred că ar apare probleme pentru că sunt terminalele puţin mai lungi...

Link spre comentariu

Salutare, am refacut cablajul si as avea o rugaminte la colegi sa il verifice,sa nu fi omisa ceva. Il atasez aici , si in caz ca mai are cineva nevoie ii doresc succes si sa ne auzim de bine.

Generator.rar

Editat de roscatu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări