Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DDS FUNCTION GENERATOR 1-65khz

iora

Postări Recomandate

felicitari pentru realizare. iti recomand sa montezi diode de protectie pe iesirea HS 1,2,4,8Mhz. cum se prezinta semnalul dreptunghiular la frecvente de 10Khz si 20Khz? o imagine si de interior? 1-65Khz poate induce in eroare ,cred ca era corect 1Hz-65Khz

varianta mea in carcase metalice negre sau gri cu aceeasi gresala de inscriptionare, corectata ulterior la ultimele generatoare:

Posted Image

Link spre comentariu

Multumesc. apare la dreptunghilar la frecvente mari un cioc( nederanjabil). aveti dreptate se poate intelege gresit cu 1-65KHz(asa ramane). o sa fac saptamana ce vine si poza de interior si cu semnalele .trebuia sa imprumut un aparat foto.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...
poti cupla un trimer 3-12pF paralel cu R21 (100k) si reglezi din trimer pana obtii un semnal bun. surubelnita sa fie nemetalica. sau poti folosi un operational ultrarapid(mult mai scump). pe partea de HS(1M-8Mhz) e bine sa montezi un buffer ,pentru a proteja poarta uC-ului
Link spre comentariu

O alta versiune de AVR DDS, realizata in iarna de mine. Trebuie sa recunosc faptul ca, neavand posibilitati de prelucrare mecanica, toate decuparile au fost facute cu o freza si finisate cu pila fina (operatii ce au durat aproape o zi).

Totusi sunt multumit de ce a iesit.

Cateva fotografii mai jos:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Tastatura nu este doar de aspect, ci foloseste la introducerea frecventei dorite, la selectarea tipului de forma de unda si alte cateva functii.Carcasa este de la Teme si are codul ABS-85B (18.75 lei)

Link spre comentariu

carcase de acest tip se gasesc si la mivar... un pic mai ieftine 15-16 lei,foloseam la esr-metre mai demult.sunt curios cum se prezinta semnalul dreptunghiular la aceasta varianta,vazusem pe un site rusesc o versiune cu DAC la iesire insa cu rise fall marisor.cred ca nici aceasta versiune nu are reglaj digital pentru amplitudine, doar cel la operational.ar fi interesant un link cu schema

pentru decupaje in plastic sau aluminiu folosesc cu rezultate foarte bune clasicul traforaj si panze cu dinti desi, subtiri

intre timp am facut rost de AD7008 care are reglaj de amplitudine digital si cu care voi face o alta varianta de generator cu banda pana in 5Mhz (max 25Mhz) si 1Mhz square :

http://www.sprut.de/electronic/pic/proj ... ad7008.htm

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări