Cilibiu Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Eu nu am ajuns pana acolo.Oricum vreau sa refac cablajul , ca atunci cand lam alimentat si am vazut ca o ia razna, am inceput sa modific sa dezlipesc sa lipesc si sa cam dus, asa a iesit destul de fain pe cablaj test, cu doar 3 strapuri si atat, nu am montat inca LM-ul, ca am fost curios daca functioneaza, prima oara cand folosesc un LCD in realitate, nu am montat nici butoanele.Saptamana viitoare ma voi apuca de el sal fac ca la carte, si voi adauga inca un traf de 100mA sau voi pune altceva, acum nu stiu ce sa aleg, am folosit tranformator de cablaj, deci micut , el are putere 2VA, la o tensiune de 18V AC, si as vrea sa mai pun unul in paralel cu el! Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Am terminat acest proiect , dar ma confrunt cu aceasi problema, cu ciocul acela la semnal patrat la peste 1khz, am pus condesatori pe pini LF353 sa ameliorat dar tot a mai ramas ceva!Ce as putea sa ii mai fac? Link spre comentariu
dumitru_a Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 incercati sa schimbati integratul folosit tl082 poate merge bine ,cu acest integrat nu au aparut acele "ciocuri" in montajul realizat de mine Link spre comentariu
iora Postat Februarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2012 incercati sa schimbati integratul folosit tl082 poate merge bine ,cu acest integrat nu au aparut acele "ciocuri" in montajul realizat de mine:"ciocurile" respective au aparut dupa ce am schimbat tipul de fabricatie al lui Atmega 16. nu are legatura cu operationalele,insa se poate compensa foarte bine prin punerea in paralel a doua condensatoare de 1,2pF intre pinii 1-2 si 6-7. interesant totusi ca semnalul testat direct dupa reteaua rezistiva, cu R3-100K scoasa din circuit, e perfect. de asemenea trebuie sa fie cat mai scurte firele ce duc la potentiometriidaca semnalul nu e perfect dreptunghiular puteti inseria cu condensatorii de 1,2pF cate un semireglabil de 47k pentru a avea semnal cat mai drept Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Aveţi grijă şi la sondele cu care faceţi măsurătoarea, să fe compensate corect. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 am compensat si amplificarea prin lipirea a doua condensatoare de 1,2pF pe pinii 2-3 si 6-7In postul acesta ai zis de alti pini, eu iam pus ca aici dar nu sa eliminat problema!Am sa incerc cum ai zis in ultimul post! potentiometri sunt prinsi pe placa cu circuitul imprimat, exact lanag LF! Se exclude treaba cu potentiometri! L.E Am pus condesatori pe pinul 1 si 2 si acum arata mult mai bine semnalul! O poza mai jos, fall time totusi este destul de mare, am incercat treaba cu semireglabilul dar mai rau deterioreaza semnalul decat sal repare! Aveti idee de ce imi apare semnalul dublat? Am observat ca la 50khz nu face, dar mai jos iara apare! La sinus nu am probleme, si nici la HS! Base time 2us! Semnal 60khz patrat! Amplitudinea la 15%! Link spre comentariu
iora Postat Februarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2012 acelasi montaj acelasi operational .alt atmega merge perfect.schimba atmega cu alta serie sa nu arate ca acesta: http://postimage.org/image/v22qzah8z/ Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Exact ca in imaginea de mai sus am! O sa caut altul sa vad cum va merge!Deci nu mai modific montajul, ci schimb atmega!Serie care am, ATMEGA16A-PU 1112! Link spre comentariu
iora Postat Februarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2012 seria aceasta face in acest fel,de ce nu stiu... Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Am gasit intr-un sigur loc ATMEGA16-16PU!Oare o fi bun? Link spre comentariu
iora Postat Februarie 24, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2012 trebuie folosita versiunea mai veche atmega16 PU, nu atmega16A ,in aceasta aplicatie se simte diferenta de optimizare a consumului... in raupentru functionare perfecta recomand ATMEGA 16-16 PU si TL082 Link spre comentariu
Cilibiu Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Ok , o sa comand alt atmega, si totusi las LF-ul sa vad cum se comporta! Link spre comentariu
Vizitator rconstantin Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Salut! am realizat si eu montajul totul este ok am incarcat hex-ul cu Khazama AVR Programmer si imi da pe ecran tot o bara neagra. am cascat bine ochii pe forumuri peste tot .. si toata lumea duce spre fusebiti. mar putea lamuri si pe mine cum modific fusesbiti ?Va Multumesc. Link spre comentariu
iora Postat Martie 1, 2012 Autor Partajează Postat Martie 1, 2012 Salut! am realizat si eu montajul totul este ok am incarcat hex-ul cu Khazama AVR Programmer si imi da pe ecran tot o bara neagra. am cascat bine ochii pe forumuri peste tot .. si toata lumea duce spre fusebiti. mar putea lamuri si pe mine cum modific fusesbiti ?Va Multumesc.downloadati sinaprog si la fusebiti setati doar: lock bitsmode 1 no memory lock features enabledaplication protection mode 1 : no lock on SPM and LPMboot loadre protection mode 1: no lock on spm and lpmh fuse;serial program downloading(spi) enabled spien =0boot flash section size=1024 words boot start address=$1c00ckopt fuse ckopt=0l fuseext crystal/resonator high freq.start-up time 16K+4ms Link spre comentariu
Vizitator rconstantin Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 am realizat toti pasii si imi genereaza urmatoarea eroare :avrdude -C avrdude.conf -c usbasp -p m16 -qavrdude: warning: cannot set sck period. please check for usbasp firmware update.avrdude: error: programm enable: target doesn't answer. 1 avrdude: initialization failed, rc=-1 Double check connections and try again, or use -F to override this check.avrdude done. Thank you.exact ca si cum nu ar fi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum