Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DDS FUNCTION GENERATOR 1-65khz

iora

Postări Recomandate

aproape am finalizat generatorul. mai trebuie sa rezolv un " cioc" pe square de la 10khz in sus,posibil o compensare.in rest perfect functional.

Posted Image Posted Image Posted Image

Posted Image Posted Image Posted Image

asa arata oscilograma la 10Khz. cum ar trebui sa compensez amplificarea?

Posted Image

Link spre comentariu

asa arata oscilograma la 10Khz. cum ar trebui sa compensez amplificarea?

Posted Image

la primul DDS nu a aparut aceasta problema. am schimbat LF-ul cu TL082 si se mentine problema in benzile de frecventa superioare. sa fie prea lungi firele la potentiometre? la gain maxim se modifica in bine semnalul. exista oscilatii?

Link spre comentariu

ce dimensiuni au carcasele (codul acestora ) , felicitari pentru realizari arata profi :aplauze

carcase seria GM3011 170x68x150mm panou de 1,5mmeste o realizare modesta, accesibila oricarui amator interesat cost componente undeva la 135 lei, insa fara manopera...
Link spre comentariu

Am realizat si eu acest generator , deoarece afisajul folosit era mai mare ca dimensiuni dar perfect compatibil si necesita tensiune de -5v pentru contrast am folosit o carcasa de alimentator casetofon auto facut pe vremuri la tehnoton masca frontala am desenat-o cu front design . Alimentatorul l-am facut cu un traf de 12+12v 800ma si cu 4 integrate stabilizatoare pentru tensiunile necesare montajului , am folosit tl082 si vad ca nu are nici un cioc la frecvente superioare , cum a spus si colegul iora este un montaj perfect realizabil pentru un amator !

post-15954-139829363012_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am realizat si eu acest generator , deoarece afisajul folosit era mai mare ca dimensiuni dar perfect compatibil si necesita tensiune de -5v pentru contrast am folosit o carcasa de alimentator casetofon auto facut pe vremuri la tehnoton masca frontala am desenat-o cu front design . Alimentatorul l-am facut cu un traf de 12+12v 800ma si cu 4 integrate stabilizatoare pentru tensiunile necesare montajului , am folosit tl082 si vad ca nu are nici un cioc la frecvente superioare , cum a spus si colegul iora este un montaj perfect realizabil pentru un amator !

felicitari pentru realizare.TL082 se comporta excelent.cu LF353 semnalul e si mai "curat"
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

am rezolvat problema. am schimbat cu alt LF353.

sonda nu e compensata:

Posted Image

functionare perfecta.

am compensat si amplificarea prin lipirea a doua condensatoare de 1,2pF pe pinii 2-3 si 6-7 .
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Mam apucat si eu de acest montaj insa nu a iesit, lam facut pe cablaj test si componente traditionale.Am folosit un traf de 100mA, gandituma ca este indeajuns, dar dupa scrierea MCU ului, pe ecran apare toata grila de jos neagra, mam gandit ca este de la HEx deoarece lam incarcat cu BASCOM AVR, asa ca am facut un program in bascom sa afisez ceva pe ecran, rezultatul este acelasi, am schimbat de pe externat crystal pe internal, si tot asa! Am chimbat si LCD-ul, la fel, am veirficat tot , totul este bun si piese noi toate. A mai ramas ceva de schimbat, transformatorul, sa fie prea slab eptnru alimentarea MCU-ului si al LCD-ului? fara lumina de fundal!

Link spre comentariu

Mam apucat si eu de acest montaj insa nu a iesit, lam facut pe cablaj test si componente traditionale.Am folosit un traf de 100mA, gandituma ca este indeajuns, dar dupa scrierea MCU ului, pe ecran apare toata grila de jos neagra, mam gandit ca este de la HEx deoarece lam incarcat cu BASCOM AVR, asa ca am facut un program in bascom sa afisez ceva pe ecran, rezultatul este acelasi, am schimbat de pe externat crystal pe internal, si tot asa! Am chimbat si LCD-ul, la fel, am veirficat tot , totul este bun si piese noi toate. A mai ramas ceva de schimbat, transformatorul, sa fie prea slab eptnru alimentarea MCU-ului si al LCD-ului? fara lumina de fundal!

consumul e mic fara backlight. verificati corectitudinea montarii componentelor, si alimentarea (5V)100mA nu sunt suficienti daca doriti si backlight. foarte posibil sa fi setat fusebitii gresit
Link spre comentariu

La fuse buti nu am umblat, doar la crystal, dar daca nu mergea hexul de la DDS , de ce numi afisa ceva scris de mine in bascom?Ori program scris in bascom ori hex-ul DDS-ului , tot asa afisa, 5V sunt stasbili , totul e corect, am masurat tensiunile de pe D4-D7 si se pare ca sunt diferite fata de simularile in proteus, acum nu stiu ce poate sa aibe, doar am facut totul ca la carte, de la componente noi , pana la masurat tensiuni verificat trasee, numa sa nu fi primit vreun ATMEGA busit, acum nu stiu ce sa zic!A ramas sa verific atmega, sa scriu un program cu toate porturile 1 si dupaai 0 sa vad daca raspund la comenzi toate!

Link spre comentariu

Am pus osciloscopul pe toti pini LCD-ului, si am observat ca pe D4 si D5 aveam semnal 5V continu, cea ce nu este bine, mam uitat in datasheet si se pare ca sunt pini TDI si TDO care au treaba cu JTAG, asa ca mam uitat in fuse biti daca am asa ceva, si am gasit in fuse JTAG enable, am trecut pe disable si totul funtioneaza OK! :ras:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări