Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Read/write plcc32


Vizitator lik2008

Postări Recomandate

Vizitator lik2008

Salutare.

Am nevoie de un aparat care poate citi acest plcc32.Este vorba de un ecu(calculator de la o masina).

Dupa ceva cautari m am oprit la asta.

O fi bun?

Multumesc pentru atentia acordata.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • alfabit

    4

  • MoshuLeo

    2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Aparatul pentru a citi/scrie se numeste programator.PLCC32 este tipul capsulei unui CI (cred ca procesor in cazul tau in acel ECU).Spune ce procesor este , ce are scris pe el ,poate este doar un cod numit masca si pe urma se poate spune ce programator poate sa-l citeasca.

Link spre comentariu
Vizitator lik2008

MoshuLeo daca as fi avut la indemana chipul scriam direct.

Este vorba de Ti15fmt , B58547.

Acest ti15fmt nu l am gasit pe nici un site.Asa ca am cautat un echivalent(daca pot sa i spun asa).

ti15fmt,b58547 = 27C1001 PLCC32

Aiciam gasit lista.

Se poate citi cu Willem?Banuiesc ca am nevoie si de adaptor pentru ca este lipit direct pe placa.

Stie cineva vreo solutie?

Link spre comentariu

MoshuLeo daca as fi avut la indemana chipul scriam direct.Este vorba de Ti15fmt , B58547.Acest ti15fmt nu l am gasit pe nici un site.Asa ca am cautat un echivalent(daca pot sa i spun asa).ti15fmt,b58547 = 27C1001 PLCC32Aiciam gasit lista.Se poate citi cu Willem?Banuiesc ca am nevoie si de adaptor pentru ca este lipit direct pe placa.Stie cineva vreo solutie?

Dom`ne, fa-ne sa intelegem ca incepi sa ne plictisesti si mai avem si treaba unii dintre noi.Ai ECU-ul acela sau nu ? Poza aia e din ECU-ul tau sau e de pe google ? N-ai chip-ul la indemina totusi acum ne spui ce scrie pe deci il ai la indemina ! E lipit sau e pe soclu, ca in poza aia a ta e pe soclu, si chiar daca ar fi lipit se dezlipeste cu aer cald, se pune in soclu de la un adaptor si gata ! Ce e asa greu de inteles pentru tine ? Dar incearca sa explici ce vrei ! Ca e o bezna totala in ce ne-ai spus pina acum. Si daca il citesti ce vrei mai departe ? Oricum un chip de tipul 27C ( in general astea cu C ) se pot programa o singura data, daca ai noroc il poti citi, dar in nici un caz nu poti sa-l stergi si sa-l reprogramezi, iti trebuie un 27C nou.Asa ca ia-o usor de la inceput, si cind esti odihnit explica-ne cu rabdare care-i problema ta, citeste de doua ori ce scrii acolo, fa-te inteles, sa fie cit mai clar.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator lik2008

alfabit imi cer scuze daca m am exprimat gresit.Dar sincer sa fiu in momentu' respectiv chiar nu stiam ce imi trebuie..Calculatoru(ecu) nu l am avut la indemana,de aceea am postat o poza(luata de pe net).Dupa am reusit sa il deschid.Abia apoi am reusit sa vad ce scrie pe componente(eeprom uri).Al meu este lipit direct pe placa.Urmatoare solutie la care ma gandesc ar fi achizitionarea de: 2 x soclu plcc 32 si 2 x 27C1001(asta este eepromul care l am gasit in ecu) ,plus o statie cu aer cald si interfata de programat.Pentru moment vreau sa l citesc.Ai dreptate,poate fi programat o singura data.Multumesc.Le: Interfata caree vreau sa o cumpar este : Willem Enhanced Universal Programmer PCB5.0E.

Link spre comentariu

Le: Interfata caree vreau sa o cumpar este : Willem Enhanced Universal Programmer PCB5.0E.

Willem e perfect pentru ce-ti trebuie acum, daca te gindesti sa evoluezi in domeniul asta ia-ti unul mai bun, in primul rind pe USB, ceva de genul UPA-USB sau X-Prog M, pentru ca laptopurile astea noi nu mai au porturi serial sau paralel, decit USB si cel mult un slot ExpressCard. Stiu ca sint mai scumpe, dar portul paralel e aproape istorie.Oricum iti trebuie adaptor PLCC32 > DIP32 ( pentru Willem ), pe care ia-l odata cu programatorul, cine vinde Willem in general vinde si adaptoare de toate felurileStatia de lipit e buna si acum si o sa fie inca mult timp inca, e cea mai buna investitie pe care o poti face ca electronist.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări