Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

P5VD2-VM SE problema de bios

Vizitator hidegadrianemilian

Postări Recomandate

Salut,am dat din greseala update la aceasta placa de baza in sistemul windowsXP,dar apoi am vazut ca nu era chiar aceeasi terminatie.Dupa oprirea calculatorului acesta a murit de tot.Daca introduc CD original al placii de baza acesta imi spune urmatoarele:Boot Block Compatible Versione Ver.026Bad BIOS cheksum.Starting BIOS Recovery...Checking for floppy...Floppy not found!Checking for CD-ROM...CD-ROM found...Reading file "P5VD2VMS.ROM".Completed.Start Erasing ...:Start Programming...\Please turn off your system and power on again to get system back.Altceva nu face nici dupa oprire.Ce trebuie sa-i fac?(ceva de memorie este baiul ori soft ori hard).Am scos mai multe biosuri de pe saitul ASUS si am pus acel fisier dezarhivat ,fisier simplu pe un CD si l-am bagat in unitatea optica dar face lafel ca si cu cd original.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator Sh4d0w

Descarca biosul si urmeaza http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/soc ... vd2-vm.pdf intructiunile de la 2.1

sau incearca asa:

"When you power up the computer press F1 or F2 or "del" key.

Also try TAB or F5 or F8 or F12 Then if you not able to see bios setup then you need to reset bios to factory defaults.

For that you need to open cpu cabinet then pull cmos cell from motherboard for 10 minutes also change cmos cell if it has low voltage.

You can RESET bios with jumper settings to.

For that find on motherboard jumper named "Clear cmos"

It has 3 pins .1-2-3 put jumper in 2-3 position then power up then put jumper again into it's original position.Then all settings are defaults.

If then still bios is not come then you need to update the bios.

You can download bios from motherboard company web sites then copy it into usb flash drive or disk then boot your computer with it then you can update bios.Motherboard web sites provides you command how to upgrade bios.

Let me know if you need further assistance.

Thanks for using FixYa."

Link spre comentariu

"Updating the BIOS through a BIOS file"nu ajung pana la Windows ca sa fac aceasta.Am facut acelea cu bootarea de pe CD cu softul de la Asus,dar vreau sa intreb ceva:acum am Hdd tras pe dreapta de la el,pot sa-l pun eventual la recuperare de date daca asi sti ce fisier a facut ultima data ca beckup sau de siguranta ce o fi facand ca m-a intrebat el multe peacolo.Daca stie cineva ce fisier sa caut pe acel hdd,caut pe alt calculator.Chiar acuma ma pun si caut acel fisier "P5VD2VMS.ROM"POate il gaseste acolo altfel sau cum o fi fost,dar ma tem ca e alterata memoria si am vazut ca nu recunoaste alte tipuri de memorii(24c64) ca aceea nici nu stiu ce tip de memorie fizica este.Am si resetat biosul cu bateria scoasa si jumperul pe 2-3.

Link spre comentariu

acum am Hdd tras pe dreapta de la el,pot sa-l pun eventual la recuperare de date daca asi sti ce fisier a facut ultima data ca beckup sau de siguranta ce o fi facand ca m-a intrebat el multe peacolo.Daca stie cineva ce fisier sa caut pe acel hdd,caut pe alt calculator.

Daca a facut backup pe hard cel mai probabil il vei gasi sub un nume generic, ori BIOS.bin ori BIOS.bak ori ceva cu OLD in fata. Ori in folderul in care era utilitarul de update, ori direct in C:\ .Ia un editor hexa (XVI32 e free si foarte bun) si uita'te prin fisierele de genul asta pe care le gasesti, cand gasesti unul care are modelul placii de baza undeva in el, ala e.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări