Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum comand o folie EL Backlight ?

bobtech

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bobtech

3

• bogdanm

1

• cristianp

1

• pisoiu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu prea o sa gasesti surse specializate pentru asa ceva pe la noi. In principiu, ai nevoie de o tensiune alternativa intre 80-150 V, cu frecventa de aprox. 400Hz. Tensiunea de alimentare are legatura doar cu nivelul de luminozitate care il obtii, dar atentie, un nivel de luminozitate mai mare inseamna o durata de viata mai mica a foliei. Frecventa tensiunii de alimentare (o poti creste pana pe la 1-1.5 KHz) iti poate afecta atat nivelul de luminozitate, cat si nuanta. De asemenea, o frecventa mai mare inseamna o durata de viata mai mica. Un producator de chipuri specializate ar fi Supertex (http://www.supertex.com). Cred ca sursa din imaginea ta e facuta cu asa ceva.

/pisoiu

Link spre comentariu

pe pagina respectiva este un link spre o schema cu 555, trebe sa calculez cum ies mai ieftin.imi trebuie backlight la o aplicatie cu LCD de Nokia 3310 si nu-mi place iluminarea cu led-uri in rama de plastic.pana la urma cred ca ies mai ieftin daca pun mai multe led-uri sub ecran si ceva folie sa difuzeze lumina, cum sunt cele de la LCD alfanumeric cu backlight.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări