addysoftware Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 hy, ma, zal, ca tu doar le stii, nu mai rade de noi ! ; pentru cei ce nu stiu, puterea RMS e data (teoretic) in regim de semnal sinusoidal de test, cu amplificarea reglata astfel incat iesirea sa fie imediat inainte de intrarea in limitare. Acu, ceea ce iese in acest regim depinde de puterea transformatorului/sursei de alimentare, si de capacitatea condensatoarelor de filtraj. Cum de obicei in ultimul timp sursa este facuta cu zgarcenie, puterea RMS pe o impedanta mica (4 ohmi) va fi mai mica decat dublul celei pe impedanta mare (8 ohmi) cum ar fi evident daca sursa ar fi ideala. De asemenea, puterea RMS este in principiu, din aceeasi cauza, mai mica decat puterea de varf livrabila pentru pulsuri scurte de semnal. In acelasi timp insa, este mult mai mare decat puterea mediata a unui semnal muzical, care este prin natura lui complex (puteti considera puterea mediata ca fiind identica cu aceea care "incalzeste" bobinele difuzoarelor), in principiu de cel putin 4-5 ori mai mare daca se are in vedere necesitatea unei calitati acceptabile la iesire (nu se admite intrarea in limitare decat pe spike-uri, cu durata de 1-3% din totalul de timp)Din aceste consideratii teoretice, concluzia ar fi ca puterea RMS este strict dependenta de puterea absorbita din retea. Si anume in proportie de 66-70%, ptr ca atat e randamentul etajului clasa B. Dar indicatiile de pe fisele tehnice au inceput sa spuna alte bazaconii. Si atunci..ce sa mai crezi?Singura solutie cand vrei sa cumperi ceva ramane sa iei un voltmetru analogic de curent alternativ si sa masori tensiunea (ca sa poti calcula puterea, P=V2/R) la boxe. Si sa ai "urechi fine" la aceasta operatiune. Link spre comentariu
ratza Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Există doar putere, nu există putere RMS. Doar tensiunea sau curentul pot avea valori efective. Link spre comentariu
Stefan Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Singura solutie cand vrei sa cumperi ceva ramane sa iei un voltmetru analogic de curent alternativ si sa masori tensiunea (ca sa poti calcula puterea, P=V2/R) la boxe. Si sa ai "urechi fine" la aceasta operatiune.abia astept sa te vad in magazin cu generatorul de semnal + voltmetrul + sarcina rezistiva sunt curios ce fata o sa faca baiatul de la stand. Link spre comentariu
Vizitator jerivall Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Cum ai reusit sa scoti "de la naftalina" acest subiect uitat de 6 ani !?Poate raspunsu meu nu este direct utilizatorului in cauza si poate parerea mea personala deserveste pe altcineva. Daca v-am deranjat, nu mi-am dorit! Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Nu este nici un deranj. Sa speram ca nu zburam cu tot cu topic la bodega. Link spre comentariu
addysoftware Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 Există doar putere, nu există putere RMS. Doar tensiunea sau curentul pot avea valori efective.teoretic ai dreptate; oricum, e o gaselnitza de marketing, ca si aia cu pmpo, dar se pare ca functioneaza... lumea cumpara..Daca ar fi sa disecam firu-n patru, nici n-ar mai trebui sa dam un rating putere la amplificator, ca oricum depinde de muzica. Daca ar fi sa se dea o valoare corecta, acea asa-zisa putrere RMS ar trebui sa reprezinte puterea debitata la semnal sinusoidal pe sarcina nominala, in conditii de functionare de lunga durata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum