kappa_ii Postat Septembrie 24, 2004 Partajează Postat Septembrie 24, 2004 un lucru ma nedumereste complet !de ce pe majoritatea amplificatoarelor puterea de consum este mai mica decit puterea rms ! de exemplu am un amplituner sa-dx950 technics si are 230 w consum si 5 canale a cite 100 w in 6 ohm.acum au aparut alte modele digitale care consuma 130 w si au 6*100 we dar nu asta ar fi marea intrebaredar vreu sa imi cumpar un inter-m r500 si are specificat consumu 340 w iar puterea pe canal de 250 w 4ohm si este stereo . in bridge are 500 w 8 ohm . (or se minte cu consumul or se minte cu puterea ) dar de ce ?? am vazut intr-un pdf la koreeni ca r500 ar consuma 880 w dar de ce scrie 340w pe ea ? Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Septembrie 24, 2004 Partajează Postat Septembrie 24, 2004 Este vorba despre niste amplificatoare descoperite de Arhimede(cred) care se numesc "perpetum mobile".Aceste amplificatoare stiu sa le fabrice doar Chinezii pentru ca este o traditie de secole in poporul Chinez care se transmite din tata in fiu si nici un strain nu poate afla secretul acestor lucruri. Mama lor de chinezi :evil: Link spre comentariu
kappa_ii Postat Septembrie 24, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2004 da dar vezi tu ca inter-m r500 asta il vad pe net ca fiind un amplificator in clasa profesionala chiar ! eu zic ca, consumu afisat este la jumatate din putere la distorsiunile afisate adica 0,03 (se poate sa fie asa ?)r500 o are la magazinu muzica !orcum cam cit sa aibe real putere daca are cam 13 kg si are 12 finali 6 pe canal ! poate am ocazia sa vad una desfacuta in citeva zile !! si ii fac si niste poze ! le pun si aici .daca poti zi si mie ce amplificator de putere e bun pina in pretu de 12 mil maxim . Link spre comentariu
titro Postat Septembrie 24, 2004 Partajează Postat Septembrie 24, 2004 Problema e alta si anume la standardul dupa care se masoara puterea consumata: unii o masoara in gol, altii in sarcina la volum maxim cu 0.002 THD altii la volum maxim cu 0.5 THD etc etc. De aici vin diferentele intre puterea de consum si puterea de iesire. Si bineinteles chinezii au ei niste smecherii si reusesc cu un wat consumat sa scoata 5 wati pe iesire :twisted: . In loc de 50-60 % cat e ranfdamentul etajelor finale in clasa AB ei au un randament de 4-500 % Link spre comentariu
kappa_ii Postat Septembrie 24, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2004 nu e chinezeasca e koreana !eu am incercat sa imi fac unu dar am dat si banii depomananu am reusit sa inteleg de ce un kit dasta se blocheaza anapoda si deaceea vreu sa cumpar unu da nu stiu care e mai bun ! Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Septembrie 25, 2004 Partajează Postat Septembrie 25, 2004 Din ce am vazut eu , in ultimul timp , se masoara puterea consumata la 1/8 din consumul maxim . Se considera ca trebuie sa se inscrie o putere medie consumata la un regim normal de functionare , adica la 50 - 60 % din puterea de iesire . Link spre comentariu
kappa_ii Postat Septembrie 25, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2004 deci acum pot sa dau si niste detalii despre R500 ca am desfacut-o si am vazut ce e in eaare filtraj pe 10.000 uF la 80 wvare 12 finali scrie pe ei asa C3856 si altii A1419 treaba e ca nu sint de acelasi voltaj dupa cite am vazut eu pe internet si din ce am vazut eu inauntru statiei parca nu erau egali la numar dar poate ma insel !trafu are miezu de 6.5 cm cu 3.5 cm iar sirma e cam de 1.5 mm sa zic nu sint sigur !astept niste pareri despre ea dupa parametrii care i-am dat mai sus ! Link spre comentariu
kappa_ii Postat Septembrie 26, 2004 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2004 m-as apuca dinou sa fac eu un aplif ca am o gramada de componente !dar cine ma sfatuieste la un kit bun ! cel putin 400 w !o schema ceva la cam +-70 v de preferat fara integrate si de calitate ceva cu damping factor peste 200 8 ohm . Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Septembrie 26, 2004 Partajează Postat Septembrie 26, 2004 Amplificatorul de 800W a lui Holton :lol: Link spre comentariu
Vizitator MLGore Postat Octombrie 7, 2004 Partajează Postat Octombrie 7, 2004 Cred ca se refera la o putere medie consumata, in curand o sa dea energia consumata anual ca la frigidere. Ex. : ai statie de 2* 200 RMS atunci consuma 3453 kW pe an!S-ar putea ca nici clasele scrise pe ele sa nu mai insemne ce stiam noi ci:Clasa A-ecologiceClasa B-aproape ecologiceClasa C-poluant moderatClasa D-poluantClasa E-trabantDoamne fereste! Link spre comentariu
Vizitator jerivall Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 kappa_ii a spus: un lucru ma nedumereste complet !de ce pe majoritatea amplificatoarelor puterea de consum este mai mica decit puterea rms ! de exemplu am un amplituner sa-dx950 technics si are 230 w consum si 5 canale a cite 100 w in 6 ohm.acum au aparut alte modele digitale care consuma 130 w si au 6*100 we dar nu asta ar fi marea intrebaredar vreu sa imi cumpar un inter-m r500 si are specificat consumu 340 w iar puterea pe canal de 250 w 4ohm si este stereo . in bridge are 500 w 8 ohm . (or se minte cu consumul or se minte cu puterea ) dar de ce ?? am vazut intr-un pdf la koreeni ca r500 ar consuma 880 w dar de ce scrie 340w pe ea ?Domnule, eu sunt de parere ca puterea consumata este direct proportionala cu puterea debitata, in cazul amplificatoarelor audio. Cum a permis tehnologia si s-au umplut magazinele de piese electronice, cu circuite integrate "specializate" in amplificarea audio, am dat buzna si le-am incercat pe toate (bucuros ca multi altii, c-am scapat de lampi si tranzistoare), am plecat de clasa mica-medie pana la circuitele integrate hibride de la Sanyo de mare putere tip STK, ultimele precizate m-au satisfacut, dar nu pe deplin.. era un sunet dintr-o bucata, un tunet, parca nu se separau frecventele.. desi am fost atat de entuziasmat de aceste circuite integrate si de puterea lor, de dimensiunile reduse a intregului montaj care le cuprindeau, va marturisesc ca m-am intor la schemele clasice cu tranzistoare. De ce? Aceasta intrebare ar avea, dupa parerea mea, un raspuns cat sa scrii o carte. M-am intors la realizarea amplificatoarelor audio pe tranzistoare deoarece, sunetul este altfel, este mai cald, mai bland, simti cum parca se separa frecventele... De curand am realizat un amplificator audio 2x100w cu cate 17 tranzistori pe canal dintre care 2 erau finalii (2n3055, 2n2955) fiecare canal se alimenta la 2x45v, 1,5A, aici nu cred ca mai sunt dubii ca nu ar avea puterea de iesire 100w, in comparatie cu un casetofon auto de marca Sony, Panasonic, pe care este inscriptionat 2x55w rms, aceasta putere nu cred ca se poate propaga din cei 12v ai acumulatorului automobilului! Link spre comentariu
remus68 Postat Iulie 23, 2010 Partajează Postat Iulie 23, 2010 Cum ai reusit sa scoti "de la naftalina" acest subiect uitat de 6 ani !? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 24, 2010 Partajează Postat Iulie 24, 2010 Probabil mirosea urît. Link spre comentariu
addysoftware Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Pai e la fel de "de actualitate" ca si atunci. Totusi se dadusera raspunsuri bune, sorteh si titro au dreptate. Diferite firme, diferite metode. In vechimea vremurilor, un amplif "de 2x50W" era alimentat la 2x50V si scotea 2x50W HiFi si 2x250W RMS. Puterea era putere, ...mama ei de putere.In goana dupa publicitate, din ce in ce mai multi producatori au adoptat modul de rating RMS, "de varf", ba inca il mai si exagereaza. Ca sa nu mai vorbim de vestitul PMPO care poate fi pus din burta oricat ca oricum nimeni nu s-a pus inca de acord cum e definit, ce este si cum se masoara.. in miliwati, deciwati, centiwati, dupa bunul plac al fabricantului de etichete tipator colorate.Un set de boxe de 120W RMS din ziua de azi, pentru cine nu stie, e "super tare". De fapt, e jalnic. Transformatorul are probabil in cel mai bun caz 30W. Difuzorul de bass la un 5+1 de acest rating are sa zicem 25W si inaltele cate 10W. Puterea RMS totala e data prin insumarea puterilor de varf (Peak power) tuturor difuzoarelor, nu are nici o importanta cat scoate amplificatorul. Puterea reala scoasa de sistem abia atinge 10W reali masurati, in conditii de muzica la un nivel de distorsiuni suportabil (sa zicem cca 5%). Si atunci cum sa nu te infurii? Link spre comentariu
zal Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Interesant cum ies 2 tipuri de putere din acelaşi amplif, alimentat la fel. Probabil e vorba doar de poziţia puţometrului de volum. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum