briobit Postat Martie 31, 2012 Partajează Postat Martie 31, 2012 vezi aici (ai cam tot ce trebuie zic eu) http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=14&t=101790 Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Va rog sa postati din nou schema lui Wolf ca nu am gasit-o.multumesc.robert230,Vezi mai jos in arhiva.Mi se pare ca mai exista un model de cablaj facut de colegi undeva mai in urma.Succes Link spre comentariu
H Robert Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Multumesc pt schema. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Aprilie 7, 2012 Partajează Postat Aprilie 7, 2012 Daca vrei, vezi mai jos in link schema la o clona HAKKO 936 (cea mai clonata statie pe glob). Nu mai stiu sigur daca aici sau pe alt forum a aparut si cablajul. http://www.ebay.co.uk/itm/HAKKO-936-Sol ... 0614660049 Mai jos originalul cu mici modificari (un led in plus la ON/OFF). http://www.n0ss.net/hakko_936_schem-pcb_&_mod_v1r7.pdf Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 întrebare: există letcoane termostatate la 12 volți??? nu alea auto, din ce am găsit eu pe net alea NU au termostat, gen letcoanele solomon, etc...am un traf de 12 volți / 3 amperi care chiar dintr-o stație de lipit a fost extras, și mai am încă carcasa originală... și ar fi o idee să folosesc cele 2 ”antichități”...(până acum vre-o săptămână am folosit traful cu pricina într-o sursă stabilizată... acum am în proiect alta, cu un traf de 24V/2A) Link spre comentariu
dan cod Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Letconuri stabilizate nu prea exista ,indiferent de tensiunea de alimentare.Singurul de care stiu eu este cel de weller cu termostat magnetic(alimentat la 24V) care oricum este foarte scump. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Există sigur la 220Vac, arată cam aşa:viewtopic.php?p=732267#p732267Vârfurile din poză nu se potrivesc, mi-am dat seama mai târziu. Trebuie altele, la fel de groase dar mai scurte şi cu filet pentru prindere. Până acum am găsit la 3 lei doar modelul cu vârf ascuţit, ca de creion. Alte forme nu am văzut. Link spre comentariu
MifTy Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Letconuri stabilizate nu prea exista ,indiferent de tensiunea de alimentare.Singurul de care stiu eu este cel de weller cu termostat magnetic(alimentat la 24V) care oricum este foarte scump.ăăă... eu căutam TERMOSTATATE.adică să includă în ”cap” și un termostat, așa cum e letconul indicat în schema lui wolf, de pildă.până la urmă, am să apelez la un letcon auto de 12v/2a, la care o să adaug un senzor de temperatură... văzusem pe instructables, parcă, modificase unul un letcon netermostatat (parcă la 220) adăugând un senzor de genul celor de la aparatele de măsură...însă dacă ar fi existat deja așa ceva, m-aș fi scutit de multă „șurubăreală”, și aș fi rezolvat și problema unei stații de lipit suplimentare...P.S. ca idee, pe vremea lui ceașcă, când nu se prea găseau letcoane, cu atât mai puțin auto, G.D. Oprescu dăduse datele de confecționare artizanală a așa ceva...rezistența era din manganină/nichelină, cu lungimea calculată în funcție de rezistivitatea pe metru și diametru, și era înfășurată pe un strat de foiță de mică... în lipsă, se indica un strat de azbest scămoșat dintr-o bucată de ”cârpă” de azbest, udat și lipit pe o bucată de bară de cupru de vre-o 4-5 mm diametru, mânerul strunjit din lemn de fag, parcă, și ”cămașa” externă confecționată dintr-un segment de antenă telescopică...manganina aia era ușor de găsit și ieftină: se găseau rezistențe de foen sau de reșou peste tot!acuma... ”e precursor de droguri și/sau componentă de făcut bombe”, azbestul s-au trezit că e „cancerigen”, așa că respectiva activitate a ajuns ilegală!!! Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Nu te mai chinui cu inventii decat daca iti face placere altfel letconul de 24V merge si la 12V decat ca se incalzeste mai greu si are o putere mai mica dar nu intr-atat sa nu topeasca fludorul .Eu am folosit Wellerul de 24V magnastatat la masina la 12V si mi-a functionat fara probleme.Asa ca nu vad de ce nu ar merge si alta firma ca tot letcon este si tot rez. are ca element de executie. Link spre comentariu
adicontakt Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 rogoarge , ala al meu a crapat demult , al tau inca mai merge? Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Merge perfect dar l-am folosit foarte puţin. Până acum cred că a stat în priză mai puţin de 10-20 de ore în total. De obicei folosesc pistol de lipit. Link spre comentariu
adicontakt Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 al meu a mers pana a trebuit sa scot cateva piese si l-am dat la maxim , in 10 minute s-a dus rezistenta Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Mulţumesc că mi-ai zis.L-am folosit mereu sub 350*C. La maxim ar fi 450*C, nu l-am dat niciodată aşa tare şi nici nu vreau să încerc. Link spre comentariu
briobit Postat Aprilie 25, 2012 Partajează Postat Aprilie 25, 2012 Asa folosesc si eu 320 - 330 grade nu ma risc la maxim (am fost la maxim 1 sau de 2 ori cand il calibram da si alea cat am putut de scurt) si vad ca rezista inca si de cand a fost facut , undeva la 1 maxim 2 ore zilnic tot e folosit. Link spre comentariu
florinangeru Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Salutare tuturor, Nu stiu daca a mai pus cineva in urma schema originala de la statia de lipit HAKKO 936, dar eu, am schema originala insotita de o descriere a rezistentei si termistorului care sper sa va fie de ajutor . Descrierea letconului am atasat-o dar schema statiei v-o trimit pe email la cerere pentru ca e prea mare si nu o pot atasa aici.Acuma as vrea sa stiu si eu daca a facut cineva aceasta statie si cat de multumit este de ea pentru ca eu incerc sa aleg intre statia NOSTALGIC si HAKKO 936. La statia HAKKO nu stiu de unde pot lua letconul original pentru ca eu m-am tot invartit pe net si am gasit doar pe ebay letconul de 9 dolari, clonat de chinezi, pe care nu il prefer datorita calitatii. Una peste alta vreau sa fac un studiu de piata sa vad un raport pret - calitate pentru a ma decide . Cine ma poate sfatui il rog sa ma ajute, multumesc. US6054678.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum