Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Eu am dat linkul cu traducere.Nu este cu termocupla.Am dat adresa si m-am exprimat ca este mai simplu si mai ieftin,pentru vremuri de criza.Ledurile nu sunt in letcon,am sa vad sa fac niste poze cu ce am eu facut.

Şi cum funcţionează?Ca un variator de tensiune cu tiristor?Eşti om cu mine, sînt om cu tine! (Legea lui Ohm)
Link spre comentariu

gica70:zice

Eu am gasit schema (in urmatoarea pagina) cu termostatare in acel link tradus; cat despre ultima schema vad ca e un reglaj in trepte.

Exact la ultima schemă m-am referit eu.Cît despre cea cu traducere, mă rog!face treabă bună , dar sînt scheme mult,mult ,mult mai simple cu aceleaşi performanţe. O idee: configuraţia cu Pic16f628A şi cele zece leduri poate fi folosită cu o mică adaptare înlocuitor al potenţiometrului de reglare a temperaturii pentru letconurile Solomon,şi altele.şi avem şi vizualizare de nivel al temperaturii.Eşti om cu mine, sînt om cu tine! (Legea lui Ohm)
Link spre comentariu

Atasez pozele cu statia de lipit.Da intradevar este o comanda in trepte si semnalizata de cele zece leduri.Pentru o tensiune de 24v am inloit rezistentele de 390 ohmi de le optocuplor cu rezistente de 220 ohmi.Functioneaza foarte bine si este la un pret scazut.

post-16403-139829385534_thumb.jpg

post-16403-139829385538_thumb.jpg

post-16403-139829385542_thumb.jpg

post-16403-139829385546_thumb.jpg

Link spre comentariu

am rezolvat problema cu un CIOCAN...parerea mea e ca Wolf restilizat este gresit ...

ok dar nu te inteleg ce a-i castigat?da ti-ai descarcat nervi .dar ce o gresit saracu modul ca era ceva piesa defecta?
Link spre comentariu
...parerea mea e ca Wolf restilizat este gresit ...

Daca te referi prin "Wolf restilizat este gresit" la cablajul desenat de mine, NU cred, doar au mai facut si altii statia de lipit si merge.

Concluzia ? :nas:

Referitor la "eroarea" care o avea cablajul, cea de care a amintit si colegul @pop_ady44, DA intradevar, exista la inceput, colegul @pop_ady44 a fost "beneficiarul" primului cablaj al statie de lipit Wolf restilizat. Tot impreuna am remediat greseala.

Eroarea s-a remediat, asa cum si el a scris:

... mie mi-a facut geomar o statie si avea greseala la moc el ma ajutat sa o reolv

am mai facut eu altele 3. 2 pt prieteni si una pt mine sa o am de rezerva si am avut mocuri diferite la una era aceeas problema ca si la tine ...

Deci, ceva era totusi de vina la montajul tau de nu functiona.

Cablajul cum l-ai realizat? Erai sigur ca nu ai vreun scurt printre trasee? Piesele erau bune?

am rezolvat problema cu un CIOCAN...

Asta, probabil, a fost placerea ta. :rade:

Link spre comentariu

da geomar m-ai facut sa rad asa de cu pofta de deja ma doare stomacul a-i dreptate sa rezolvat defectul si acuma am trecut si eu la fabricarea de cablaje prin transfer termic cu ajutorul unui prieten folosesc niste scheme de wolf restilizat si din 3 stati facute nu am avut necazuri sa nu functioneze poate confirma colegul stefan94stefan pentru care am realizat o statie complecta mai putin letconulcare o sa-l cumpere el

Link spre comentariu

Salut !La solicitarea unor prieteni mai vechi de Forum, permiteţi să postez din nou schema staţiei mele de lipit cu unele adăugiri în schemă şi instrucţiuni.Condiţie: montajul să fie executat fără greşeli.O nefuncţionare înseamnă greşeli. Cu letconul cuplat,R6 în poziţie medie,R19 la medie,cuplăm la reţea.a) D1 se aprinde instantaneu – ieşire din parametri. D1 nu se aprinde deloc în următoarele 10 sec-ieşire din parametri. D1 se aprinde după 4-10sec-se încadrează în parametri.Aceasta este timpul de încărcare al C1(generatorul de semnal dreptunghiular).b) rezistenţa letconului rece, se reglează R19 să avem la ieşire CA3130 pin 6 o tensiune de aproximativ zero volţi.Reglăm R6 să avem pe pin2 LM393 o tensiune de cca.3,5-4 volţi. c) Dacă s-a aprins D1 aşteptăm să se stingă,după aprox.40 sec.Se comportă aşa , deci e-n regulă.d) Din R5-R8 modificăm domeniul de temperatură cum dorim. Pentru răspuns la multe întrebări am notat pe schemă toate detaliile.Într-un post anterior indicam folosirea lui 741 în locul lui CA3130. NU MERGE! Este prea zgomotos.Se poate utiliza CA3140-fără C7,sau orice operaţional cu mosuri la intrare.SUCCES !Esti om cu mine sint om cu tine!(Legea lui Ohm)

Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

Dupa razboi multi viteji se arata...Ce sa mai spun acum ca toti va imbulziti sa postati raspunsuri, si cand ma zbateam ca nu merge, meseriasii adevarati citeau si inchideau fereastra... Singurul care mi-a oferit cateva sfaturi a fost NOSTALGIC, caruia ii multumesc pentru ajutorul acordat...Am sa fac wolf 1 si am sa va tin la curent, Cum va explicati ca wolf 2 fara probleme mi-a ars 3 triace si ca in poarta lor aveam tensiunea de alimentare?Am postat mai sus simptomele, poze cu montajul, puteti sa va uitati si sa-mi spuneti unde am gresit ca nu e exclus...si nu m-as simti prost daca am gresit.Parere mea e ca discutiile de genul meseria isi spune cuvantul samd nu-si au rostul, eu nu sunt meserias nici maistru, nicinimic, am statia asta mai mult din ambitie si am sa o fac pana va iesi, proiectele similare unde m-am intalnit cu aceiasi useri au reusit din prima(pickit clona de ex). Ma rog, electricienii pot face si electronica!(glumesc, copy-paste nu e electronica)

Link spre comentariu

mariannnn:zice

Ce sa mai spun acum ca toti va imbulziti sa postati raspunsuri, si cand ma zbateam ca nu merge, meseriasii adevarati citeau si inchideau fereastra... Singurul care mi-a oferit cateva sfaturi a fost x, caruia ii multumesc pentru ajutorul acordat...

Îmi pare rău de eşec,dar nu dispera,perseverenţa înseamnă izbîndă.citeşte postul de mai sus.Esti om cu mine sint om cu tine!(Legea lui Ohm)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări