Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

probleme...am alimentat montajul si: se aprinde led-ul toul bine, se alimenteaza montajul cu 20V(atat am transformatorul) si la iesirea letconului nu am nici o tensiune.....

Deci ledul se aprinde, tranzistorul este în conducţie:rămîn de verificat-optocuplorul,triacul, rezistenţa de încălzire,tensiunea de alimentare a rezistenţei.Pune baza tranzistorului la GND să vezi dacă tranzistorul lucrează, se stinge sau se aprinde ledul.Ne zici rezultatele.Eşti om cu mine, sînt om cu tine! (Legea lui Ohm)
Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

dacă inversezi firele la termocuplu încălzirea va merge continuu, nu se va opri..

asa banuiam si eu, ca va merge continuu...tot la fel cu termocuplul deconectat, asa-i?

Pune baza tranzistorului la GND să vezi dacă tranzistorul lucrează, se stinge sau se aprinde ledul.

baza lui BC548?
Link spre comentariu

acela,doar un singur tranzistor există.cu termocupla deconectată intrarea neinversoare a op. este în aer.ieşirea va fi la nivel coborît,încălzirea blocată.Eşti om cu mine, sînt om cu tine! (Legea lui Ohm)

Link spre comentariu

Eu am dat linkul cu traducere.Nu este cu termocupla.Am dat adresa si m-am exprimat ca este mai simplu si mai ieftin,pentru vremuri de criza.Ledurile nu sunt in letcon,am sa vad sa fac niste poze cu ce am eu facut.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări