Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Multumesc ‘gica70’ pentru primele pareri la adresa prestatiei mele. Ma simt onorat sa fiu util prietenilor.Str. Maica Domnului din capitala este zona de unde ma aprovizionez cu componentele necesare,mai si din dezmembrari , etc.Letconul ... hmm.. cam piperat (ec. de piata).Schema proiectata de mine are nevoie de o mica modificare ; in baza Q1 se va monta un rezistor de 1k , altfel Q5 nu se deschide, fiind necesara o tensiune mai mare raportata intre baza si gnd. Rezistorii marcati cu asterisc se pot modifica pentru stabilirea parametrilor doriti. Daca cineva pune in practica aceasta schema si intimpina dificultati sa fiu intrebat.Esti om cu mine, sint om cu tine! (Legea lui Ohm - actualizata)

Link spre comentariu

Schema proiectata de mine are nevoie de o mica modificare ; in baza Q1 se va monta un rezistor de 1k , altfel Q5 nu se deschide, fiind necesara o tensiune mai mare raportata intre baza si gnd.

Da, aceasta-i zona din schemă cu circuitul stby ce nu mi-a plăcut deloc cum îşi făcea treaba, aşa că l-am modificat total (şi componente mai puţine).Acum totul funcţionează perfect(beton) vorba cuiva.Staţia funcţionează ireproşabil, temperatura se păstrează constantă iar la solicitare intensă rezistenţa de încălzire este atacată cu impulsuri mai dese şi de durată mai mare.Postez schema cu ultimele modificări.Esti om cu mine, sint om cu tine! (Legea lui Ohm – recent promulgată)
Link spre comentariu

zona din schemă cu circuitul stby ce nu mi-a plăcut deloc cum îşi făcea treaba, aşa că l-am modificat total (şi componente mai puţine).

Scuze.Am încercat să postez schema cu ultimele modificări şi nu am reuşit. Staţia funcţionează perfect.Modificaţi numai circuitul de semnalizare stby.La schema postată de mine la pagina 89 eliminaţi R23, R25,R26,Q5,Q6.Ataşaţi schemei încă un tranzistor MOS BS170(sursa la GND,gate la C8 +,drena led D4.) Vă urez succes! Eşti om cu mine, sînt om cu tine! (Legea lui Ohm)
Link spre comentariu

te rog sa-mi spui in ce consta acel senzor de stand-by.

dacă nu se lucrează cu letconul un anumit timp,încălzirea este blocată intrînd în funcţiune atunci cînd letconul este luat de pe suport.Este bună această funcţie, preîntîmpină unele situţii periculoase.Eşti om cu mine, sînt om cu tine! (Legea lui Ohm)
Link spre comentariu

senzorul se află în interiorul letconului, este un microcantact ce este sensibil la mişcare,trepidaţii.Cînd se produce o mişcare senzorul închide contactul.C8 se descarcă si circuitul de stby. nu acţionează.Nu se sesizează mişcare C8 se încarcă şi încălzirea se blochează la Q2.Eşti om cu mine, sînt om cu tine! (Legea lui Ohm)

Link spre comentariu

As avea nevoie si eu de o informatie. Incerc sa fac statia lui lipit dupa Wolf.Am cumparat un echivalent de Solomon(mufa de pe letcon are si un sistem de insurubare) si eram convins ca o mufa 5-Din mama merge. Cind am incercat sa le testez impreuna , surpriza, nu intra deoarece pini de la tata sunt mai grosi plus ca sunt dispusi un pic mai distantati. Aveti idee de unde as putea cumpara o mufa care sa merga? Multumesc

Link spre comentariu

As avea nevoie si eu de o informatie. Incerc sa fac statia lui lipit dupa Wolf.Am cumparat un echivalent de Solomon(mufa de pe letcon are si un sistem de insurubare) si eram convins ca o mufa 5-Din mama merge. Cind am incercat sa le testez impreuna , surpriza, nu intra deoarece pini de la tata sunt mai grosi plus ca sunt dispusi un pic mai distantati. Aveti idee de unde as putea cumpara o mufa care sa merga? Multumesc

Da, cred ca am gasit. E ceva din seria MIC325/335 de la TME. Cel putin din fotografii asta pare. Alte ideii?
Link spre comentariu

Aveti idee de unde as putea cumpara o mufa care sa merga?

Asemenea mufă găseşti la staţiile de radioemisie ce le montează unii conducători auto pe maşinile lor.MIC336 se numeşte mufa.Eşti om cu mine, sînt om cu tine! (Legea lui Ohm)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări