vio2007 Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 cosmin_h cablajul si schema statiei de lipit este in pagina 6 a acestui topic ,postat de XAN77 ( Statie Lipit.zip )Dupa dezarhivare le deschizi cu Eagle . Link spre comentariu
criss Postat Noiembrie 27, 2007 Partajează Postat Noiembrie 27, 2007 In sfarsit am termitat doar din pacate nu am traful necesat :(pt test am utilizat unul de 28v/3A dupa aceea am gasit unul de 21v si cu ala am atasat letconul(cu cel de 28V nu am avut curaj).la conectare letconului tensiunea scade la 15,9V.nu ma asteptam sa se incalzeasca atat de repede dar sa incalzit. :)am atasat o poza,inca nu am cutie si mai trebuie sa fac rost de un traf. Link spre comentariu
cosmin_h Postat Noiembrie 28, 2007 Partajează Postat Noiembrie 28, 2007 @vio2007, multumesc pentru raspuns si imi cer scuze pentru neatentie :partyman: Link spre comentariu
cosmin_h Postat Decembrie 7, 2007 Partajează Postat Decembrie 7, 2007 Buna!Am si eu o rugaminte, as dori sa imi spuneti un echivalent pentru optocuplorul MOC 3041 :partyman: Link spre comentariu
DREDD Postat Decembrie 7, 2007 Partajează Postat Decembrie 7, 2007 In principiu cred poti folosi orice optotriac. MOC3041 este un optotriac cu zero crossing detector. Cele fara zero crossing detector sunt mai 'zgomotoase'. Eu l-am achizitionat de la Vitacom (cu comanda). Link spre comentariu
cosmin_h Postat Decembrie 7, 2007 Partajează Postat Decembrie 7, 2007 Deci sa inteleg ca MOC3041 este optotriac nu optocuplor ? Link spre comentariu
Vizitator georged Postat Decembrie 7, 2007 Partajează Postat Decembrie 7, 2007 MOC3041 este un optotriac cu circuit de detectie a trecerii tensiunii prin zero. Comanda triacului este sincronizata cu frecventa tensiunii pe care o comuta, in cazul de fata 50Hz, frecventa retelei de alimentare electrica. Triacul continut in MOC3041 nu este insa suficient de puternic pentru aplicatia de fata, el putand suporta un curent maxim de 1A (valoare de varf). De aceea el se foloseste pe post de optocuplor, pentru comanda unui triac mai puternic, BT136, care poate suporta un curent de 4A (RMS). In aplicatia de fata nu este este recomandata inlocuirea lui MOC3041 cu un optocuplor obisnuit, gen 4N35, pentu ca o comanda necorespunzatoare o triacului BT136 va introduce zgomot in reteaua de alimentare. Daca aveti un optotriac mai puternic, ce poate suporta cel putin 3A, puteti sa-l foloseti direct si sa inlocuiti BT136+MOC3041+cele doua rezistoare de 220 de ohmi. Link spre comentariu
criss Postat Decembrie 7, 2007 Partajează Postat Decembrie 7, 2007 salut inca nu am reusit sa fac rost de un traf de 24v si il folosesc pe cel de 15,9v, dar a aprarut o problema nu se decupleaza triacul adica cand ajunge la temperatura setata din semireglabil(am folosit de 2.5M ca nu am gasit altceva) sau din potentiometru.Cand intrerupe tensiune prin letcon ar trebui sa se stinga ledul?nu?dar am si atasat un votlmetru la iesirile pt letcon si era prezenta tensiunea?ce poate fi buba?tensiunea fiind mai mica poate influenta?sau termocupla din letcon nu 'sesizeaza' schimbarea de temperatura?regland din semireglabil ar trebui sa fie sesizabil diferenta de temperatura?nu?si la mine mai putin am incercat cu semiraglabilul la maxim si la minim dar nimica fludorul tot se topise?Ce am gresit? Link spre comentariu
DREDD Postat Decembrie 7, 2007 Partajează Postat Decembrie 7, 2007 Pentru criss: inverseaza firele de la termocuplu. Am patit la fel! :smt005 :supz: Link spre comentariu
cosmin_h Postat Decembrie 9, 2007 Partajează Postat Decembrie 9, 2007 Mai am si eu o nelmurire daca doriti sa ma mai lamuriti si pe mine v-as fi recunoscator. Am acest letcon http://www.mivarom.ro/catalog/product_i ... 148b315022 si nu stiu sigur daca va merge cu schema data de @wolf. (pe letcon scrie 24V 48W) As vrea sa stiu daca e bun sau nu letconul. Va multumesc :partyman: Link spre comentariu
criss Postat Decembrie 9, 2007 Partajează Postat Decembrie 9, 2007 merge @DREDD mersi. :supz: cred ca ar merge arata ca si a mea Eu am un SL-1 24v48w. http://www.metrafo.ro/info.html?cod=PENSOL+IRON Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Ianuarie 7, 2008 Partajează Postat Ianuarie 7, 2008 Am luat si eu de la mivarom.E bun de ceva?A mai folosit altcineva? Link spre comentariu
XAN77 Postat Ianuarie 7, 2008 Partajează Postat Ianuarie 7, 2008 am un prieten care a luat si el letconu de la mivarom si la probat la mine la statia mea care are schema lui Wolf, si a mers f bine, nu mai corespundea reglaju la potentiometru cu letconu meu, dar nu era mare diferenta, trebuia reglat altfel cel din interior de pe cablaj, da oricum mergea bine fara sa mai umblu inauntrul statiei . Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 10, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 10, 2008 Are cineva idee ce letcon foloseste virf modelul asta? Mentionez ca virful este gaurit. Poate stiti de unde pot cumpara acest letcon? Link spre comentariu
nicul Postat Ianuarie 11, 2008 Partajează Postat Ianuarie 11, 2008 o fi Hakko?masoara pe invers (diametrele) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum