Vizitator mariannnn Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 Ai putea folosi o punte redresoare care sa reziste la amperajul necesar letconului, deconectezi firele letconului de pe cablaj si conectezi + si - de la puntea redresoare la firele letconului.Apoi cele doua borne ~ de la puntea redresoare, le conectezi in locul letconului pe cablaj. cred ca ma cam complic, cel mai bine caut alt transformator si gata...transformatorul trebuie sa furnizeze la iesire o tensiunde de 24V alternativ?? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 Ai putea folosi o punte redresoare care sa reziste la amperajul necesar letconului, deconectezi firele letconului de pe cablaj si conectezi + si - de la puntea redresoare la firele letconului.Apoi cele doua borne ~ de la puntea redresoare, le conectezi in locul letconului pe cablaj. cred ca ma cam complic, cel mai bine caut alt transformator si gata...transformatorul trebuie sa furnizeze la iesire o tensiunde de 24V alternativ??ceva normal ,orice transformator are la iesire tensiune alternativa.Tensiune continua ai doar daca pui o punte redresoare sau cel putin o dioda.Bafta la construit. Link spre comentariu
Vizitator mariannnn Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 ceva normal ,orice transformator are la iesire tensiune alternativa.Tensiune continua ai doar daca pui o punte redresoare sau cel putin o dioda.Bafta la construit.logic nu?transformatoarele functioneaza doar in regim variabil, obligatoiu sa treaca prin 0...am gresit cand am forumulat intrevbarea mai sus, rectific:montajul trebuie alimentat obligatoriu cu 24VCA? Link spre comentariu
briobit Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 eu am transformatorul la 20 volti si 3-3.5 amperi maxim si nu se incalzeste deloc (am gasit zilele astea un traf la 22 volti si 4 amperi maxim si cred ca mai fac o statie) Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 25, 2011 Partajează Postat Decembrie 25, 2011 montajul trebuie alimentat obligatoriu cu 24VCA?NU, poate functiona chiar si la 12 Vca doar ca nu cred ca letconul se va incalzi vreodata cat sa topesti fludor Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 Daca ai suficient buget, nu este prea departe din sector 5 in sector 1 sa cumperi un traf de 2x12V/3A. Link spre comentariu
Vizitator mariannnn Postat Decembrie 26, 2011 Partajează Postat Decembrie 26, 2011 unde in sectorul 1? Link spre comentariu
briobit Postat Decembrie 27, 2011 Partajează Postat Decembrie 27, 2011 De curand cineva mai cu dare de mana a facut o pomana cu mine de niste piese si cablaje incepute si anume un cablaj de voltmetru postat in pdf de mai jos si ca piese 6 icl7107 si 8 digiti cu anod comun. Va solicit ajutor in realizarea unui modul de afisare cu schema de mai jos pe care sa il conectez la statia lui Wolf ca indicator de temperatura. Ce nu stiu in aceste moment ar fi asa :- valorile rezistentelor Rx1, Rx2a, Rx2b- din tabelul ala din stanga ce capat de scala trebuie sa aleg; ( din ce am retinut de prin diverse topicuri tensiunea furnizata de senzorul din letcon este undeva la ordinul milivoltilor, posibil sa ma insel)- unde conectez fizic cele 2 borne din voltmetru in statia lui Wolf (trebuie direct pe senzorul din letcon sau mai trebuie ceva piese intre cele 2 montaje?)schema cu problema :Va multumesc anticipat pentru ajutor.LE: ... nici o idee nimeni? ... am vazut ca o gramada de oameni au tot felul de bijuterii de statii cu afisaje cu lcd cu AVR si tot felul de minuni de ma minunez si nu are nimeni nici o idee si cu problema mea.... Link spre comentariu
shebu_18 Postat Decembrie 28, 2011 Partajează Postat Decembrie 28, 2011 Ai gresit topicul. Ai langa schema un tabel de unde poti afla ce valoare au rezistentele. Daca cauti voltmetru cu 7107 vei gasii o sumedenie de cablaje. Link spre comentariu
Vizitator mariannnn Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 nu gasesc condensatorii electrolitici...adica nu gasesc marimea respectiva, sa incapa in locul respectiv...sigur sunt de 1000uF 35V si 470uF 25V?am gasit capacitatile dar nu cu tensiunile de mai sus, la 10V... cred ca pocnesc imediat ce alimentez, nu? Link spre comentariu
corneliu01 Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 nu gasesc condensatorii electrolitici...adica nu gasesc marimea respectiva, sa incapa in locul respectiv...sigur sunt de 1000uF 35V si 470uF 25V?am gasit capacitatile dar nu cu tensiunile de mai sus, la 10V... cred ca pocnesc imediat ce alimentez, nu?nici eu nu am gasit care sa incapa ca dimensiune pe cablajul facut de GeoMar, asa ca am pus mai mici ce-am avut pe acasa... de 100nF pe 35V. inca nu am folosit-o, dar la prima vedere a mers bine.Oricum, nu cred ca are ce se strica. La un incarcator de laptop am avut aceeasi problema, am pus condensatori de alte capacitati decat au fost cei din fabrica, si nu s-a stricat nimic altceva decat cei 2 condensatori (dupa vreo luna de zile), si cand am gasit cu aceleasi valori, i-am schimbat din nou. Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 am pus de 470 micro si de 100 micro si functioneaza Link spre comentariu
Vizitator mariannnn Postat Decembrie 29, 2011 Partajează Postat Decembrie 29, 2011 Dar ati pus condensatori cu tensiuni 35v si 25v nu? Link spre comentariu
albasete Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 Si daca nu intra pe cablaj cum a fost proiectat nu se poate face niciun artificiu pentru a monta condensatorii respectivi la locul potrivit? Eu cred ca da.Respectati tensiunile condensatorilor sa nu aveti pocnitori gratuite ! Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 30, 2011 Partajează Postat Decembrie 30, 2011 da, tensiunile sunt de 35 respectiv 25 de voltidaca nu incap pe placa poti Trage fire mai lungi si monta condensatorii in afara placii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum