corneliu01 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 - stînga sus (1): extremităţile duc la letcon, mijlocul la traf;tot am inteles afara de o singura chestie, avand in vedere ca la traf am 3 fire (si cu alea 2 pt letcon) total 5... cum le pun acolo in dreptunghiul stanga sus (1) unde sunt doar 4 pini? sau firele de + de la traf le unesc? Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Priza mediană de la traf nu o legi nicăieri. O izolezi şi o laşi în aer. Link spre comentariu
Vizitator mariannnn Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Deci silkscreenul Dvs nu poate fi folosit ca o lista de piese...ma refer aici la statia userului Ratza. Nu sînt la fel. Eu am customizat-o pe-a mea în funcţie de ce am avut nevoie, mai exact am folosit un trimer de 1M. Ai schema folosită de mine tot în arhiva aia.in functie de ce ati avut nevoie? nu este intrebare cu subinteles sau reavointa, ma intereseaza sa stiu cam pentru ce este potrivita statia Dvs....pentru lipituri SMD sau THD sau lipituri mai puternice... Link spre comentariu
Vizitator mariannnn Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 - stînga sus (1): extremităţile duc la letcon, mijlocul la traf;tot am inteles afara de o singura chestie, avand in vedere ca la traf am 3 fire (si cu alea 2 pt letcon) total 5... cum le pun acolo in dreptunghiul stanga sus (1) unde sunt doar 4 pini? sau firele de + de la traf le unesc? sa verifice cineva daca e bine, daca nu, sa stearga... Link spre comentariu
corneliu01 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 mda... nu stiu ce-am gresit... dar la nici 2 secunde dupa ce l-am pus sub tensiune.. condensatorul C5 (dupa cum este arata pe cablajul lui ratza).. a pocnit.. mai ceva ca un 'artific'.ce-i de facut?.. ce am gresit?.. nici nu stiu de unde sa incep sa verific. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 E corect. Prin triac trece curent alternativ, nu are legătură cu diodele. Cred că se potriveşte silk-ul meu şi la GeoMar, deşi el are o rezistenţă în plus la triac. Mie mi-a fost lene s-o mai pun, plus că merge şi fără in functie de ce ati avut nevoie? nu este intrebare cu subinteles sau reavointa, ma intereseaza sa stiu cam pentru ce este potrivita statia Dvs....pentru lipituri SMD sau THD sau lipituri mai puternice...N-aveam trimerul de 4M7 care era pus iniţial în schemă, aşa că am modificat rezistenţa din reacţia primului AO şi cea de pe intrare. Ăsta a fost singurul motiv :)Staţia funcţionează foarte bine, folosesc acelaşi vîrf şi pentru SMD şi pentru THD. Trebuie doar să-ţi exersezi mîna.condensatorul C5 (dupa cum este arata pe cablajul lui ratza).. a pocnit.. mai ceva ca un 'artific'.Posibil să-l fi pus invers sau să fi fost uscat.EDITARE: Măsoară tensiunea în gol la secundarul transformatorului. Dacă ai mai mult de 24Vca, asta e cauza, condensatorul respectiv fiind la limită. Pune unul la 50V. Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 sau tensiunea prea mica a coindesatorului fata de cea care alimenteaza circuitul Link spre comentariu
corneliu01 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 sau tensiunea prea mica a coindesatorului fata de cea care alimenteaza circuitulC-ul e de 35V.. nu cred ca tensiunea cu care este alimentat e mai mare de atat... si daca da.. de une? Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 Păi tensiunea după redresare şi filtraj poate ajunge la maxim Ucc = 1,4142 * Uca24 * 1,4142 = 33,94Volţii chinezeştii fiind mai mici decît ăia europeni, rezultă specialitatea chinezilor: artificii Link spre comentariu
corneliu01 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 amandoi condensatorii (si C5 si C6) erau pusi invers... ma mir ca am reusit asa performanta :Dtotul bine pana acum... cu precizarea ca se incalzeste greu... si pana la o valoare destul de mica.. nu reuseste sa topeasca fludorul. Traful e de 3A.am pus rezistentele ca in imaginea de mai jos.. e bine asa? (sper ca se vede scrisul)si dreptunghiul galben-rosu.. ce reprezinta?.. este un potentiometru/semireglabil?.. ce valoare?.. il pot inlocui cu o rezistenta?.. si de cat? Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 amandoi condensatorii (si C5 si C6) erau pusi invers... ma mir ca am reusit asa performanta totul bine pana acum... cu precizarea ca se incalzeste greu... si pana la o valoare destul de mica.. nu reuseste sa topeasca fludorul. Traful e de 3A. am pus rezistentele ca in imaginea de mai jos.. e bine asa? (sper ca se vede scrisul) si dreptunghiul galben-rosu.. ce reprezinta?.. este un potentiometru/semireglabil?.. ce valoare?.. il pot inlocui cu o rezistenta?.. si de cat? Ai pus 2 rezistente de 220 ohmi in locul a 2 rezistente de 1k.Dreptunghiul este un semireglabil vertical, pe schema este de 4,7 mega dar dupa cele scrise in topic, merge si de 1 mega. Atasez si dispunerea pieselor la cablajul pentru Statia de lipit Wolf Restilizat. Link spre comentariu
corneliu01 Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 GeoMar.... daca aveam varianta asta de cablaj de la inceput... imi era floare la ureche... oricum.. am rezolvat-o si asa.. multumesc la toti... .trebuie doar sa ma apuc de carcasa.. si cam gata Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 am testat-o si eu pe a mea , si a functionat vre-o 5 minute pana am reusit sa ii fac un scurt si sa ard triaculmaine cumpar altul o reglez si ma apuc de carcasaapropo , daca elimin optcoplorul si triacul merge sa bag si un releu si rezolv treaba mai simpludar o las la varianta clasica Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 19, 2011 Partajează Postat Decembrie 19, 2011 GeoMar.... daca aveam varianta asta de cablaj de la inceput... imi era floare la ureche... oricum.. am rezolvat-o si asa.. multumesc la toti... .trebuie doar sa ma apuc de carcasa.. si cam gata Nu am mai intrat pe forum, alte ocupatii cu sarbatorile, dar dupa ce am vazut in topic ca nu te descurci, am notat piesele si am postat poza.Parerea mea ca trebuia sa te descurci si fara notatia valorilor la piese, erau desenate simbolurile (rezistenta, condensator, CI, etc).Daca studiai atent schema si dispunerea pieselor pe cablaj, le idendificai destul de usor, parerea mea.Partea buna este ca s-a rezolvat. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 20, 2011 Partajează Postat Decembrie 20, 2011 si dreptunghiul galben-rosu.. ce reprezinta?.. este un potentiometru/semireglabil?.. ce valoare?.. il pot inlocui cu o rezistenta?.. si de cat?E un semireglabil de 1Mohm. Ca să calibrezi staţia, dai potenţiometrul de reglaj al temperaturii pe minim, apoi reglezi din trimer punctul de temperatură minmă: învîrţi puţin, aştepţi să ajungă la temperatură, verifici dacă se topeşte fludorul, mai învîrţi dacă nu şi tot aşa. După ce ai reuşit poţi scoate trimerul şi măsori valoarea, apoi pui o rezistenţă de valoare fixă. Eu am lăsat semireglabilul.Ai pus 2 rezistente de 220 ohmi in locul a 2 rezistente de 1k.Nu are nimic. Am pus rezistenţe de 220R pentru a mări reacţia primului AO, cu 1k mie mi se încălzea prea tare (adică minimul de temperatură era prea sus). Se pot calcula destul de uşor valoarile din reacţie, dacă ştii panta termocuplei. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum