Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

fratilor MERGE!!! in primul rand vreau sa multumesc lui GeoMar si IonutX pentru ajutorul acordat ...

Felicitari si sa o folosesti cu placere. :aplauze :aplauze

La cam mai multe lipiri/dezlipiri realizate cu ea.

Incearca acum realizarea unei carcase atractive pentru ea, eventual dintr-o carcasa de sursa pc.

Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

@Geomar: Ai putea pune o schema cu statie Si a doua varianta de cablaj, restilizat 2011 si realizat ceva mai compact:[attachment=0]Cablaj Statie de Lipit Wolf (restilizat).jpg[/attachment]

se poate pune pdf-ul cu acest cablaj? si eventual silkscreen/lista piese? si inca o intrebare mai offtopic: nu mai stiu pe ce pagina, oricum pe la inceput, cineva zicea ca foloseste foaie de pliante de la hipermarket in loc de folie pnp? si merge? presupun ca folosea partea alba de la pliante...nu?
Link spre comentariu

eu folosesc foaie de la cataloagele germanos , indiferent de culori totusi evit sa aibe prea mult negrue mai migalos decat folia pnp dar muult mai ieftin , dupa 2-3 cablaje iti cam dai seama ce ai de facut(temperatura , cat timp trebuie calcat etc)

Link spre comentariu

si eu am folosit tot metodat cu fierul de calcat si ies super.... pana acum 2 saptamani nu incercasem asa ceva in viata mea si dupa 2-3 cablaje am prins spilu`.... ( hartie de catalog cu foile mai groase un pic si lucioase si fierul la maxim 2 minute cu ochii pe ceas, doar il plimb peste placuta)

Link spre comentariu

Varianta de cablaj a lui Geomar din martie 2011, am facut-o si eu. Am folosit pensol Iron-n, un traf cam micut de 55W cu 22V in gol. semireglabil de 1M reglat undeva pe la jumatate. Il folosesc in regim hobby si merge brici, trafu se incalzeste putin,tensiunea scade in sarcina pe la 18V, triacul si stabilizatorul au atasate radiatoare micute si stau aproape reci.

Cablaj Statie de Lipit Wolf (1).pdf

Link spre comentariu

...se poate pune pdf-ul cu acest cablaj? si eventual silkscreen/lista piese? ...

Colegul @reluare a postat primul model al cablajului pentru Statia de Lipit Wolf.

Uite si un pdf al cablajului restilizat (realizat mai compact) si un pdf cu silkscreenul cablajului.

Acum ramane sa alegi tu ce cablaj vei realiza.

Spor la mesterit.

Cablaj Statie de Lipit Wolf Restilizat.pdf

Silkscreen Cablaj Statie de Lipit Wolf Restilizat.pdf

Link spre comentariu

Am realizat 2 variante de cablaj.Primul, pe care l-am utilizat si la realizarea Statiei mele de lipit:Cablaj Statie de Lipit Wolf (restilizat).jpg[/attachment]

GeoMar... daca te rog... (sau poate altcineva.. care are)... nu se poate pune a doua varianta de cablaj ("restilizat 2011")... sa semene ca cea de sus?.. adica sa scrie si valorile pieselor pe cablaj... nu doar conturul lor.ca ma pierd pe schema.
Link spre comentariu
Vizitator mariannnn

Ceva de genul ăsta cauţi?viewtopic.php?p=791443#p791443

eu le-am analizat ambele PCB-uri am vazut ca sunt cam la fel...dar pe PCB-ul lui ratza, este un 'grup' de rezistente de 1k si una de 10k, in aceeasi pozitie pe pcb-ul lui geomar realizat de userul adicontakt, sunt doar rezistente de 100ohmi...nu sunt la fel schemele?inca o intrebare despre triac: ce curent are ca unele au un curent 25mA, unele 70mA, nu stiu ce e acel curent si mai ales sunt mai multe modele de bt138....
Link spre comentariu

eu am folosit cablajul din imagine.. acum cine imi spune ce vine in locurile selectate din figura?in dreptunghiul albastru.. e un potentiometru... am traf 2*12V... cine ma ajuta?.. unde vin firele de la traf si unde vine termocupla si rezistenta de la letcon?

post-42072-139829356425_thumb.jpg

Link spre comentariu

Avînd în vedere că varianta lui GeoMar e aproape la fel cu a mea, îmi permit să-mi dau cu părerea:- stînga sus (1): extremităţile duc la letcon, mijlocul la traf;- stînga jos (3): termocupla, masa în prtea stîngă;- dreapta jos (albastru): potenţiomentrul de reglaj;- dreapta sus (2): ledul martor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări