albasete Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Este letconul ideal, comanda-l si nu vei regreta. Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 nu-l comand ca nu se merita la cat costa transportul si restulincerc sa obtin unul la schimb sau daca se ofera cineva sa imi cumpere unul din buc si sa il puna la posta , paltesc inainte radiatorul pt triac cam cat de mare sa fie? Link spre comentariu
shebu_18 Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Eu voi comanda mare parte din statie de la ei, asa ca voi adauga si letconul si cateva capete pentru el. Trafo insa il voi lua de la miva.rom deoarece este mult mai ieftin cel de 2x12V la 3A. Link spre comentariu
briobit Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 va deranjez si eu cu 2 intrabari mai de incepator ( probabil o sa fiu incepator pana mor)- daca am 2 trafuri identice fiecare cu parametrii Usec=11.5 V si Imax=3.95 A si le fac serie ( adica un 23 de volti in sec) risc sa ard rezistenta de la letcon mai repede?- daca pe letcon scrie 48 W si este alimentat la 24 V asta inseamna un curent de 2 A prin rezistenta. In acest caz care este rostul diodelor de 1A 1N4007 pe care le vad la adikontakt pe placa de exemplu? exista riscul in momentul in care dau temperatura la maxim sa pocneasca? ( eu am gasit o punte de 4 A pe care intentionez sa o montez si sa modific cablajul in sensul ca mi se par subtiri traseele adica as prefera ceva mai groase liniile alea , chiar nu ma deranjeaza ca iese placa te textolit cat un pachet de tigari sau mai mare) Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 in schema originala sunt trecute 1n4004 eu am pus 1n4007(din astea am avut la indemana) dar nu are nicio importanta de care pui , merge puntea de care zici tu fara nici o problemavezi modul de lucru a unei punti redresoare si o sa iti dai seama de ce merg diodele de 1 amper Link spre comentariu
briobit Postat Decembrie 5, 2011 Partajează Postat Decembrie 5, 2011 am facut montajul pe o placa de test.... cred ca se incinge la maxim si nu regleaza nimic.... singura observatie daca dau intr-un capat de trimeru ala de 4 mega se stige ledul....unde pot sa masor diferite tensiuni sa vad ce nu merge? ( probabil de oboseala sigur e pus ceva aiurea in montaj) Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 am facut montajul pe o placa de test.... cred ca se incinge la maxim si nu regleaza nimic.... singura observatie daca dau intr-un capat de trimeru ala de 4 mega se stige ledul....Eu am patit sa se incalzeasca la "rosu" letconul, la primul test al statiei, am inversat firele termocuplei si totul a revenit la normal.Incearca si tu, poate este conectata invers termocupla, inverseaza intre ele firele termocuplei la intrarea in A.O. Link spre comentariu
Vizitator Andry Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 1. Din câte îmi aduc aminte cum arată circuitul, diodele de 1A sunt folosite doar pentru alimentarea celor doua integrate ( strict partea de comandă ), deci nu au treabă cu acei 2A pe care îi consumă letconul la putere maximă ( rezistenţa letconului este alimentată in AC, deci diodele nu-şi au rostul ).2. Rezistenţa aceea variabilă o poţi pune mai mică ( 1Meg ), cel puţin la mine, în ambele montaje, am avut nevoie intre 200-300 Ohm setată această rezistenţă variabilă. Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 1: asa e2: eu am gasit de 2,5 mega , cu toate ca si eu ma intreb de ce e asa de mare , ca valori de 4,7 mega se gasesc mai greu , mai ales ca ma primit pcb-ul cu pinii in linie la semireglabil Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 eu am gasit de 2,5 mega , cu toate ca si eu ma intreb de ce e asa de mare , ca valori de 4,7 mega se gasesc mai greu , mai ales ca ma primit pcb-ul cu pinii in linie la semireglabilDa, asa a fost schema proiectata/desenata cu semi de 4,5Mega. Merge cu 2,5 Mega, poate si mai mic, trebuie experimentat. Referitor la cablaj "cu pinii in linie" asa am proiectat eu cablajul, sa fie cat mai compact. Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 scz d-l geomar , nu era un afront mai ales la cat "am dat " pentru cablaj initial m-am gand sa pun un pot de 4,7 mega sa reglaz valoarea dupa care sa ii pun o rez fixa , acum chiar nu ma deranjueaza ca e pe dedesupt semireglabilul , am acces mai usor la el pt reglaretotusi cine isi face pomanq sa imi trimita un letcon contracost , fara sa mai platesc transportul nesimtit de mare de la firmele de comercializare a produselor electronice Link spre comentariu
Vizitator Andry Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 O să întreb mâine în Braşov la magazine, eu mi-am luat de doua ori ( pentru ambele staţii de lipit ) letcon identic cu cel Pensol, folosit la staţiile de lipit Solomon ( este galben ) , exact ca şi cel de aici : http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=1 ... start=1095 ( mufa în primul reply, letconul în al treilea ). Preţul a fost 27 lei pare-mi-se. Link spre comentariu
fratello Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 Taxa de livrare cu Posta romana a coletelor de la majoritatea firmelor de componente on-line este de 8 lei ; cea de livrare a unui colet cu plata ramburs (pers.fizica --> pers.fizica) este de 6.4 lei. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 De la firme nu e pf-pf,e pj-pf; daca de la firma primesti pf-pf inseamna ca firma respectiva a pacalit statul ,care tot noi santem.Oricum,daca a pacalit statul,de ce sa nu te pacaleasca si pe tine?Si expeditiile fara ramburs is mai ieftine-lipsete taxa de ramburs. Link spre comentariu
adicontakt Postat Decembrie 7, 2011 Partajează Postat Decembrie 7, 2011 majoritatea magazinelor on line au valoare minima de cumparare care sare de 30lei , plus taxa de ambalare +taxa expeditie si rambursSe ajunge prea mult doar pt un letcon , si chiar sunt intr-o perioada in care fiecare 10 lei cheltuit in plus pt mine conteazaAndry ai pmDar gata cu off topicul sa revenim la subiect Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum