Vizitator realcriss Postat Septembrie 23, 2011 Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Salut, am citit toate cele 75 pagini, dar din pacate au disparut multe atasamente.Am asamblat si eu statia Wolf dupa modelul lui Geomar (cablajul cu verde pus aici in topic) am facut montajul pe cablaj de test, au trebuit redesenate unele circuite la unghi de 90 grNu am gasit componente exact ca pe schema dar de la magazin mi-au dat inlocuitor pentru ele.Piese inlocuite bd139(in loc de 136), bT152 (in loc de 138), MOC3043, L7812cv (parca), semireglabil am dasit doar de 5M, in rest toate piesele la fel ca pe schema.Ciocan Pensol Solomon SL30CE-ITransformatorul l-am luat dintr-un televizor sport (are 16V la borne, iar la iesirea spre rezistenta letconului are 14.2-14.3)NU stiu daca e normal sa se intample asa, ledul sta aprins pana se incalzeste varful, iar apoi clipeste cu pauze de 5sec.Am ceva probleme cu functionarea si va rog sa ma ajutati sa caut problema:Ciocanul se incalzeste greu, abia dupa 5min topeste cositorSa fie din cauza ca nu am decat 16V in loc de 24? sau problema este la vreo componenta din cele de mai sus Mentionez ca nu ma pricep la electronica, doar am urmarit cablajul verde si piesele le-am plantat cum erau reprezentate acolo.Multumesc. Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 23, 2011 Partajează Postat Septembrie 23, 2011 1. BD136=PNP ; BD139=NPN2. Tensiunea este (cam) mica...Amperajul cat este ? Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Nepriceputi vanzatori. BD 136 merge BD 138, BD140. Tensiunea mica, de aceea se incalzeste greu. Link spre comentariu
Vizitator realcriss Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Piese inlocuite bd139(in loc de 136).Am gresit eu, am scris componentele din memorie, este vorba de bd135 (nu 136 cum am scris eu). In acest caz bd139 este compatibil. Oricum am gasit schema originala a lui wolf si am vazut ca foloseste bc548 (am gasit si eu cativa intr-o sursa de pentium 1 si am inlocuit bd-ul) Am inlocuit si bt152 (Thyristor) cu alt BT*** (Triac). Schema este cat se poate de aproape de cea originala. Intradevar din cauza tensiunii se incalzeste greu,cu prima ocazie schimb transformatorul. Mai trebuie doar o carcasa... Multumesc elforum. Link spre comentariu
adicontakt Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 "Am inlocuit si bt152 (Thyristor) cu alt BT*** (Triac)." si functioneaza????? Link spre comentariu
Vizitator realcriss Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Fumctioneaza mai bine.Dureaza 1min si 40 sec pana se incalzeste(topeste fludor).Tot trebuie schimbat transformatorul pentru performanta maxima. Link spre comentariu
ratza Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Triac era în schema originală. Dacă a pus tiristor, e clar de ce se încălzea greu Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 27, 2011 Partajează Postat Septembrie 27, 2011 Felicitari ! Pentru inceput ai un montaj reusit, (totusi,schimba traf-ul) a iesit frumos chiar si pe placa de test. Carcasa poti folosi de la o sursa ATX de PC, mai multi am procedat asa. Link spre comentariu
yonutzu Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Ma scuzati ca intervin ca noob-ul , dar as avea o intrebare: Ar merge acest tip de ciocan de lipit , Pensol Iron-N la acesasta statie de lipit? Link spre comentariu
Lantean Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Da merge sigur.Merge orice letcon care are tensiune de lucru 24 v si termocupla. Link spre comentariu
adrian82 Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 mai pun si eu o schema realizata de mine ... e simpla si uneori utila daca lucrezi la o masina auto !!! Desi se poate folosi si acasa daca nu ai un traf de 24V3A si ai unl de 12V5A... Link spre comentariu
ionu7z1992 Postat Noiembrie 1, 2011 Partajează Postat Noiembrie 1, 2011 O schema modificata pentru at87f52 cu afisaj pe display este posibila dpdv tehnic???Cu afisaj pe 16x2....Am un at87f52 recuperat si sta degeaba...Mulumesc anticipat... Link spre comentariu
Razvan17 Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Salut, mi-am facut si eu o satie termostatata dupa o schema gasita in aceasta discutie. In prima faza nu mergea cum trebuie. Mergea termoreglajul pana intr-un punct apoi se incalzea fara sa se mai opreasca. Solutia gasita a fost sa inlocui potentiometrul de 10k cu unul de 1Mohm si o rezistenta inseriata cu el de 150k. Acum sunt multumit de ea, merge super. Mai trebuie doar sa pun colant pe ea. Suportul de letcon este improvizat de mine dintr-un arc de supapa de Dacie.Multumesc celor care mi-au pus documentatia necesara la dispozitie! Link spre comentariu
Razvan17 Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Schema pe care am folosit-o este in poza cu modificarile precizate mai sus. SS_PCB.pdf Link spre comentariu
albasete Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Felicitari ! Dupa cum se vede carcasele de surse PC ne sunt foarte utile. Nu crezi ca era mai elegant sa pui pe panoul frontal un intrerupator clasic On/Off din acela basculant ? Parerea mea. Statia ta are si rol de sursa de alimentare ? 2 in 1 ? Am vazut 2 borne pe panoul frontal. Ingenioasa lucrarea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum