fratello Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 O imagine face cat o mie de cuvinte... Mufa ciocan Pensol/Solomon. Link spre comentariu
IoNuTx Postat August 5, 2011 Partajează Postat August 5, 2011 Si eu am aceeași mufa la letconul meu doar ca nu știu ce marca e. Uitați poza: Pini la mufa sunt exact ca cei din poza de mai sus. Mai trebuie sa găsesc un semi-reglabil de 4M7 și termin și eu stația de lipit Wolf Solomon,o sa revin cu poze. Link spre comentariu
amatorul Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 uitat-ti doua poze cu letconul si legaturile mufei: http://i52.tinypic.com/2a6tsfl.jpg http://i55.tinypic.com/33u76gj.jpg cele 2 fire portocalii mai groase sunt de la rezistenta iar albastru(-) si rosu(+) de la termocupla pe eticheta letconului scrie: HQ-SOLDER/IR 24V 48W WITH TEMPERATURE PROBE USE FOR:HQ-SOLDER/20 HQ-SOLDER/30 si da,la mine se aprinde ledul de incalzire daca NU este conectat letconul iar daca este conectat nu se mai aprinde. Link spre comentariu
miron1947 Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 se aprinde ledul de incalzire daca NU este conectat letconul iar daca este conectat nu se mai aprinde.Eu cred ca ar trebui sa incepeti cu cateva masuratori, ce tensiuni aveti pini 2 si 3 de la primul operational si cum evolueaza tensiunea pe pinul 1, in functie de incalzirea termocuplei.Pasul urmator, tensiuni pe 5, 6 si 7.Tranzistorul nu-i cumva conecta gresit? Link spre comentariu
amatorul Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Va multumesc pentru timpul dvs. acordat mie si cu ajutorul dvs. am reusit sa descopar problema.in loc de tranzistorul NPN BC546,cei de unde l-am cumparat mi-au dat perechea lui BC556 si de asta lucra pe dosacum ca l-am schimbat cu unul mai vechi gasit pe o placa,statia merge excelentinca o data va multumesco sa revin cu poze cand o sa-i fac si carcasa Link spre comentariu
IoNuTx Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Poze cu montajul: Am reușit sa vopsesc și sa găuresc carcasa,sper ca mâine sa termin stația de lipit.Domnule GeoMar,la ce valoare ați reglat semi-reglabilul de 4.7M0hmi? Vreau sa pun o rez fixa pt. ca nu am găsit semi-reglabil de 4.7Mohmi. Link spre comentariu
GeoMar Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Domnule GeoMar,la ce valoare ați reglat semi-reglabilul de 4.7M0hmi?Vreau sa pun o rez fixa pt. ca nu am găsit semi-reglabil de 4.7Mohmi.Semireglabilul l-am reglat (undeva pe la jumatate aproximativ), ca la minim ciocanul, sa topeasca fludorul.Era odata (bine zis "odata") un grafic, cu iesirea termocuplei in mV in functie de temperatura, sper sa o gasesc prin PC ca sa o re-postez.Daca nu gasesti semireglabil de 4,7 Mohmi, incearca cu 2,5 Mohmi ca merge. Link spre comentariu
IoNuTx Postat August 6, 2011 Partajează Postat August 6, 2011 Am găsit un semi reglabil de 4.7M mai mare ca dimensiune.Lam pus de proba și stația funcționează perfect. Link spre comentariu
Ice Age Postat August 7, 2011 Partajează Postat August 7, 2011 Salut tuturor. Doresc sa-mi construiesc statia prezentata in topicul acesta dar am doua probleme si apelez la sfaturile dumneavoastra. Prima ar fi ca am facut rost de un transformator de 24V 1,66A , e ok si functional sau trebuie musai de 4A? Banui ca daca are amperajul mai mic doar o sa se incalzeasca mai greu pensolul. A doua e ca nu stiu pe care din pensoanele de mai jos sa il aleg : http://www.tme.eu/html/RO/piese-de-schimb-pt-statii-de-lipit-pensol-serii-sl10-sl20-sl30-cu-element-incalzire-standard/ramka_2715_RO_pelny.html sau http://www.tme.eu/html/RO/piese-de-schimb-pt-statii-de-lipit-pensol-cu-element-de-incalzire-ceramic/ramka_2720_RO_pelny.html Multumesc anticipat pentru raspunsuri Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Sfatul meu este sa gasiti un traf de 3A pentru ca altfel acesta se va incalzi excesiv in functionare indelungata iar in timpul incalzirii datorita faptului ca ciocanul de lipit solicita un curent mai mare decat livreaza traful va duce la o cadere de tensiune semnificativa fapt ce va duce la o functionare necorespunzatoare . Ca si tip de ciocan de lipit va sfatuiesc sa luati SL30 care are si un aspect mai placut si este si mai subtire iar faptul ca elementul de incalzire este ceramic ii confera o mai lunga perioada de exploatare dar atentie la socuri mecanice.Avea de vanzre unul nea MANOLO poate il contactati si faceti afacerea. Link spre comentariu
Ice Age Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Va multumesc pentru raspuns .Ca si placut imi placea cel negru PENSOL-IRONE-N la 27.166 arata bine si e mai ieftin ca cel ceramic , iar daca spuneti sa am grija mai mare de cel cu virf ceramic sigur nu-l iau ca poate se apuca fimea sa-l foloseasca pe post de ''subinita'' pe la masinutele ei sa schimbe bateriile. Cit despre traf daca nu gasesc ve-un vintage printre prieteni o sa cumpar unu nou direct la 4 A.Stima Link spre comentariu
manolo Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 Eu am folosit un traf 2x12 /3A china si unul de 18v de la un tv sport la cele 2 statiiLa statia mare un letcon Pensol SL30 si la cea mica un Gordak ,ambele se pot schimba intre ele si merg bine.La Weller am un traf rusesc de 24V care functioneaza de vo 20 de ani.Apropo nu am nici o legatura cu nea Manolo. Link spre comentariu
adicontakt Postat August 8, 2011 Partajează Postat August 8, 2011 nu stiu cu cine ai legatura dar superbe realizari Link spre comentariu
manolo Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 Multam,toate au fost prezentate,mai pe larg ,dar odata cu transformarea,modificarea ,rectificarea forumului sau pierdut o droaie de poze,scheme etc.La statia Wolf eu am pus un semireglabil de 2M ,reglajul fiind pina la 1M ,initial am avut de 4M7 si nu mergea statia ,de ce? acest semireglabil nou nout nu era bun de nimic,mari batai de cap iti poate da un rahat de piesa. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat August 9, 2011 Partajează Postat August 9, 2011 Imi cer scuze d-l Manolo daca mi-am permis o apropiere prea mare prin acel "Nea"dar sper ca nu v-a suparat prea tare acest lucru ,stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum